Vilă în Constanţa

Suprafaţă construită la sol 118,00 mp
Suprafaţă desfăşurată totală 201,00 mp
Suprafaţă desfăşurată fără terase 160,00 mp
Suprafaţă terase, verande, balcoane 41,00 mp
Suprafaţă utilă 129,50 mp
Funcţiuni
Locuinţa unifamilială prezentată are regimul de înălţime parter plus etaj şi va fi construită la periferia municipiului Constanţa, cu acces la toate utilităţile (apă-canal, gaze, electricitate).
Intrarea de face la parter pe o verandă care dă într-un hol şi apoi în camera de zi. De aici se intră în bucătărie şi locul de luat masa. Lângă se află spaţii de depozitare şi wc-ul de serviciu.
În camera de zi este amplasată scara interioară ce duce la etaj.
La etaj se află trei dormitoare, unul matrimonial de 20 mp, cu baie proprie şi spaţiu pentru garderobă, şi două dormitoare mai mici (13 mp şi 10 mp) cu acces la o baie.
Sistemul constructiv
Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi din beton armat. Struc-tura de rezistenţă este formată din pereţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, centuri, grinzi şi planşeu peste parter din beton ar-mat. Compartimentările interioare sunt din cără-midă şi panouri de gips carton.
Acoperişul este realizat ca terasă circulabilă, pu-tând fi utilizat ca solariu, cu hidro şi termoizolaţii moderne şi eficiente.
Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii ex-te-riori cu polistiren expandat de faţadă în grosime de 5 cm, iar placa de la parter cu polistiren extrudat în grosime tot de 5 cm. Hidroizolarea fundaţiei este clasică cu carton bitumat şi bitum.
Tâmplăria exterioară este din PVC cu geamuri ter-mo-pan iar cea interioară din lemn, uşa de la in-tra-rea principală fiind metalică.
Finisaje interioare
Pereţii şi tavanele, acolo unde nu sunt plăci de gips carton sunt tencuite, gletuite şi zugrăvite cu vop-sea vinilică albă. În bucătărie şi în grupurile sani-tare s-au prevăzut placări cu plăci de faianţă până la înălţimea de 2,20 m.
Pardoselile sunt din din parchet lamelar, cu ex-cepţia bucătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost prevăzute plăci din gresie glazurată.
Finisaje exterioare
Au fost prevăzute tencuieli, vopsitorii lavabile exterioare şi placări cu piatră naturală. Balcoanele şi terasele sunt placate cu plăci de gresie rezistentă la îngheţ.
Instalaţiile aferente construcţiei
Alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate se face din şi în reţeaua stradală de apă-canal. Imo-bilul este dotat cu instalaţii sanitare moderne de cea mai bună calitate. Grupurile sanitare sunt ven-tilate natural.
Alimentarea cu energie electrică se face de la re-ţeaua publică
Încălzirea imobilului se realizează cu calorifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă încălzită la 90/70 grade Celsius. Sursa de încălzire o formează centrală termică cu tiraj forţat care func-ţionează cu gaze naturale, amplasată la parter într-un spaţiu de depozitare.
Măsuri de protecţie civilă
Locuinţa nu va fi echipată cu spaţii care să asigure protecţia civilă deoarece se încadrează în pre-vede-rile Ordinului MI nr 602/2003 care prevede auto-ri-zarea construcţiilor civile fără adăpost, cu supra-faţa desfăşurată mai mică de 600 mp şi fără subsol.