Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ALEXANDRU ION, ALEX PISCINE:"Valoarea investiţiilor în construcţia piscinelor a scăzut"

Amenajări /

"Valoarea investiţiilor în construcţia piscinelor a scăzut"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Diana Tudose, Hobbit Concept: "Piscina nu mai este un obiect de lux"

    Valoarea investiţiilor în construcţia piscinelor a avut un trend negativ, potrivit lui Alexandru Ion, directorul companiei Alex Piscine, care ne-a menţionat că acest domeniu este legat de sectorul construcţiilor şi de situaţia economică.

    În acelaşi timp, Diana Tudose, directorul general al societăţii Hobbit Concept, susţine că "lumea a înţeles că piscina nu este chiar un obiect de lux, atunci când vorbim de persoane fizice şi că este un obiect necesar când vorbim despre proiectele guvernamentale privind realizarea acestora pentru sănătatea populaţiei şi a dezvoltării armonioase a copiilor", estimând că, în ultima perioadă, piaţa autohtonă a piscinelor a avut o evoluţie pozitivă.

    Domnia sa apreciază că nu a existat o criză pe piaţa piscinelor, explicând. "Din cauza scăderii pieţii imobiliare, unde existau proiecte ce cuprindeau şi piscine, s-a putut constata o scădere a cifrei de afaceri în domeniul piscinelor. Noi am considerat întotdeauna că ne adresăm în primul rând persoanelor care îşi doresc cu adevărat o piscină, indiferent de această criză, şi am reuşit adaptându-ne preţurile şi serviciile, să le îndeplinim visul".

    Referitor la raportul dintre cererea şi oferta din domeniu, Alexandru Ion subliniază că solicitările sunt puţine, iar oferta este bogată şi vine şi din partea firmelor nu tocmai specializate în piscine, arătându-se sceptic faţă de evoluţia pe care o va avea piaţa de profil.

    Diana Tudose face referire la "piscinele realizate de profesionişti" şi spune că, pentru acest an, este optimistă, având în vedere proiectele de investiţii anunţate în acest domeniu.

    "Consider că pentru fiecare cerere există oferta potrivită. Persoanele doritoare de piscine, pe o piaţă atât de diversificată, şi aici mă refer şi la magazinele de bricolaj, îşi găsesc cu siguranţă piscina dorită", ne-a spus domnia sa.

    Diana Tudose: "Cred că tendinţa generală pentru piaţa de profil trebuie să vizeze funcţionalitea şi rafinamentul"

    Cele mai solicitate piscine, pe segmentul privat, au fost, în ultima vreme, piscinele mai ieftine, prefabricate în chit, existând cerere şi pe segmentul celor de calitate superioară, cu finisaje şi dotări de top, aceasta fiind, însă, mult mai mică.

    Făcând referire la piscinele îngropate, reprezentantul Hobbit Concept susţine că în topul preferinţelor se află acele piscine cu structura din beton, realizate cu diverse tehnologii, cum ar fi cele cu cofraje pierdute sau cele clasice.

    Diana Tudose ne-a declarat: "Bugetele disponibile pentru realizarea piscinei, de cele mai multe ori duc la alegerea anumitor forme, materiale de finisaj mai scumpe sau medii, dotări cu echipamente standard sau automatizate. Noi, de cele mai multe ori, chiar cu bugete nu foarte mari, reuşim să realizăm piscine de bun gust şi cu funcţionalitate maximă. Cred că aceasta trebuie să fie tendinţa generală pentru piaţa de profil: funcţionaliate şi rafinament".

    În opinia reprezentantului Alex Piscine, ca tendinţe în piaţa de profil, se păstrează formele relativ clasice, dreptunghiulare, finisate cu vitroceramică sau liner, acestea din urmă fiind în creştere numerică. De asemenea, sunt tot mai multe cereri de piscine "cu forme libere".

    Piscinele din domeniul industrial sunt în creştere numerică, fiind foarte variate din punct de vedere al tehnologiilor de execuţie (beton, prefabricate, panouri, liner, vitroceramică, gresie), multe fiind realizate cu fonduri europene, spune domnia sa.

    "Nu poţi să dezvolţi turismul fără să investeşti în construcţia de piscine şi centre wellness", apreciază doamna Tudose, care subliniază că piscina şi centrele de recreere sunt punctele de atracţie pentru orice hotel sau pensiune.

    În ceea ce priveşte noutăţile din domeniu, aceasta arată că există o preocupare permanentă a producătorilor de echipamente pentru piscine publice şi private de a îmbunătăţi performanţele acestora, de a le face tot mai prietenoase cu mediul înconjurător, reducând consumurile de energie convenţională şi folosind substanţe ecologice pentru tratarea apei: "Participând, an de an, la târgurile internaţionale de profil, observ o reală preocupare pentru evoluţie a fiecărui producător în parte. Aceste noi tehnologii le promovăm şi noi, pe piaţa din România".

    Noutăţile domeniului sunt pe partea de tratare a apei, pe segmentul modelelor şi tipurilor de liner (material de finisare), precum şi pe partea de economie energetică (unde se folosesc pompe speciale), după cum ne-a spus domnul Ion Alexandru.

    Hobbit Concept vrea să-şi crească cifra de afaceri cu 15%

    Hobbit Concept construieşte piscine cu structuri clasice din beton turnat în diverse tipuri de cofraje şi piscine de tip modular realizate din oţel galvanizat. Compania produce şi piscine cu structură din lemn, supraterane, întrucât există o cerere în creştere pentru acestea.

    Fiecare piscină este dotată cu echipamente de recirculare şi filtrare corespunzător dimensionate şi cu sisteme de tratare automată a apei.

    Finisajele sunt foarte diverse, acestea cuprinzând mozaicul, gresia porţelanată, Linerul PVC, gama de modele şi culori fiind variată, potrivit Dianei Tudose.

    Materialele utilizate la realizarea piscinelor provin din Germania, Austria, Spania şi Franţa.

    Doamna Tudose ne-a precizat: "Când vorbim de piscine, de cele mai multe ori ne gândim şi la alte echipamente care ne pot răsfaţa şi relaxa simţurile. Oferim şi alte astfel de produse, cum ar fi căzi cu hidromasaj (tip Jacuzzi), saune umede (hammam) şi saune uscate standard şi personalizate, pe care le producem în atelierele noastre din Sebeş/Alba".

    Compania şi-a propus să realizeze o cifră de afaceri mai mare cu 15%, în acest an faţă de 2013, când, de asemenea, şi-a crescut vânzările comparativ cu anul precent, cu 15%.

    Seriozitatea şi profesionalismul reprezintă strategia pe care trebuie să o abordeze o astfel de companie pentru a depăşi perioada de criză, consideră reprezentantul Hobbit Concept.

    Domnia sa urmăreşte ca, începând din acest an, să realizeze o bază logistică performantă, "pentru a îmbunătăţi şi lărgi serviciile oferite actualilor şi viitorilor parteneri".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional