Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Noi masuri de imbunatatire a implementarii proiectelor finantate din fonduri europene

I.D. Finanţare /

Beneficiarii care implementeaza proiecte de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canalizare finantate prin intermediul Programului Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) pot incasa rambusari partiale din fondurile europene aferente stadiilor intermediare de executie a lucrarilor. Aceasta masura a fost reglementata printr-un ordin comun al Ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici si al Ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb.

Eugen Teodorovici precizeaza :

"Renuntam la contrângerile artificiale care blocau ritmul de decontare a fondurilor europene. Acum, beneficiarii care au proiecte in derulare finantate prin POS Mediu vor putea primi rambursari partiale din fonduri europene pentru stadiile intermediare de executie a lucrarilor, pe baza unor scrisori de garantie bancara. Daca la receptia proiectului se va constata ca acesta nu corespunde standardelor impuse, vor fi executate garantiile bancare pentru recuperarea sumelor platite."

O alta masura de imbunatatire a implementarii proiectelor este cea prin care li se da beneficiarilor posibilitatea de a prelungi contractele de supervizare a lucrarilor de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canalizare pâna la finalizarea proiectelor.

"Este firesc ca firmele care supervizeaza implementarea proiectelor de apa si canalizare trebuie sa-si asume raspunderea pentru toate avizele si certificarile pe care le-au emis din momentul inceperii implementarii unui proiect pâna la finalizarea acestuia. Din acest motiv, prin acest Ordin permitem prelungirea contractelor de supervizare a implementarii unui proiect de lucrari chiar daca perioada de implementare a acestuia este mai mare decât cea prevazuta initial.", a declarat Eugen Teodorovici.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional