Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI,Cererea pentru spaţii noi de birouri a ajuns, în Bucureşti, la 97.300 mp

Mina Irina Piaţa Imobiliară /

Cererea pentru spaţii noi de birouri a ajuns, în Bucureşti, la 97.300 mp

Cererea pentru spaţii noi de birouri în Bucureşti a ajuns, în primele trei luni ale anului, la 97.300 mp, iar mărimea medie a unei tranzacţii a crescut la 2.400 mp, de la 1.800 mp cât se înregistra în aceeaşi perioadă din anul trecut, arată datele unui raport de specialitate.

Mai mult de jumătate (55%) din cererea totală consemnată în primul trimestru al anului au fost renegocieri/reînnoiri de contracte, în special în industriile IT şi auto, potrivit Agerpres.

Cea mai mare tranzacţie a fost renegocierea/reînnoirea a 20.000 mp din Pipera, iar următoarele două au fost de 10.300 mp în Calea Floreasca/Barbu Văcărescu, respectiv 10.000 mp în Piaţa Presei Libere. De altfel, Calea Floreasca/Barbu Văcărescu a fost liderul cererilor cu 30% din totalul înregistrat în intervalul ianuarie - martie 2017.

Pe de altă parte, potrivit analizei realizate de divizia de birouri a Knight Frank România, cele două proiecte care s-au livrat până acum în 2017 (Aviatorilor 8A şi Dorobanţilor 33) reprezintă doar 5% din spaţiile de birouri pe care specialiştii din domeniu le preconizează până la finalul acestui an şi care vor însuma peste 190.000 mp.

Sursa citată notează: "Tranzacţiile din primele trei luni ale anului din Bucureşti au dus cererea pentru spaţii noi de birouri la 97.300 mp, s-au livrat 9.550 mp prin două proiecte în CBD (Central Business District), iar mărimea medie a unei tranzacţii a crescut de la aproximativ 1.800 mp în T1 2016, la 2.400 mp în T1 al acestui an. Peste 50% din livrările preconizate pentru 2017 se vor face în centru-vest, fiind urmat cu 30% de zona Dimitrie-Pompeiu, dar vedem o activitate din ce în ce mai sporită şi în centru şi CBD. The Landmark, cea mai nouă clădire de birouri de aici prezintă un interes sporit, iar Knight Frank a avut deja trei tranzacţii anul acesta şi preconizează închirierea totală până în această vară".

Divizia de birouri a Knight Frank România a tranzacţionat aproximativ 31.000 mp în primul trimestru al acestui an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional