Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Locuinţă unifamilială P+1E

Proiecte /

Locuinţă unifamilială P+1E
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    CARACTERISTICI: CASA BC cod. L- 059 Categ. medie (suprafaţa între 200- 400mp)

    DATE GENERALE:

    -Locuinţă unifamilială

    -anul: 2013-2015

    -regim înălţime = P+E

    -suprafeţe totale:

    -St= 1057mp suprafaţă teren

    -POT= 13,85%

    -CUT= 0,25

    -Sc= 146,40mp suprafaţa construită la sol

    -Sd= 274,52mp suprafaţa desfăşurată

    -Hmax= 9,50m înălţime max

    -Hc= 9,50m înălţime la cornişă / atic

    -Salei= 140mp suprafaţă alei / pietonale, carosabile

    Realizarea unei locuinţe unifamiliale pentru 4-5 persoane

    FUNCŢIUNI

    Parter: Hol, Living, Bucătărie, Dining, Baie, Spaţiu tehnic, Garaj;

    Etaj: Hol, Scară, 3 Dormitoare, 2 Băi, Dressing, 1 Balcon.

    AMPLASAMENT

    Casa este amplasată într-o zonă rezidenţială aflată în plină dezvoltare, situată la 8Km de Braşov, pe drumul spre Sighişoara.

    Situată în zona deluroasă la nord-vest de Braşov, cu privelişte deosebită spre Munţii Perşani. Terenul de amplasament este situat la 250m distanţă de drumul european DE 13, fiind, de asemenea, în apropierea zonei de lacuri de la Dumbrăviţa (la 5km).

    STRUCTURA şi MATERIALE

    Casa este proiectată pe structură în cadre din beton armat + zidărie portantă.

    Acoperişul clădirii este tip terasă.

    Pereţii exteriori realizaţi din blocuri ceramice sunt placaţi cu termosistem din polistiren de 15 cm şi sunt finisaţi cu tencuială decorativă structurată. Finisajele exterioare utilizează placări cu piatră naturală pe soclu şi stâlpi. Tâmplăria exterioară este din PVC cu geam termopan.

    FINISAJE INTERIOARE

    Tâmplăria interioară este din lemn masiv. Finisajele interioare proiectate utilizează parţial placări cu piatră naturală şi zidărie cu cărămidă de sticlă.

    Pentru pereţi şi tavane s-au ales zugrăveli lavabile anticondens şi placări cu rigips. Finisajele alese folosesc materiale, texturi şi culori care conferă interiorului trăsături estetice deosebite învăluite de intimitate şi confort.

    ÎNCĂLZIREA

    Instalaţia de încălzire a spaţiilor şi a apei calde menajere este prevăzută cu o centrală termică pe lemne şi suplimentar cu un termoşemineu.

    DESCRIERE ŞI CERINŢE FUNCŢIONALE

    O locuinţă modernă, cu spaţii suficient de mari şi suprafeţe vitrate pentru a fi confortabilă şi luminoasă. Spaţiul proiectat este dominat în special de simplitatea formelor şi de expresivitatea acestora - ambele trăsături se regăsesc în volumetria simplă, modernă şi echlibrată -, generată de suprafeţele faţadelor şi conturată clar cu rigoare şi acurateţe, într-o compoziţie riguros geometrică, care susţine valenţe estetice încărcate de o anume simplitate armonioasă, caracteristică acestei perioade.

    Nivelul parterului se dezvoltă în jurul holului de la intrare - spaţiu intermediar între principalele zone funcţionale ale parterului -, spaţiu care rezolvă perfect distribuţia către living, scara spre etaj, bucătarie cu dining, baie, spaţiul tehnic pentru centrala termică şi garaj.

    Zona de zi aferentă spaţiului de la parter este modelată într-o compartimentare necesară şi funcţională, cu spaţii generoase şi zone vitrate care asigură o luminare şi ventilare naturală.

    Zona de noapte se desfăşoară la etaj unde sunt amplasate 3 (trei) dormitoare şi două băi. Dormitorul principal beneficiază de un spaţiu dressing şi o baie proprie. De asemenea, are acces la o mare terasă, amenajată la etaj peste spaţiul garajului.

    De asemenea, casa are o bună orientare generală faţă de soare: dormitoarele către nord-est, vest şi sud-vest, bucătăria către est şi sud-est, livingul către nord-est, sud-est şi sud-vest.

    Plastica arhitecturală a faţadelor - prin forma deschiderilor, prin raportul dintre plinuri şi goluri, prin contrastul materialelor şi texturilor, prin dialogul echilibrat al formelor, prin simplitatea geometriei volumetrice - se raportează atât la trăsăturile generale stilistice ale postmodernismului târziu de la sfârşitul sec.XX, cît şi la elementele definitorii ale arhitecturii moderne.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional