Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Vilă lîngă lacul Buftea

F.A. Proiecte /

Vilă lîngă lacul Buftea
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Vila prezentată va fi realizată în zona lacului Buftea de lângă Bucureşti, pe un teren cu o suprafaţă de 1.000 mp.

    Proiectantul general este S.C. "Arhintex" SRL, şef de proiect fiind arhitectul Laurenţiu Brânzeanu.

    Proiectanţii au propus un imobil cu finisaje superioare, care se va încadra natural în situl urban existent preponderent rezidenţial.

    Vila are un regim de înălţime de parter plus un etaj mansardabil.

    Suprafaţa parterului este de 104 mp, iar a etajului mansardat de 114 mp. Aceste suprafeţe nu includ balcoanele exterioare şi terasele, trotuarele de protecţie şi anexele.

    Structura de rezistenţă

    Structura este formată din cadre din beton armat, fundaţii continue din beton armat şi închideri cu zidărie eficientă de 30 cm şi termoizolaţie po-lis-tiren de 8 cm.

    Învelitoarea va fi în pantă cu scurgere în incinta proprie pentru apele pluviale.

    Vila este dotată cu centrală termică în bucătărie şi anexe, fosă vidanjabilă şi puţ de alimentare cu apă, loc de par-care pentru două maşini.

    Şarpanta este de lemn pe structură de rezistenţă planşeu din beton armat; va fi ignifugată şi tratată contra dăună-torilor.

    Funcţiuni

    Clădirea are forma literei L cu o amplă terasă spre curtea dintre cele două laturi. Intrarea se face la parter printr-un hol de acces de circa 5 mp. Din hol se pătrunde într-un spaţiu deschis care reuneşte camera de zi de 40 mp, locul de luat masa de 6,5 mp, de unde se accede într-o bucătărie de 10 mp.

    Tot la parter, lîngă holul de acces se află un wc de serviciu. De asemenea, în acest hol se află scara ce duce la etaj. La etaj se găseşte un dormitor matri-monial de 15 mp care are o baie proprie şi un spaţiu de garderobă. Alte două dormitoare au suprafeţe mai mici de circa 17 mp şi au acces comun la o toaletă cu duş. Toate cele trei dormi-toa-re au ieşire pe terasă.

    Finisaje interioare

    Pardoseala va fi acoperită cu gresie în spaţiile umede: băi, bucătărie, hol, casa scării. În camera de zi şi dormitoare va fi pus parchet.

    Pereţii vor fi finisaţi cu zugrăveli su-pe-rioare în trei straturi.

    În băi, zugrăvelile vor fi rezistente la umezeală în spaţii umede: băi şi bucă-tărie. Pereţii vor fi acoperiţi cu faianţă până la cota +2,10 m în băi şi bucătărie.

    Tavanele vor avea zugăveli superioare, parţial gips carton sau lambriuri de lemn decorative. Uşile interioare vor fi din lemn. Scara are structură metalică îmbrăcată în lemn.

    Finisaje exterioare

    Zidăria de 30 cm va fi protejată cu 8 cm polistiren pentru protecţie termică, va fi tencuită şi zugrăvită cu zugrăveli rustice.Tâmplăria exterioară va fi din PVC imitaţie lambriuri de lemn cu geam termopan cu rupere de punte termică ;

    Învelitoarea va fi uşoară, metalică, cu-loare roşu englez, cu pante de scurgere în incinta (curtea) proprie. Terasele şi balcoanele vor avea gresie şi balustrade metalice de asemenea de culoare rosu englez.

    Pardoselile de la terasa şi balcoane vor fi din gresie rezistentă la intemperii. Peste terasa de la parter s-a propus amena-jarea unei pergole decorative din lemn. Zona parcării auto va fi protejată cu copertină din structură metalică uşoară şi policarbonat curbat cu scurgerea ape-lor în incinta proprie.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional