Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Locuinţă parter şi etaj, cu scară centrală

F.A. Proiecte /

Locuinţă parter şi etaj, cu scară centrală
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Casa este gândită pentru un parc de vile situat în apropierea Bucureştiului şi îşi propune realizarea unei tipologii mai deosebite, care să spargă limitele cartezianismului, oferind o volumetrie interesantă şi totuşi simplă. Flexibilitatea proiectului permite adaptarea la mai multe varainte: locuinţă individuală pe lot sau lo-cu-inţă cuplată, într-un sistem de ansamblu de locuinţe sau singulară în peisaj.

    Regimul de înălţime este parter şi etaj. În pod, acolo unde înălţimea permite, pot fi amenajate diverse spaţii utile, după necesităţile beneficiarului.

    Funcţiuni

    Din windfangul de 1,80 mp (al cărui rol este pro-tecţia de temperatura rece a iernii sau excesivă a verii) se pătrunde într-un hol care, împreună cu scara, are o suprafaţă de 9,50 mp. Scara joacă rolul de nucleu central al casei, în jurul ei gravitând întregul spaţiu. Funcţiunile majore sunt livingul (42,5 mp) şi locul de luat masa (10,00 mp), în legătură directă cu bucătă-ria de peste 13 mp şi cu o terasă de 7,15 mp. Parterul este dotat cu un grup sanitar de 3,50 mp.

    Casa dispune de un garaj de 19,00 mp situat la nivelul parterului, ceea ce uşurează accesul auto.

    Scara centrală ajunge la etaj într-un hol de 6,80 mp, din care se distribuie două dormitoare generoase de 15,75 mp, respectiv 17,60 mp, deservite de o baie de 4,4 mp, ca şi unitatea dormitorului matrimonial (13 mp) cu baie proprie (3,60 mp) şi dressing (3,10 mp).

    Ceea ce dă individualitate casei este golul de dea-supra camerei de zi, spre care scara oferă o imagine panoramică.

    Structura de rezistenţă

    Structura de rezistenţă este formată din cadre de beton armat. Pereţii exteriori pot fi din cărămidă sim-plă sau cărămidă eficientă (25 cm grosime) cu termo-izolaţie din polistiren expandat de 5 cm grosime. Acoperişul sprijină parţial pe stâlpi metalici rotunzi.

    Pereţii interiori care închid structura de rezistenţă sunt tot din cărămidă de 25 cm grosime, iar cei de compartimentare sunt din gips-carton pe schelet metalic.

    Finisaje interioare

    La parter, pardoseala din windfang, hol şi baie este din gresie. Pentru un plus de căldură în imaginea interiorului, s-a optat pentru o pardoseală de scânduri lăcuite în bucătărie şi locul de luat masa, iar în living este propusă mochetă. La etaj, holul, băile şi dressin-gul sunt placate cu gresie porţelanată, iar dormi-toarele cu parchet. Pardoseala în garaj este din ci-ment rolat.

    Finisajele la pereţi şi tavane sunt din plăci plane de gips-carton cu vopsitorii lavabile.

    Băile sunt placate cu faianţă până la înălţimea de 2,10 m, iar bucătăria în dreptul frontului de lucru. Uşile sunt din lemn.

    Finisaje exterioare

    Pereţii sunt finisaţi cu tencuială simplă, de culoa-re albă. Intervin elemente precum: balustrade din scânduri, lamele de protecţie brise-soleil din lemn şi metal (aluminiu). Tâmplăria ferestrelor este din PVC cu geam termoizolant.

    Date tehnice

    Suprafaţa construită 127,20 mp

    Suprafaţa desfăşurată 222,17 mp

    Suprafaţa utilă (parter+etaj) 179,62 mp

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional