Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Locuinţă unifamilială P+1E, fără subsol

F.A. Proiecte /

Locuinţă unifamilială P+1E, fără subsol

Suprafaţa construită = 78 mp

Suprafaţa desfăşurată = 161 mp

Suprafaţa utilă = 129 mp

Înălţimea maximă = 9,21 m

Regim de înălţime: P+1E (etaj mansardat)

Funcţiuni

La parter, intrarea principală se află în zona terasei de 3,60 mp. Accesul se face de pe terasă într-un vestibul, de unde se poate accede la un grup sanitar de serviciu, aflat în partea stângă, şi la un hol care se deschide în locul de luat masa. De aici se poate ajunge în bucătărie, aflată în partea dreaptă a vestibulului, şi în camera de zi, aflată la polul mai intim, opus intrării.

Tot în hol se află şi scara de acces la etaj. Accesul în locuinţă se poate face şi prin terasa de 12,30 m, de pe faţada laterală. Faţada din spate prezintă o a treia terasă, alipită camerei de zi.

La etaj se intră într-un hol de 9,40 mp. Acesta oferă acces la trei dormitoare de 12,75 mp, 11,40 mp, respectiv 17,90 mp, şi la baia care le deserveşte.

45

Sistemul constructiv

Fundaţiile sunt redimensionate corespunzător concluziilor studiului geotehnic întocmit, soluţia fiind tălpi continue din beton simplu, cu soclu din beton armat. Parterul şi etajul vor fi realizate din zidării portante din cărămidă eficientă, cu sâmburi, centuri, grinzi şi planşee din beton armat. Locuinţa va fi acoperită cu o şarpantă din lemn de răşinoase ignifugat şi tratat contra dăunătorilor.

Izolaţii

Pentru a corespunde normelor de izolare, clădirea va fi termoizolată cu termosistemul de faţadă rea-lizat din 5 cm de polistiren expandat, masă de şpa-clu şi tencuieli decorative drişcuite. Şarpanta va fi termoizolată cu un strat de vată minerală de 10 cm. Clădirea va fi termoizolată şi spre sol cu 10 cm poli-stiren expandat extradur.

Aspect exterior:

Tencuielile exterioare vor fi drişcuite, de culoare des-chisă, învelitoarea va fi din ţigle ceramice de culoare roşie, iar tâmplăria exterioară va fi din profile pvc cu geam termopan. Ferestrele dormitoarelor de la etaj (mansardat) vor fi realizate cu lucarne.

Finisaje interioare:

Finisajele interioare vor fi tencuieli şi vopsitorii semilavabile la pereţi, pardoselile vor fi din parchet de stejar, cu excepţia băilor şi bucătăriei care vor fi placate cu gresie.

Utilităţi

Locuinţa va fi branşată la reţelele edilitare din zonă pentru energie electrică, şi gaze.

Sistemul de încălzire folosit va fi cu centrală termică proprie pe gaze, cu radiatoare, agentul termic fiind apa caldă. Alimentarea cu apă şi canalizarea se vor asigura în sistem local, prin puţ forat şi fosă septică etanşă, vidanjabilă.

Împrejmuiri

Împrejmuirile vor fi realizate din panouri de zidărie opacă pe limitele laterale şi posterioare de propri-etate, la o înălţime de 2,10 m, iar pe aliniament va fi construit un gard transparent metalic de 2,10 m înălţime, cu un soclu opac de 60 cm.

Spaţii verzi şi circulaţii în incintă

Pentru o bună absorbţie a apelor pluviale, pe teren va fi păstrată în proporţie de minim 50% o suprafaţă de spaţii verzi (peluză). Circulaţiile vor fi realizate pe alei pavate cu dale de beton montate pe pat din nisip.

Protecţia mediului

Clădirea şi activităţile adăpostite de aceasta nu prezintă riscuri pentru mediu. Deşeurile urmează a fi depozitate în europubele şi evacuate periodic.

Combustibilul folosit de centrala termică este gazul na-tural, centrala urmând a fi modernă, cu randa-ment apropiat de 100%, cu evacuare redusă de gaze. Vor fi create spaţii verzi şi plantate, asigurându-se suprafeţele necesare unei bune ab-sorbţii a apelor meteorice în sol.

De asemenea, tehnologiile de construcţie presupun numai montaje şi finisări umede şi uscate, obişnu-ite, acestea neprezentând pericol pentru mediu.

Protecţia Civilă

Locuinţa are o suprafaţă desfăşurată sub 400 mp, cu un regim de înălţime de P+M. Conform normati-velor în vigoare, nu este necesară construcţia unui adăpost de apărare civilă locală.

Clădirea se încadrează în categoria C "normală", conform HGR 766/97.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional