Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Regiunea Nord-Est detine recordul de fonduri europene atrase

I.D. Finanţare /

Rezultatele obtinute prin Programul Operational Regional pana la 15 mai cuprind 1.060 km de drumuri judetene reabilitati/modernizati, 249 unitati mobile pentru situatii de urgenta create, 77 de unitati de invatamant reabilitate/echipate, 62 de centre sociale reabilitate, modernizate, echipate si 1243 de microintreprinderi sprijinite.

Pe regiuni cea mai mare suma totala contractata a fost inregistrata in regiunea Nord-Est, 619,09 milioane euro, urmata de regiunea Sud cu 572,57 milioane euro. La polul opus al listei se afla Regiunea Centru cu 411,71 milioane euro si regiunea Bucuresti-Ilfov cu 314,37 milioane euro.

Si pe categorii de proiecte regiunea Nord-Est se afla in varful listei. Un total de 308 km de drumuri au fost reabilitati in regiunea Nord-Est, urmata de regiunea Sud-Muntenia cu 204 km.

Cele mai multe centre sociale au fost reabilitate tot in regiunea Nord-Est, 21, iar cele mai multe unitati de invatamant in regiunea Sud-Est, 21.

Luand in considerarea fiecare axa in parte, cele mai mari valori au fost contractate prin Programul Operational Regional pe Axa 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere". Cele 463 de contracte semnate au insumat 1,19 miliarde euro. Nivelul contractarii a depasit alocarea pe aceasta axa cu 6,9%. Dintre proiectele contractate pe Axa 1 doar 54 au fost finalizate ridicandu-se la suma de 39 miliioane euro.

Axa 2 "Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport" a inregistrat gradul cel mai mare de depasire a alocarii, 29,1%. Pe aceasta axa au fost contractate 142 de proiecte ce se ridica la o valoare totala de 979 milioane euro. Un numar de 59 de proiecte au fost finalizate pe Axa 2, in valoare totala de 328 milioane euro.

In ceea ce priveste restul axelor pe Axa 5 "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului" au fost contractate 537 de proiecte in valoare totala de 626 milioane euro, pe Axa 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale" 492 de proiecte cu o valoare totala de 624 milioane euro, pe Axa 4 "Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local" un numar de 1746 de proiecte in valoare totala de 459 milioane euro, iae pe Axa 6 "Asistenta Tehnica" 67 de proiecte insumand 109 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional