Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

81 Residence: 2000 de unităţi de locuinţe, la cinci minute de metrou

Piaţa Imobiliară /

81 Residence: 2000 de unităţi de locuinţe, la cinci minute de metrou

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Complexul 81 Residence este un pro­iect de mare anvergură, dezvoltat în zona Popeşti- Leordeni de către Unik Residence şi Siena Residence. Aflat pe strada Biruinţei, la numărul 81, este prevăzuut cu 20 de blocuri, două piscine exterioare, un parc, zonă comercială, zonă de servicii şi grădiniţă. Întreg proiectul, dezvoltat pe mai multe faze, va avea circa 2000 de unităţi şi va fi format din garsoniere, apartamente tip studio, apartamente cu trei camere si penthouse-uri. Penthouse-urile sunt construite cu ajutorul unei supraetajări şi vor dispune de scară interioară. "81 Residence este un proiect mare, poate cel mai îndrăzneţ din zona Popeşti-Leordeni", consideră Luigi Iorga, Project Manager în cadrul Unik Residence.

    În ceea ce priveşte vânzările unităţilor pe care proiectul 81 Residence le oferă, toate locuinţele care au fost construite în primele faze ale complexului au fost vândute. De asemenea, proiectul se dezvoltă pe mai multe etape, fiecare fază având mai multe trepte. Prima etapă, construită la adresa Biruinţei 81 are trei faze. Prima fază a etapei, Faza 1, este finalizată din punct de vedere al structurii, aceasta fiind în etapa de finisare şi cuprinde 350 de apartamente, dintre care circa 80%-90% au fost deja vândute. Apartamentele din această fază au un termen de finalizare şi predare la finalul anului în curs. Faza a 2 a a primei etapei este şi ea în proces de construcţie, iar vânzările pentru această fază au început deja. Preţurile pentru unităţile din complex se situează în jurul a 1350 de euro pe metrul pătrat.

    "Unităţile locative au fost deja vândute în primele faze ale proiectului. Momentan, nu mai avem la vânzare nicio locuinţă. Proiectul se dezvoltă în mai multe etape şi faze. Prima etapă este cea de la Biruinţei 81 şi are trei faze. Faza 1 este gata din punct de vedere al structurii şi acum se lucrează la finisaje, iar acolo avem 350 de apartamente vândute în proporţie de 80%-90%. Deoarece vânzările au mers foarte bine, am căutat să deschidem şi faza a doua. Vânzările merg foarte bine şi în această fază. Preţul de vânzare va fi undeva la 1350 de euro pe metru pătrat utilizabil, ceea ce include partea de interior şi balconul", ne-a declarat Luigi Iorga.

    Investiţia totală estimată pentru finalizarea complexului este de 50 de milioane de euro. Potrivit dezvoltatorilor, până la momentul de faţă, investiţia pentru teren a fost de 5 milioane de euro, iar pentru prima fază a proiectului a fost in­vestită suma de cinci milioane de euro. Cu toate acestea, dezvoltatorii estimează că investiţia va fi recuperată la finalizarea construcţiei, datorită politicii de vânzare în faza de construire a unităţilor.

    81 Residence este un proiect comun, dezvoltat de Siena Residence şi Unik Residence. Cei doi dezolvatori au, de asemena, proiecte separate.

    "Investiţia totală va fi circa 50 de milioane de euro cu teren şi utilităţi incluse. Până acum am investit 5 milioane de euro pentru teren şi alte 5 milioane pentru prima fază. Dacă menţinem acelaşi ritm ca şi până acum, investiţia va fi recuperată la finalizarea construcţiei. Fiecare dintre cei doi dezvoltatori implicaţi în proiectul 81 Residence, Siena Residence şi Unik Residence, au şi proiecte separate. Unik Residence mai are un proiect, tot pe strada Biruinţei, la numărul 7, care se află în curs de finalizare", ne-a mai precizat Luigi Iorga.

    Legat de evoluţia pieţei imobiliare din România, acesta este de părere că nu se poate spune un lucru clar, piaţa fiind diversă şi fiecare segment dezvoltându-se în ritm propriu: "Sunt de părere că piaţa trebuie privită pe segmente. Dacă vorbim de apartamente noi, evoluţia este una, dacă vorbim despre apartamente utilizate, piaţa este alta. Dacă discutăm despre zone cu infrastructură dezvoltată, chiar dacă este pe segmentul de apartamente noi, lucrurile, din nou, diferă".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional