Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ministrul Fondurilor Europene spera sa deblocheze POS-T si POS CCE

I.D. Finanţare /

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, incearca sa convinga oficialitatile Comisiei Europene sa reia platile pe Programul Sectorial Transport (POS Transport) si pe Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

Eugen Teodorovici a avut ieri, 11 iunie, o intalnire la Bruxelles cu Walter Deffaa, director general pentru politica regionala.

Cu aceasta ocazie Eugen Teodorovici a declarat:

"Atat stadiul actual de implementare, inclusiv deblocarea celor doua programe operationale care sunt inca presuspendate, cat si procesul de programare pentru perioada 2014-2020 au o importanta deosebita pentru Romania. In ceea ce priveste urmatorul exercitiu financiar, prioritatea noastra este sa imbunatatim calitatea documentelor de programare, in conformitate cu noile cerinte la nivel european si tinand cont de lectiile invatate in perioada 2007-2013."

POS Transport si POS CCE sunt inca presuspendate, insa autoritatile romane declara ca au luat masurile necesare pentru reluarea platilor de catre Comisie in perioada urmatoare. Ca urmare a masurilor implementate de Guvernului Romaniei, in acest an Comisia a reluat, la sfarsitul lunii aprilie, platile pe patru axe ale Programului Operational Regional. Rata de absorbtie aferenta acestui program a crescut de la 24,70% la sfarsitul lunii aprilie a.c. la 29,56% in prezent.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional