Locuinţă unifamilială parter şi un etaj, în Găneasa
F.A. Proiecte / 01 martie 2008

Suprafaţa construită parter fără terase 98,85 mp
Suprafaţa construită parter cu terase 127,85 mp
Suprafaţa desfăşurată fără terase şi balcon 197,70 mp
Suprafaţa desfăşurată cu terase şi balcon 237,90 mp
Suprafaţa utilă parter 75,80 mp
Suprafaţa construită etaj 1 fără balcon 98,85 mp
Suprafaţa construită etaj 1 cu balcon 110,05 mp
Suprafaţa desfăşurată fără terase şi balcon 197,70 mp
Suprafaţa desfăşurată cu terase şi balcon 237,90 mp
Suprafaţa utilă etaj 1 81,05 mp
Funcţiuni
Intrarea în locuinţă se face la parter printr-un vestibul, din care în partea dreaptă se găsesc camera de zi şi bucătăria cu locul de luat masa, ambele încăperi având ieşire pe terase.
În partea stângă a holului se află o cameră destinată unui birou, un spaţiu de depozitare şi o toaletă de serviciu.
În holul de la parter se găseşte şi scara interioară. Etajul cuprinde trei dormitoare, dintre care unul matrimonial cu baie proprie şi spaţiu pentru garderobă, precum şi ieşire pe un balcon. Celelalte două dormitoare au acces la o baie.
Soluţii constructive
Construcţia se va executa pe fundaţii izolate, o structură în cadre cu grinzi, stâlpi şi planşee de 13 cm din beton armat.
Închiderile exterioare se vor executa din zidărie de cărămidă de 30 cm grosime. Peste aceste zidării cât şi pe elementele de structură din beton armat, se montează, la faţa exterioară, o termoizolaţie din polistiren de faţadă de 5 cm grosime. Compartimentările interioare se vor face tot din cărămidă de 30 cm şi 15 cm sau din pereţi cu două feţe din gips-carton pe structură metalică uşoară.
Finisajele interioare
La interior pereţii se vor tencui cu mortar de var-ciment M 25 T 2-3 cm grosime peste care se va aplica un placaj cu faianţă în băi şi bucătărie (pe o înălţime de 2,10 m) sau se va executa gled de ipsos, zugrăvit cu vopsele de tip vinarom-alb. La tavane, se vor executa aceleaşi finisaje, în încăperile în care nu sunt prevăzute tavane false din gipscarton.
Pardoselile interioare vor fi din parchet lamelar în holul de etaj, scara spre etaj, living şi dormitoare şi cu gresie ceramică in holul de la parter, băi şi bucătărie. La terase, pardoseala se va executa din gresie ceramică mată de exterior pozată pe beton de pantă.
Închiderile laterale vor fi completate cu tâmplărie din P.V.C. şi geam termopan low-e la închideri de goluri - ferestre.
Finisajele exterioare
Tencuielile exterioare se vor face cu mortar de ciment M 50 T, drişcuite fin, faţadele fiind zugrăvite cu vopsea - tencuieli decorative. Soclul va fi tencuit cu praf de piatră.
Acoperişul şi învelitoarea
Acoperişul are o învelitoare din ţiglă din ceramica, pe o şarpantă din lemn pe scaune cu panta 30 grade faţă de orizontală.
Clădirea va fi dotată cu centrală termică proprie - cu tiraj forţat (combustibil gaze) pentru încălzire şi apă caldă menajeră.
Clădirea nu va fi dotată cu spaţiu care să asigure protecţia civilă deoarece se încadreaza in prevederile Legii 481/2004 privind protecţia civilă, a HGR 560/2005 şi a Ordinului MAI nr. 602/ 2003, care prevede autorizarea construcţiilor civile, fără adapost a.l.a., cu suprafaţa construită mai mică de 150,00 mp şi suprafaţa desfăşurată mai mică de 600,00 mp.
Construcţia va fi racordată la reţelele existente în zonă - respectiv energie electrică şi gaze. Scurgerea apelor meteorice se va realiza în incintă. Pentru reţeaua de apă se va realiza un puţ cu o adâncime de 25 m care va deservi întreaga gospodarie iar canalizarea se realizeaza prin colectarea apelor menajere într-o staţie de epurare.