Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POR: grad de absorbtie peste 44%

I.D. Finanţare /

Gradul de absorbtie a Programului Operational Regional (POR) este la ora actuala de peste 44%, acesta fiind cel mai performant dintre programele operationale din Romania.

Datorita rezultatelor obtinute, catre POR au fost realocate 350 milioane de euro din fondurile europene disponibile de la Programele Operationale Sectoriale Transport si Mediu. Secretarul de stat Sevil Shhaideh a subliniat faptul ca "este o premiera pentru Romania. De cateva luni bune, cu sprijinul Comisiei Europene, s-au depus eforturi intense de aprobare a acestei decizii."

Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru finantarea proiectelor privind imbunatatirea infrastructurii de educatie (230 milioane euro) si sanatate (33 milioane euro), precum si pentru reabilitarea drumurilor judetene (87 milioane euro). Se asteapta aprobarea Comisiei Europene pana la sfarsitul acestui an.

Alte propuneri importante vizeaza extinderea datei limita de implementare a proiectelor finantate prin POR pana la 31 decembrie 2015, modificarea criteriilor de eligibilitate pentru proiectele privind eficienta energetica, precum si realocarea de fonduri in vederea pregatirii unui portofoliu de proiecte pentru urmatoarea perioada de programare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional