Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

ALEX PISCINE:"Producătorii de piscine şi-au diversificat obiectul de activitate"

Amenajări /

"Producătorii de piscine şi-au diversificat obiectul de activitate"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Intervenţia brutală a guvernului de a suspenda investiţiile în aşa-numitele bazine didactice a avut repercusiuni în piaţa construcţiilor de piscine, iar investiţiile în bazinele olimpice şi/sau aqua-parcuri sunt slabe, ne-au precizat reprezentanţii companiei Alex Piscine. În acelaşi timp, zona piscinelor private "este slabă", lucrându-se mai mult pe partea de refacere a celor construite în urmă cu 10-20 ani.

    Potrivit surselor citate, în prezent, sunt căutate mai mult piscinele prefabricate şi mai ieftine,"chiar cele oferite de supermarketuri".

    Reprezentantul Alex Piscine stimează că această piaţă va creşte uşor, fiind în strânsă legătură cu segmentul de construcţii imobiliare. În prezent, oferta este mare, însă cererea este redusă, au completat sursele citate, apreciind că nu mai există firme strict specializate pe construcţii de piscine, acestea având şi alt obiect de activitate, cum ar fi instalaţiile, tratările de apă, alimentările cu apă etc.

    Producătorii noştri importă toate produsele necesare construirii piscinelor - elementele, echipamentele necesare funcţionării, echipamentele şi produsele folosite în tratarea si întreţinerea apei.

    Preţurile piscinelor au rămas relativ constate pentru produsele cu trediţie, însă tipurile de piscine au evoluat în timp, ceea ce face ca şi preţurile să se diversifice foarte mult, odată cu creşterea calităţii şi aspectului produselor.

    Preţul poate varia destul de mult, ca urmare a anumitor factori precum mărimea piscinei, materialele din care se realizează, formele, elementele cu ajutorul cărora este accesorizată piscina şi împrejurimile acesteia, dacă aceasta este acoperită sau nu, apreciază reprezentanţii Hobbit Concept. Potrivit informaţiilor publicate de aceştia, posibilitatea de selecţie pe piaţa piscinelor din ţara noastră nu este foarte dezvoltată şi diversificată, cele mai populare bazine de piscină fiind cele din oţel şi cele din beton (piscine prefabricate din cofraje de polistiren, piscine din beton armat sau piscine din beton proiectat sub presiune).

    Cel mai accesibil tip de piscină este piscina prefabricată din perete metalic zincat, al cărei preţ porneşte de la 1000 de euro. Un alt avantaj al construcţiilor de acest fel este faptul că timpul de instalare sau montare a bazinului piscinei este foarte scurt.

    Pentru regiunile cu temperaturi mai scăzute, de deal şi munte, specialiştii de la Hobbit Concept recomandă piscina din beton (construită din cofraje de polistiren), datorită proprietăţilor termoizolante oferite de polistirenul aflat în componenţa acesteia. Acest tip de piscină se potriveşte tuturor destinaţiilor, fie ele spaţii private sau publice.

    Piscinele fabricate din beton, fie armat sau proiectat sub presiune, sunt de o calitate superioară, preţul acestora fiind mai ridicat (începând de la 6000 de euro).

    Un alt lucru la care cei care îşi doresc o piscină ar trebui să se gândească încă de la început este dorinţa de a avea sau nu o piscină acoperită. În acest caz, trebuie să se ţină cont de modalitatea de încălzire a apei şi de felul în care va fi făcută dezumidificarea pereţilor, care necesită costuri în plus.

    Pentru obţinerea unor rezultate optime, cei interesaţi ar trebui să caute consultanţă din partea specialiştilor.

    Reprezentanţii Alex Piscine conchid că piaţa românescă de profil nu este o piaţă organizată, fapt pentru care nu pot vorbi despre perspectivele domeniului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional