Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Liviu Dragnea: buget prea mic pentru MDRAP

I.D. Finanţare /

Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, apreciaza ca bugetul prevazut pentru acest minister este prea mic.

"Suma efectiva, care ar trebui sa fie comparata cu bugetul acestui minister din anii precedenti, este in jur de 800 de milioane de lei, pentru ca noi discutam pentru bugetul anului 2014, practic, de comparatia cu trei bugete, cu bugetele de la trei ministere. Ceea ce era la Ministerul Mediului, pe OG 40, ceea ce era la Secretariatul General al Guvernului, pe OG 7, toate au fost prinse intr-un singur program, iar pentru bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului din 2010 suma a fost de un miliard patru sute de milioane, iar pentru noi anul acesta, daca dam la o parte celelalte doua ministere care au venit aici, ar fi de 800 de milioane, si diferenta va fi ca ei au deschis 4717 santiere, având sume uriase de bani in anii precedenti, si noi, in 2014, cu bani mult mai putini, vom inchide 2000 de investitii, adica, le vom finaliza."

Ministerul are 4.717 santiere incepute, in diverse stadii de executie si si-a propus sa incheie 2.000 de obiective de investitii anul viitor.

Primele obiective care vor fi incheiate sunt cele care se afla intr-o faza de executie de cel putin 60 - 70%.

Bugetul MDRAP pe anul viitor urmeaza sa se ridice la 2,22 miliarde lei. In 2013 ministerul a avut un buget de 686,37 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional