Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

PE acorda Romaniei inca un an pentru cheltuirea fondurilor europene

I.D. Finanţare /

Romania are la dispozitie inca un an pentru cheltuirea fondurilor europene alocate pentru anii 2011 si 2012.

Parlamentului European a votat miercuri, 20 noiembrie a.c., aplicarea regulii "N+3" pentru Romania si Slovacia.

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, a declarat:

"Votul exprimat de Parlamentul European este extrem de important pentru Romania si ii ofera tarii noastre sansa de a remedia o parte din greselile din trecut. Datorita acestei decizii a Parlamentului European, Romania nu va pierde in acest an peste doua miliarde de euro ca urmare a dezangajarii automate a acestor fonduri. Extinderea perioadei pe care Romania o are la dispozitie pentru a cheltui sumele alocate pentru anii 2011 si 2012 va compensa incapacitatea autoritatilor romane din perioada 2009-2011 in absorbtia fondurilor europene."

Aplicarea regulii "N+3" pentru anii 2011 si 2012 inseamna ca Romania va putea cheltui fondurile europene alocate pentru anul 2011 pana la data de 31 decembrie 2014, iar pe cele alocate pentru anul 2012 pana la data de 31 decembrie 2015. In acelasi timp, trebuie subliniat ca termenul final pentru cheltuirea fondurilor europene alocate in actuala perioada de programare ramane neschimbat: pana la data de 31 decembrie 2015.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional