Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANALIZĂ HITCH&MOSHER:Timişoara are un deficit de peste 3.000 de locuinţe

I.S. Piaţa Imobiliară /

Timişoara are un deficit de peste 3.000 de locuinţe

Timişoara are în continuare un deficit de peste 3.000 de locuinţe, vânzările fiind stimulate în principal de programul "Prima Casă", potrivit unei analize efectuate de compania de real-estate Hitch&Mosher.

Pe segmentul rezidenţial, în Timişoara, preţul mediu de tranzacţionare a fost, în primul semestru din 2016, de 1.050 euro/metrul pătrat, în creştere cu aproximativ 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reiese din analiza companiei din vestul ţării, potrivit Agerpres.

"Piaţa imobiliară din Timişoara şi-a continuat, în prima jumătate a anului, tendinţa de creştere pe toate segmentele. Flexibilitatea dezvoltatorilor, existenţa unor proiecte imobiliare bune, dar şi deficitul mare de locuinţe şi birouri, la ora actuală, ne dau semnale că tendinţa se va menţine şi în a doua parte a anului în curs. Preţurile au crescut puţin, dar nu spectaculos, rata de default este extrem de mică, astfel încât avem credinţa că vorbim de o creştere sănătoasă, responsabilă", a spus Marius Schiopota, managing partner Hitch&Mosher.

Timişoara are al treilea cel mai mare preţ pe metru pătrat din ţară, după Cluj şi Bucureşti. Vânzările pe segmentul rezidenţial au fost stimulate de programul "Prima Casă", dar şi de politicile dezvoltatorilor, care oferă diverse discount-uri şi plata în rate de până la 3 ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional