Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ADVERTORIALSecuritate la incendiu - construcţii fără risc

Amenajări /

Securitate la incendiu - construcţii fără risc

Incendiile rezidenţiale ucid sute de oameni pe an, iar siguranţa casei trebuie să ocupe un loc primordial în momentul deciziei de construire a casei. Potrivit statisticilor I.G.S.U, anual, în România se produc, în medie, aproximativ 6.000 de incendii la locuinţe, în urma cărora circa 180 de persoane îşi pierd viaţa. Practic, la fiecare două zile o persoană îşi pierde viaţa în incendiile produse în locuinţe.

Clădirile bine construite pot ajuta la prevenirea tragediilor prin utilizarea de materiale de constructii ignifuge şi de calitate.

BCA CELCO este un produs 100% incombustibil. Aşadar, în cazul unui incendiu, BCA CELCO va preveni răspândirea acestuia în încăpere sau către alte încăperi. În cazul expunerii la foc, BCA CELCO nu degajă fum toxic. Toate tipurile de clădiri ridicate cu BCA CELCO beneficiază de performanţele excelente de rezistenţă la foc, încadrate în Euroclasa A1. Structura poroasă a BCA CELCO permite evacuarea condensului fără a cauza deformări ale suprafeţelor. Datorită acestor performanţe de rezistenţă la foc, BCA CELCO este recomandat pentru construcţia clădirilor uni şi multi-familiale, dar mai ales pentru construcţiile multi-etajate.

Conform raportului de încercare eliberat recent de INCERC Bucureşti privind determinarea rezistenţei la foc pentru BCA CELCO, rezultă că zidăria de BCA CELCO îşi păstrează caracterisiticile, în cazul unui incendiu, pentru minimum 3 ore la o grosime a zidului de 15 cm şi minimum 4 ore la o grosime de 25 cm, construcţia fiind etanşă la foc şi izolând termic încăperea faţă de foc, fără să ardă sau să propage focul. Astfel, se crează un interval de timp suficient de mare pentru locatari să evacueze clădirea şi pentru salvatori să stingă focul.

De asemenea, se pot realiza pereţi cu rol de barieră anti-foc între diferite construcţii, apartamente, clădiri şi este un material de zidărie recomandat pentru hoteluri, pensiuni, dormitoare, spitale, centre educaţionale, coridoare de evacuare, camere de comunicaţii, camere de servere, arhive, etc., orice clădire cu flux mare de oameni. BCA CELCO protejează viaţa şi bunurile economice, fiind totodată un material ecologic, mineral ce oferă o foarte bună eficienţă termică.

Construcţiile din BCA CELCO de minim 35 cm grosime, zidite cu mortar în strat subţire, nu mai au nevoie de izolaţie suplimentară şi reprezintă o foarte bună bariera termică, dar mai ales o reală barieră împotriva incendiilor.

Obiectivul CELCO pe termen lung, este acela de a oferi un viitor mai bun generaţiilor următoare, prin crearea de soluţii constructive şi sustenabile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional