Vilă în Ştefăneştii de Sus
F.A. Proiecte / 01 octombrie 2007

Vila prezentată este realizată în satul Stefăneştii de Sus din judeţul Ilfov, după un proiect al arhitectei Ioana Cristina Ion, din cadrul S.C. ICASE Concept S.R.L.
Vila are regimul de înălţime de parter + mansardă şi poate fi locuită de şapte persoane.
Suprafaţa construită (la sol) 94,50 mp
Suprafaţa desfăşurată 189,00 mp
Suprafaţa teren 1212,60 mp
Procent de ocupare a terenului (POT)
propus 13,53%
Coeficient de utilizare a terenului (CUT)
propus 0,18
Înălţime streaşina 3,97 m
Înălţime coamă6,78 m
Parter
Suprafaţa utilă 74,37 mp
Suprafaţa construită 94,50 mp
În tabelul de mai sus nu sunt cuprinse terasele dintre care una parţial acoperită S=61,90 mp şi trotuarul din jurul imobilului S=50,53mp.
Mansardă
Suprafaţa utilă 75,24 mp
Suprafaţa construită 94,50 mp
În tabelul de mai sus nu sunt cuprinse cele trei balcoa-ne ale imobilului S=14,40 mp
Total
Suprafaţa utilă 149.61 mp
Suprafaţa construită 189.00 mp
Distribuţia funcţiunilor
Accesul în locuinţă se face de pe o verandă într-un hol din care se distribuie încăperile: camera de zi, bucătă-ria şi locul de luat masa, un dormitor cu ieşire pe o te-rasă, şi o baie. În hol este amplasată şi scara inte-ri-oa-ră care conduce la mansardă.
Aceasta adăposteşte trei dormitoare şi două băi. Toate dormitoarele au acces pe câte un balcon.
Sistem constructiv
Sistemul de fundare este de tip fundaţii continue din beton simplu şi cuzineţi de beton armat.
Structura de rezistenţă este formată din pereţi structurali de zidărie cu sâmburi şi centuri în combi-naţie cu stâlpi şi grinzi de beton armat, planşeu peste parter de beton armat, şarpantă de lemn pe popi şi timpane de zidărie.
Pereţii exteriori sunt din zidărie din cărămidă 25 cm la parter şi etaje cu termoizolaţie din polistiren expan-dat de 10 cm. Tâmplăria din PVC cu geam termopan.
Compartimentările interioare sunt din pereţi din cărămidă şi plăci de gipscarton 10 cm. Tâmplărie in-te-ri-oară din lemn. Acoperirea se va face în şarpantă cu învelitoare din tabla profilată cu sisteme de jghea-buri şi burlane pentru scurgerea apei pluviale.
Finisaje
Pardoselile sunt acoperite cu gresie la parter: în grupul sanitar, bucătărie, cămară, windfang şi hol, iar la etaj în băi.
Parchetul laminat este folosit în dormitorul şi camera de zi de la parter, iar la etaj în hol şi dormitoare.
Pereţii sunt finisaţi cu glet de ipsos şi vopsea vinilică albă în toate încăperile şi scara. Faianţa acoperă pereţii de la bucătărie şi bai.
Tavanele sunt finisate cu glet de ipsos, gips carton şi vopsea vinilica alba în toate încăperile.
Finisarea exterioară a construcţiei este realizată cu tencuială structurată, tencuială mată în praf de piat-ră culoare crem deschis, soclul îmbrăcat cu placaj din piatră. Scara în două rampe este din beton armat cu balustradă din lemn făcând legătura între parter şi etaj. Grupurile sanitare sunt ventilate natural.
Instalaţii aferente construcţiei
Alimentarea cu apa este asigurată din reţeaua din zona. Apele uzate vor fi preluate gravitaţional de instalaţia interioară de scurgere şi conduse spre o fosă septică vidanjabila din incinta curţii. Apele plu-viale sunt preluate de sistemele de scurgeri cu jghea-buri şi burlane şi deversate în incinta proprietăţii.
Încălzirea imobilului se va realiza cu corpuri statice de încălzire tip panou de oţel funcţionând cu apă caldă 90 - 70 şC. Sursa de încălzire o formează centrala termică cu tiraj forţat amplasată în bucătărie şi care va funcţiona cu gaze naturale. Alimentarea cu energie electrică se face de la reţeaua publică.