Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Locuinţa unifamilială pe parter şi un etaj, în Baloteşti

F.A. Proiecte /

Locuinţa unifamilială pe parter şi un etaj, în Baloteşti
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Suprafaţa construită parter fără terasă 95,10 mp

    Suprafaţa construită parter cu terasă 115,05 mp

    Suprafaţa desfăşurată fără terasă şi balcoane 193,95 mp

    Suprafaţa desfăşurată cu terasă şi balcoane 219,80 mp

    Suprafaţa utilă parter 72,45 mp

    Suprafaţa construită etaj 1 fără balcoane 98,85 mp

    Suprafaţa construită etaj 1 cu balcoane 104,75 mp

    Suprafaţa desfăşurată fără terasă şi balcoane 193,95 mp

    Suprafaţa desfăşurată cu terasă şi balcoane 219,80 mp

    Suprafaţa utilă etaj 1 77,40 mp

    Funcţiuni

    Parterul cuprinde încăperi decomandate, în ca­re intrarea se face dintr-un hol de distribuţie: o cameră mare de zi cu acces pe terasă, bucă­tă­ria şi locul de luat masa, precum şi un dor­­mi­tor. Tot la parter se mai află o baie şi scara in­ter­ioară ca­re duce la etaj.

    Etajul este rezervat zonei de odihnă şi adă­pos­teşte trei dormitoare, dintre care unul matri­mo­nial, cu acces la baie proprie, la un spaţiu de gar­derobă şi are şi ieşire pe balcon. Celelalte două dormitoare au acces la o altă baie.

    Soluţii constructive

    Construcţia se va executa pe fundaţii izolate, o structură în cadre cu grinzi, stâlpi şi planşee de 13 cm din beton armat. Închiderile exterioare se vor executa din zidărie de cărămidă de 30 cm grosime. Peste aceste zidării cât şi pe elemen­tele de structură din beton armat, se montează, la faţa exterioară, o termoizolaţie din polistiren de faţadă de 5 cm grosime. Compartimentările in­terioare se vor face tot din cărămidă sau din pe­reţi cu două feţe din gips-carton pe structură metalică uşoară.

    Finisajele interioare

    La interior pereţii se vor tencui cu mortar de var-ciment peste care se va aplica un placaj cu fa­ianţă în băi şi bucătărie (pe o înălţime de 2,10 m) sau se va executa gled de ipsos, zugrăvit cu vop­sele de tip vinarom-alb. La tavane, se vor execu­ta aceleaşi finisaje, în încăperile în care nu sunt prevăzute tavane false din gipscarton.

    Pardoselile interioare vor fi din parchet lamelar în holul de etaj, scara spre etaj, living şi dor­mi­toare şi cu gresie ceramică în holul de la parter, băi şi bucătărie. La terase, pardoseala se va exe­cuta din gresie ceramică mată de exterior poza­tă pe beton de pantă.

    Închiderile laterale vor fi completate cu tâm­plărie din P.V.C. şi geam termopan low-e la în­chideri de goluri - ferestre.

    Finisajele exterioare

    Tencuielile exterioare se vor face cu mortar de ciment, drişcuite fin, faţadele fiind zugrăvite cu vopsea - tencuieli decorative. Soclul va fi ten­cu­it cu praf de piatră.

    Acoperişul şi învelitoarea

    Acoperişul are o învelitoare din ţiglă din tabla, pe o şarpantă din lemn pe scaune cu panta 30 grade faţă de orizontală.

    Clădirea va fi dotată cu centrală termică proprie - cu tiraj forţat (combustibil gaze) pentru în­căl­zire şi apă caldă menajeră.

    Construcţia va fi racordată la reţelele existente în zonă - respectiv energie electrică şi gaze. Scur­gerea apelor meteorice se va realiza în incintă. Pentru reţeaua de apă se va realiza un puţ cu o adâncime de 25 m care va deservi în­trea­ga gospodărie iar canalizarea se realizează prin colectarea apelor menajere într-o staţie de epurare.

    Clădirea nu va fi dotată cu spaţiu care să asigure protecţia civilă deoarece se încadrează în pre­vederile Legii 481/2004 privind protecţia civilă, a HGR 560/2005 şi a Ordinului MAI nr. 602/2003, care prevede autorizarea construcţiilor civile, fără adapost a.l.a., cu suprafaţa construită mai mică de 150,00 mp şi suprafaţa desfăşurată mai mică de 600,00 mp.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional