Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Societăţile financiare nebancare - o alternativă pentru contractarea unui credit ipotecar

F.A. Finanţare /

Societăţile financiare nebancare - o alternativă pentru contractarea unui credit ipotecar

Finanţarea este problema cea mai acută în momentul în care ne dorim o locuinţă. În foarte multe cazuri, cei care îşi cumpără sau îşi construiesc o casă apelează la bănci, pentru a contracta un credit ipotecar. Pe lângă instituţiile bancare, însă, există şi societăţi financiare nebancare (IFN) ce acordă împrumuturi.

În prezent, în registrele publice ale Băncii Naţionale a României (BNR) sunt înregistrate două astfel de entităţi care acordă credite ipotecare - Domenia Credit IFN şi Credit Europe Ipotecar IFN.

Ina Şteţ, director în cadrul Credit Europe Ipotecar, ne-a precizat că, potrivit legii, pentru creditele ipotecare nu se calculează dobânda efectivă anuală. Domnia sa ne-a spus, de asemenea, că IFN-urile nu pot percepe comisioane de administrare (sau de gestiune, management, etc.), în cazul acestor împrumuturi, conform reglementărilor în vigoare. Singurele comisioane percepute de IFN-uri sunt cele pentru analiză, acordare, neutilizare - Credit Europe Ipotecar IFN nu percepe acest tip de comision - şi de plată anticipată. În cazul întârzierilor la rambursare sunt percepute penalităţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional