Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Microintreprinderile din Bucuresti-Ilfov ar putea beneficia de fonduri POR suplimentare

A.D. Finanţare /

Pana la sfarsitul acestui an vor fi contractate toate fondurile europene acordate regiunii Bucuresti-Ilfov prin Programul Operational Regional. "Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov va face toate eforturile pentru ca gradul de absorbtie sa fie de 100%", a declarat Claudia Ionescu, sef departament Promovare regionala si Investitii in cadrul ADRBI.

La nivelul regiunii, gradul de contractare al fondurilor europene a depasit 100% pentru aproape toate domeniile. Doar doua domenii de finantare prezinta un grad de contractare sub 80%, respectiv 4.1 - Dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor si 5.2 - Modernizarea infrastructurii de turism. Din acest motiv, sumele care nu vor putea fi contractate pe aceste domenii vor fi realocate, cel mai probabil domeniului 4.3, destinat sprijinirii microintreprinderilor, unde exista numeroase proiecte in asteptare, a adaugat doamna Ionescu.

La sfarsitul anului trecut a fost deschis ultimul domeniu de finantare POR - 1.2, destinat sprijinirii investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte. Pana in prezent, la nivelul regiunii doar Primaria Sectorului 3 a solicitat finantare prin acesta facilitate. In total, pentru acest domeniu sunt disponibile 22,8 milioane euro.

In luna septembrie a anului curent, ADRBI urmeaza sa finalizeze planul de dezvoltare regionala pentru urmatoarea perioada de programare a Uniunii Europene (intervalul 2014-2020). Aceast plan va cuprinde propunerile de proiecte prioritare, care vor fi inaintate ulterior factorilor de decizie, a mai spus reprezentantul ADRBI.

Pana la sfarsitul lunii iunie, la nivelul Regiunii Bucuresti-Ilfov au fost contractate prin POR aproape 300 de proiecte solicitand o finatare nerambursabila de aproximativ 1,7 miliarde lei, in contextul unei alocari regionale de 1,5 miliarde lei pentru perioada 2007-2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional