Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ana TowerLucrările la Ana Tower vor începe la vară

F.A. Investiţii /

Gheorghe Copos, preşedintele Ana Holding

Gheorghe Copos, preşedintele Ana Holding

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În această vară urmează să înceapă construcţia în Bucureşti a uneia dintre cele mai mari clădiri de birouri realizată în ultimii ani - Ana Tower, proiect dezvoltat de Ana Holding, în parteneriat cu Global Trade Center (GTC) România.

    La sfărşitul lunii aprilie era în derulare procedura de selecţie pentru stabilirea antreprenorului general al lucrării.

    Gheorghe Copos, preşedintele Ana Holding ne-a declarat: "După o selecţie atentă au rămas în cursă câteva societăţi de construcţii foarte puternice. Nu ştim încă cine va fi desemnat câştigător, deocamdată negociem. Ştim însă cu certitudine că, oricare va fi antreprenorul general, el va avea deplina forţă, capacitate şi ştiinţă pentru a realiza această clădire pe care ne-o dorim emblematică pentru noul Bucureşti. În această vară începem lucrările şi sperăm să le finalizăm în maximum 22 de luni. Noi credem că vom termina mai repede".

    Proiectul va fi amplasat în apropierea Pieţei Presei Libere, pe un teren de aproximativ 9.000 mp, cu acces la Bulevardul Poligrafiei, o zonă aflată în plină dezvoltare la momentul de faţă. Clădirea va avea o arie totală desfăşurată de 53.500 mp, din care 33.800 mp supraterani şi 19.800 mp subterani. Suprafaţa clădirii va fi dispusă pe trei subsoluri, parter, 24 de etaje şi etaj tehnic. Cu o înălţime de 104 m, Ana Tower va fi şi una dintre cele mai înalte clădiri din Bucureşti.

    Spaţiile de birouri vor ocupa primul subsol şi cele 24 de etaje. Cele două subsoluri inferioare vor fi rezervate pentru camere de depozitare, iar parterul va găzdui spaţii de retail şi o cafenea. Adiacent turnului va fi construită o parcare subterană, dispusă tot pe trei nivele şi totalizând 450 de locuri de parcare. Aceasta va fi conectată cu holul clădirii de birouri prin intermediul a două ascensoare.

    Clădirea va îngloba tehnologii pentru reducerea consumului de energie, fiind concepută pentru a obţine certificarea LEED "Gold" în ceea ce priveşte eficienţa consumurilor şi sustenabilitatea (n.r. al doilea cel mai bun nivel de calificare, din patru trepte posibile, imediat după "Platinum" - nivelul maxim). Acest deziderat va fi îndeplinit prin utilizarea unor soluţii tehnice şi materiale de excepţie.

    "Proiectul Ana Tower va reprezenta intrarea construcţiilor din România într-o nouă eră. Vom trece de la aspectele cantitative ale clădirii - cât de înaltă, cât de spaţioasă etc - la aspectele calitative: cât mai funcţională, cât mai confortabilă, cât mai elegantă", subliniază domnul Copos.

    Cine construieşte acum va culege fructele revenirii economice

    Acum este momentul oportun pentru realizarea unor mari proiecte de birouri. "Estimările noastre în ceea ce priveşte perspectivele pieţei imobiliare sunt pozitive. Altfel nu aş mai investi în real estate. Criza economică va trece, căci nici o criză nu este veşnică. După ea va veni o perioadă de avânt şi dezvoltare spectaculoasă. Se vor înfiinţa societăţi comerciale, vor veni din nou investitorii străini. Firmele existente se vor extinde. Toţi aceştia vor avea nevoie de spaţii de birouri şi de servicii de calitate, situate în locaţii potrivite", previzionează domnul Copos.

    Conjunctura economică este favorabilă şi prin faptul că proiectul Ana Tower poate fi realizat la preţuri "corecte". "Paradoxal, criza economică ne ajută. Ea este în avantajul celor care au avut înţelepciunea să îşi creeze rezerve şi care acum dispun de mijloace financiare cu care să construiască în zile tulburi, astfel încât zilele bune care vin să îi găsească pregătiţi", apreciază preşedintele Ana Holding.

    Pentru demararea proiectului Ana Tower sunt întrunite toate condiţiile necesare: terenul, materialele şi experienţa. În acest sens, va conta sprijinul oferit de partener, GTC România, care anterior a finalizat proiecte precum Europa House, Ameri­ca House şi turnurile City Gate din Bucureşti.

    Investiţii Ana Holding

    Holdingul Ana, prin societăţile sale, derulează importante investiţii în imobiliare, fie că este vorba despre proiecte construite de la zero, precum Ana Tower, fie prin punerea în valoare şi repoziţionarea pe piaţă a activelor mai vechi.

    Cele mai recente investiţii ale Grupului au vizat renovarea unor hoteluri de lux aflate în portofoliu, respectiv Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza, din Bucureşti, refacerea aproape integrală a hotelului "Sport" din Poiana Braşov şi transformarea lui în "Sport Hotel & Spa" şi construcţia la Poiana Braşov a unui Spa ultramodern adiacent hotelului amintit.

    În prezent sunt în derulare lucrări de modernizarea la hotelul "Bradul" din Poiana Braşov şi continuă investiţiile în creşterea performanţelor de la "Sport Hotel & Spa".

    "Ne gândim la construcţia unui nou hotel, tot la Poiana Braşov, într-o locaţie care ne aparţine şi al cărei amplasament depăşeşte în bine orice închipuire, prin poziţia sa faţă de pârtiile de schi şi de mijloacele de transport pe cablu", ne-a declarat Gheorghe Copos, preşedintele Ana Holding.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional