Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Proiectul rezidenţial "La Cassa Residence" va fi gata la finalul lunii martie 2018

Proiecte /

Proiectul rezidenţial "La Cassa Residence" va fi gata la finalul lunii martie 2018
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiectul rezidenţial "La Cassa Residence"", din strada Sabinelor nr. 70 din Capitală, are termen de finalizare în martie 2018, după o investiţie estimată de peste 2,4 milioane de euro. Virgil Catalina, manager de proiect "La Cassa Residence", spune că, deja, peste 50% dintre apartamente sunt rezervate, estimarea fiind ca toate să fie vândute până la finalizarea proiectului.

    Peste 50% dintre apartamente sunt deja rezervate

    Virgil Catalina, manager de proiect "La Cassa Residence": "Credem că La Cassa Residence se potriveşte oricărei persoane care nu caută să achiziţioneze doar un produs, ci o întreagă experienţă."

    Reporter: Cum a evoluat proiectul imobiliar "La Cassa Residence"", din strada Sabinelor nr. 70, pe care îl dezvoltaţi?

    Virgil Catalina: Proiectul pe care îl dezvoltăm acum în str. Sabinelor 70 este unul complex, aşa cum ne-am dat seama încă din faza de planificare a lucrărilor. Dificultatea de execuţie este crescută din cauza formei terenului şi a amplasării acestuia. Construim într-o zonă ferită de aglomeraţie şi dominată de case - una dintre acele străzi în care uiţi de bruiajul marilor bulevarde - liniştea şi confortul vecinilor sunt importante pentru noi şi ne-am angajat să respectăm într-o cât mai bună măsură armonia locului. În prezent, lucrările se menţin destul de aproape de planificarea iniţială, în ciuda imprevizibilităţii inerente asociate evoluţiei unui şantier - echipa de arhitecţi, constructori şi alţi experţi cu care am plecat la drum este dedicată şi pregătită pentru a gestiona complexitatea acestui proiect.

    Astfel, până la sfârşitul lunii noiembrie avem planificată finalizarea structurii de 4500 mp desfăşuraţi, împreună cu toate compartimentările şi închiderile cu zidărie. Astăzi, avem compartimentările şi zidăria de la parter finalizate în proporţie de 100% şi tot aici a început şi partea de instalaţii sanitare, electrice şi încălzirea în pardoseală.

    Reporter: Când urmează să fie finalizat proiectul?

    Virgil Catalina: Termenul pe care ni l-am asumat împreună cu antreprenorul general este de 12 luni de la începerea proiectului, vorbim deci despre finalul lunii martie 2018 ca termen de finalizare, moment în care sperăm să se poată muta deja primii beneficiari ai apartamentelor din Sabinelor 70. Suntem optimişti privind acest termen însă trebuie să recunoaştem că ne confruntăm cu o lipsă drastică a forţei de muncă calificată în sectorul construcţiilor, care conduce, invariabil, la dificultatea de respectare a graficelor de execuţie estimate la demararea proiectului şi la creşterea costurilor atât a materialelor de construcţii cât şi a forţei de muncă. Facem eforturi mari, în ciuda conjuncturii privind lipsa de disponibilitate a lucrătorilor, să respectăm termenele de finalizare a apartamentelor aşa cum ne-am angajat în faţa clienţilor care ne-au creditat încă din faza de concept a proiectului, a celor care au contractat ulterior, dar şi faţă de cei care sunt în acest moment interesaţi de un apartament în La Cassa Residence pe Sabinelor 70.

    Reporter: Care este stadiul vânzărilor şi când estimaţi că veţi finaliza vânzarea tuturor apartamentelor?

    Virgil Catalina: Interesul a fost foarte ridicat încă de la început şi totuşi ne-a depăşit aşteptările astfel că, astăzi, la stadiul tehnic de structură a lucrărilor, avem peste 50% dintre apartamente rezervate. În ritmul actual, putem afirma încrezători că până la finalizarea proiectului, acestea vor fi vândute în totalitate. Ne recomandă bineînţeles zona în care am amplasat proiectul - centrală şi accesibilă, în logica unui stil de viaţă urban şi conectat - dar şi design-ul general al clădirii, contemporan şi relaxat, geometria spaţiilor pe care le creăm, materialele pe care le propunem şi, în egală măsură, atenţia pentru confortul viitorilor locatari, în mijlocul unui oraş congestionat. Este ceea ce am învăţat din proiecte anterioare şi e un principiu care ne va ghida în continuare proiectele.

    Reporter: Au existat evoluţii în preţul apartamentelor?

    Virgil Catalina: Noi ne propunem să construim după o filosofie simplă - apartamente pe măsura visurilor, nevoilor şi posibilităţilor fiecăruia dintre noi. Astfel, conectăm într-un proiect coerent, pe de-o parte, elemente premium pentru o calitate cât mai ridicată a rezistenţei, finisajelor şi experienţei de locuire finale, iar pe de altă parte, elemente care ţin cont de diferite stiluri de viaţă, cât şi de impactul asupra mediului, cu care încercăm să fim cât mai prietenoşi. Şi toate acestea ne dorim să le oferim la un preţ cât mai corect clienţilor noştri, cât mai aproape de posibilităţile lor. Nu negăm însă că piaţa preţurilor materialelor de construcţii şi a forţei de muncă este extrem de dinamică, dar încercăm să păstrăm cotaţia de preţ a locuinţelor pentru a se încadra la TVA de 5%.

    Reporter: Care a fost suma totală investită în acest proiect?

    Virgil Catalina: Suma iniţială a fost în jurul valorii de 2,4 milioane euro. În prezent, am adus îmbunătăţiri proiectului pe care nu le putem cuantifica încă dar probabil vorbim de doar câteva puncte procentuale. Aceste îmbunătăţiri însă - faţada ventilată cu vată bazaltică, iluminat led al spaţiilor comune, spaţii tehnice suplimentare, iluminat natural casa scării şi holuri, spaţiul verde al terasei regândit - vor creşte semnificativ calitatea locuirii în apartamentele noastre şi vor afecta în mod pozitiv amprenta asupra mediului şi naturii.

    Reporter: Care sunt motivele pentru care un client ar alege acest proiect?

    Virgil Catalina: Noi construim apartamente cu gândul la mai multe tipuri de potenţiali locatari şi la nevoile lor, prin urmare, ne potrivim bine cu tineri la început de drum, cu familii mai mari sau mai mici şi cu orice persoane în căutarea unui spaţiu pe care să-l numească acasă. E adevărat, în acelaşi timp, că propunerea La Cassa Residence a fost percepută foarte pozitiv de oamenii care, ca mulţi dintre noi, îşi doresc ceva în plus atunci când încep să-şi caute o casă: suport şi consultanţă pe perioada de execuţie a clădirii, flexibilitate şi transparenţă, o conformare a spaţiului mai rar întâlnită azi - cu spaţii de depozitare extinse, terase ample, zone vitrate mari pentru a beneficia de cât mai multă lumină şi finisaje premium la preţuri corecte - şi o atenţie crescută asupra impactului asupra mediului şi sănătăţii - spaţiu verde pe terasă/grădină verticală, materiale de construcţii şi izolatoare sustenabile.

    Pe toţi îi aşteptăm în vizită la biroul nostru ca să ne cunoaştem şi să decidem împreună, la o cafea, dacă ne potrivim.

    Reporter: Cărui tip de client i se potriveşte acest proiect?

    Virgil Catalina: Noi credem că La Cassa Residence se potriveşte oricărei persoane care nu caută să achiziţioneze doar un produs, ci o întreagă experienţă. Şi aici îmi vine în minte un exemplu citit recent: un producător de încălţăminte sportivă care oferă unui client nu doar o pereche de adidaşi ci un întreg proiect care include, pe lângă încălţămintea performantă, un program de antrenament, un plan de dietă, un antrenor, un sistem de monitorizare a progresului, toate adaptate obiectivului acestui client (câştigarea unui maraton), având o dată clară de început şi de final. Similar, noi ne dorim să însoţim un client pe parcursul întregului său proiect de achiziţie şi transformare a unui apartament în acasă, ţinând cont de aşteptările şi nevoile sale când face o achiziţie - un apartament mai mare pentru întreaga familie, spaţii mai generoase, acces simplu în centrul oraşului, linişte şi confort, toate într-un buget adecvat. Ca să se bucure şi mai mult de ceea ce dezvoltăm, ar trebui ca orice client La Cassa să-şi dorească uneori să lase maşina în parcare şi să ia bicicleta pentru o plimbare sau să-şi petreacă unele seri pe terasa de pe acoperiş, de exemplu.

    Reporter: Ce investiţii viitoare preconizaţi?

    Virgil Catalina: Ne-am propus ca, în paralel cu investiţiile locale, să ne extindem în afara Capitalei cu propuneri de apartamente marca La Cassa Residence. Prin urmare, în momentul de faţă, se derulează faza de autorizare a unui proiect cu un număr de 50 unităţi locative şi un regim de înălţime D+P+8E pe care ne dorim să-l începem în prima parte a anului viitor, amplasat pe un teren de 1200 mp localizat în Craiova, judeţul Dolj. Vom comunica mai multe despre acest nou proiect imediat ce faţadele şi detaliile finisajelor vor fi fixate. În Bucureşti, suntem în discuţii avansate pentru achiziţia unui teren în zona Plevnei, în sectorul 1, unde avem în vedere un proiect tip boutique cu apartamente de lux. Ne-ar ajuta mult dacă vom putea conta şi pe o administraţie publică mai implicată în sprijinirea investiţiilor de acest tip.

    Reporter: Vă mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional