Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

S-au reluat platile prin POS-T

I.D. Finanţare /

S-au reluat platile prin POS-T

Platile prin Programul Operaţional Sectorial Transport (POS-T) 2007-2013 au fost reluate din 21 iunie in urma ridicarii presuspendarii de catre Comisia Europeana.

Bugetul POS-T din fondurile structurale pentru Romania are o valoare de 4,5 miliarde euro. Dintre cele 11 companii beneficiare, cele mai importante sunt Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania şi Compania Nationala de Cai Ferate din Romania SA.

Autoritatea de Management pentru POS-T a autorizat pana la aceasta data cheltuieli in valoare de 1,2 miliarde lei.

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat:

"S-a lucrat foarte mult pentru deblocarea acestui program şi nu a fost în zadar. Am reuşit în doar cinci luni să implementăm toate măsurile impuse de către Comisia Europeană, prin scrisorile de întrerupere şi de presuspendare, transmise României în iunie şi decembrie 2012. Este foarte important că unul dintre angajamentele ministerului Transporturilor este îndeplinit - vom reporni programele europene."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional