Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANL a recepţionat 49 de locuinţe sociale pentru comunităţile de romi în Pecica

Mathias Klein Piaţa Imobiliară /

ANL a recepţionat 49 de locuinţe sociale pentru comunităţile de romi în Pecica

Lucrările de construire a 49 de locuinţe sociale pentru comunităţile de romi, realizate prin programul gestionat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), au fost finalizate, recepţia acestora având loc ieri, la Pecica, în judeţul Arad.

Potrivit unui comunicat de presă al ANL, trimis Redacţiei, locuinţele (21 de apartamente cu 2 camere şi 28 de apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Strada 232 şi sunt repartizate în şapte module cu regim de înălţime P (parter).

Până în prezent, în cadrul Programului "Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi", au fost finalizate, în total, 168 de locuinţe în judeţele Bihor (14 locuinţe), Bistriţa-Năsăud (21 de locuinţe), Mehedinţi (28 de locuinţe), Olt (28 de locuinţe), Sibiu (28 de locuinţe) şi Arad (49 de locuinţe).

În cadrul aceluiaşi program, sunt în execuţie alte 21 de unităţi locative în judeţul Braşov, precizează ANL.

Programul "Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi" este un program pilot derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL cu finanţare de la bugetul de stat.

În judeţul Arad, au mai fost finalizate, prin ANL, 600 de apartamente în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localităţile Arad (272 de locuinţe), Sântana (16 locuinţe), Ineu (128 de locuinţe), Lipova (64 de locuinţe), Sebiş (42 de locuinţe), Chişineu-Criş (20 de locuinţe), Pâncota (22 de locuinţe), Nădlac (16 locuinţe) şi Pecica (20 de locuinţe).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional