Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Apartamentele vechiPreţuri prea mari şi blocaj în tranzacţii la început de an

F.A. Piaţa Imobiliară /

Preţuri prea mari şi blocaj în tranzacţii la început de an

Agenţiile imobiliare de cartier din Bucureşti au ajuns în pragul disperării. Agenţii se acuză reciproc de faptul că scumpesc nejustificat ofertele de vânzare a apartamentelor vechi, în plus faţă de preţul solicitat de proprietari. Creşterea preţurilor vechilor locuinţe din Capitală s-a situat, anul trecut, între 10 şi 50%, lucru ce a dus la un nou blocaj în tranzacţii. Multe agenţii au dat faliment ori s-au orientat către piaţa terenurilor şi cea de locuinţe noi.

Unii agenţi susţin că această creştere puternică a preţurilor vechilor apartamente a fost cauzată de relaxarea creditelor. Alţii susţin că proprietarii sunt exageraţi şi vor să facă afacerea vieţii lor. Specialiştii imobiliari se aşteaptă, în lipsa tranzacţiilor, ca preţurile să stagneze sau chiar să scadă în 2008.

Anumite cartiere din Bucureşti prezintă, în continuare, un interes foarte ridicat pentru tranzacţionarea vechilor apartamente datorită poziţiei centrale sau semi-centrale în oraş. Altele sunt căutate pentru simplul fapt că au metrou şi suprafeţe mai generoase.

Cererea pentru apartamente vechi nu a dispărut, dar cumpărătorii au probleme în contractarea creditelor pentru achiziţia la nivelul actual de preţ. Bucureştenii sunt în continuare atraşi de vechile locuinţe datorită facilităţilor şi utilităţilor prezente în "cartierele- dormitor" ridicate înainte de Revoluţie. Noile ansambluri sunt fie prea departe de zonele de interes al Capitalei, fie mult prea scumpe pentru clasa medie, fie nu dispun de utilităţile necesare.

Apartamentele vechi din Drumul Taberei s-au scumpit cu 50%

Tranzacţiile cu apartamente vechi din cartierul bucureştean Drumul Taberei au înregistrat, anul trecut, o scădere semnificativă faţă de cele din 2006. Agenţii imobiliari intervievaţi ne-au spus că scăderea tranzacţiilor a fost cauzată de scumpirea excesivă din ultimul an, de circa 40-50%, a acestor locuinţe.

Reprezentanţii câtorva agenţii imobiliare ne-au declarat că, din cauza preţurilor mari, sunt din ce în ce mai puţini cumpărători pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Drumul Taberei. Anul curent a debutat, pentru multe agenţii de cartier, fără nicio tranzacţie. în 2007, cele mai multe cereri şi tranzacţii s-au înregistrat, în special, pentru apartamentele cu două camere. Zonele de interes din cartier sunt Compozitorilor, Ghencea şi Valea Ialomiţei.

Reprezentanţii "Stentor Intermed" şi cei ai "Imobiliare Ovidiu" cred că preţurile apartamentelor vechi din Drumul Taberei se vor menţine la nivelul actual până la jumătatea anului curent. Agenţii de la "Stentor Intermed" estimează că, din luna august, preţurile îşi vor relua creşterea şi se vor aprecia cu circa 10% până la finele lui 2008. Conducerea "Imobiliare Ovidiu" crede că preţurile vor scădea, în cursul acestui an, din cauza lipsei de cumpărători.

Însă, agenţii firmei "Hoffman Internaţional" întrevăd o creştere a preţurilor apartamentelor vechi cu 30% până la sfârşitul anului. Ei susţin această variantă pentru că majoritatea cumpărătorilor vor prefera să achiziţioneze locuinţe vechi datorită faptului că nu au TVA, ca cele noi. Spre deosebire de celelalte agenţii intervievate, "Hoffman Internaţional" a înregistrat, în 2007, cu 50% mai multe tranzacţii faţă de 2006. Conform aceleiaşi surse, preţurile s-au mărit, foarte mult, din cauza creşterii impozitului pe profit. "Stentor" consideră că proprietarii au scumpit apartamentele vechi din cauza cererilor numeroase.

Preţurile apartamentelor vechi din Drumul Taberei sunt nejustificat de mari, consideră reprezentanţii agenţiei "Imobiliare Ovidiu". Ei spun că apartamentele au suprafeţe mici şi de aceea oamenii se orientează către locuinţele noi.

La finele lunii februarie, preţurile apartamentelor vechi confort I, conform declaraţiilor surselor citate, erau în Drumul Taberei între 70.000 şi 80.000 de euro pentru o garsonieră şi între 100.000 şi 120.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Apartamentele cu trei camere costau între 125.000 şi 140.000 de euro.

Cereri multe, tranzacţii puţine cu apartamentele vechi din Militari

În cartierul Militari, ca şi în alte zone similare din Bucureşti, există din ce în ce mai puţini cumpărători pentru apartamentele vechi scoase la vânzare. Agenţii imobiliari intervievaţi susţin că, din puţinele tranzacţii efectuate, se observă o preferinţă pentru blocurile din apropierea staţiilor de metrou. Este vorba despre zonele Gorjului, Apusului, Lujerului, Cetăţuia şi Zorelelor. Apartamentele cu două camere sunt, de asemenea, cele mai căutate.

Agenţii imobiliari ne-au mai precizat că, în ultimul an, apartamentele din Militari s-au scumpit cu 30-40%. Reprezentanţii agenţiei imobiliare "Euro Calitate" preconizează că, în 2008, va mai exista o creştere de cel mult 30-40%. Ei susţin această variantă pentru că sunt construite multe blocuri noi, iar cererea de apartamente vechi este din ce în ce mai slabă. În plus, locuinţele din blocurile vechi au ajuns, în prezent, la preţuri foarte ridicate.

Conducerea agenţiei "Corporation Holding Imobiliare" consideră că preţul apartamentelor vechi a crescut pentru că băncile oferă foarte multe credite pentru achiziţionarea de locuinţe.

Marian Aioanei, agent imobiliar în cadrul "Imob Gotic", este de părere că scumpirea imobilelor vechi a fost cauzată, în afară de cererea extrem de ridicată, de deprecierea, din cursul anului trecut, a monedei euro în raport cu leul. Domnia sa a subliniat că şi veniturile cumpărătorilor au mai crescut, fapt ce i-a încurajat să contracteze credite imobiliare.

"Imob Gotic" a înregistrat, anul trecut, mai multe tranzacţii cu apartamente vechi decât în 2006. Agenţia a avut, la începutul acestui an, numeroase cereri, dar nu şi tranzacţii, pentru că solicitanţii nu au putut plăti preţurile prea mari cerute de vânzători.

La finele lunii februarie, în Militari, o garsonieră confort I costa între 70.000 şi 80.000 de euro, iar un apartament cu două camere, tot confort I, avea preţul între 85.000 şi 110.000 de euro. Preţul unui apartament cu trei camere oscila între 110.000 şi 150.000 de euro.

În Crângaşi, tramvaiul 41 atrage tranzacţii cu apartamente vechi

Deşi preţurile apartamentelor vechi nu sunt accesibile nici în Crângaşi, potenţialii cumpărători se orientează către blocurile de-a lungul cărora circulă tramvaiul 41, ne-au spus agenţiile imobiliare care fac tranzacţii în zonă. Preţul locuinţelor vechi a crescut cu cel puţin 20%, în 2007 comparativ cu 2006, şi în cartierul Crângaşi.

Referitor la motivul scumpirii, agenţii intervievaţi au păreri diferite.

Conducerea "Prezident Imobiliar" susţine că apartamentele vechi s-au scumpit fiindcă cererea este mult mai mare decât oferta. Potrivit "Casa Media", intensificarea creditării pentru locuinţe este principalul factor care a condus la creşterea preţurilor apartamentelor. Agenţia "5D Acasă" susţine că această creştere este artificială şi influenţată de către concurenţa dintre agenţiile imobiliare.

Toţi agenţii imobiliari din Crângaşi ne-au spus că au fost efectuate puţine tranzacţii cu apartamente vechi în anul 2007, comparativ cu anul precedent. Cele mai căutate apartamente sunt cu două camere.

Majoritatea agenţilor cred că, în acest an, va urma o stagnare a preţurilor. Numai oficialii "ADCA Holding" estimează că preţul apartamentelor scoase la vânzare se va aprecia cu 10-15% în cursul acestui an. Reprezentantul agenţiei "Prezident Imobiliar" ne-a declarat că preţul apartamentelor vechi din Crângaşi a început să scadă, de la începutul lunii februarie, cu până la 3.000 de euro pentru garsoniere şi până la 10.000 de euro pentru locuinţele cu două camere.

În funcţie de dotări, locuinţele confort I din Crângaşi aveau, la finele lunii februarie, preţuri de 80.000 şi 90.000 de euro pentru o garsonieră, şi de 105.000 - 120.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Preţul unui apartament cu trei camere oscila, în perioada menţionată, între 130.000 şi 160.000 de euro.

Apartamentele vechi din Berceni nu prea mai au căutare

În ultimul an, nu prea au mai fost încheiate tranzacţii cu apartamente în Berceni. Din cauza preţurilor care au crescut, în ultimul an, cu 20-30%, eventualii cumpărători ezită să mai cumpere locuinţe vechi în zonă. Agenţii imobiliari care fac tranzacţii în Berceni estimează, pentru acest an, o creştere de 15-20% a preţurilor apartamentelor vechi scoase la vânzare. Cererile, puţine la număr, sunt mai mult informative, crede consilierul imobiliar Roxana Corobca, din cadrul agenţiei "5D Acasă".

Reprezentantul "Acasă Imobiliare", Ionuţ Agapiu, este de părere că preţurile locuinţelor din blocurile vechi au crescut din cauza raportului cerere - ofertă, care este disproporţionat. Agentul "ADCA Holding" ne-a declarat că a avut tranzacţii în Berceni, anul trecut, dar numai pentru apartamente confort II. La începutul acestui an, agenţia nu a înregistrat nici măcar cereri.

Domnia sa ne-a precizat că, la finele lunii februarie, preţul unei locuinţe confort II era, pentru o garsonieră, de 60.000-70.000 de euro. Un apartament cu două camere de aceeaşi categorie costa între 85.000 şi 100.000 de euro, iar unul cu trei camere ajungea la 125.000 - 150.000 de euro.

Pentru o garsonieră confort I se solicitau, în perioada menţionată, preţuri cuprinse între 80.000 şi 90.000 de euro. Un apartament cu două camere, tot confort I, costa peste 120.000 de euro, iar unul cu trei camere avea preţul cuprins între 140.000 şi 170.000 de euro.

Multe tranzacţii cu apartamente vechi în Brâncoveanu

Preţurile apartamentelor vechi din cartierul Brâncoveanu au crescut cu 20-30%, în 2007, faţă de 2006. Cu toate acestea, agenţiile imobiliare reuşesc să mai tranzacţioneze locuinţe vechi. Agenţii imobiliari preconizează, pentru acest an, continuarea trendului crescător al preţurilor locuinţelor. Ei întrevăd o creştere mai mică în comparaţie cu anii precedenţi, de doar 10-15%.

Radu Popescu, agent în cadrul "Casa Bocchio", ne-a declarat că anul 2008 a debutat cu multe cereri pentru achiziţionarea de locuinţe în Brâncoveanu, şi a şi efectuat tranzacţii. Domnul Popescu consideră că preţurile apartamentelor au crescut pentru că oferta nu poate să acopere numărul mare al cererilor.

Oficialii"ADCA Holding" cred că locuinţele noi, puţine la număr, nu oferă dotări care să le combată pe cele ale locuinţelor vechi şi de aceea oamenii preferă, încă, blocurile vechi. Motiv pentru care cererea este foarte mare pe acest segment de piaţă.

Zonele de interes pentru achiziţia de apartamente în Brâncoveanu sunt, bineînţeles, cele de lângă metrou. O garsonieră confort I avea, la finele lunii februarie, preţuri între 60.000 şi 90.000 de euro. Un apartament cu două camere porneşte de la preţul de 80.000 de euro şi poate atinge suma de peste 120.000 de euro, iar pentru un apartament cu trei camere, confort I, preţul variază între 100.000 şi chiar 160.000 de euro.

Cereri puţine pentru apartamentele din Tineretului

Agenţiile imobiliare din Tineretului ne-au spus că nu au cereri pentru achiziţionarea de apartamente vechi în zonă. Şi în acest cartier preţul locuinţelor a crescut, anul trecut, cu 20-25% comparativ cu 2006. Pentru anul în curs, agenţii imobiliari estimează o creştere uşoară, de circa 10-15%, faţă de anul 2007.

Tranzacţiile au fost puţine în 2007, iar apartamentele vizate au fost cele cu două camere. Zona de interes pentru potenţialii cumpărători este de-a lungul bulevardului Tineretului.

Potrivit agenţiei "5D Acasă", creşterea preţurilor apartamentelor vechi a fost cauzată de concurenţa dintre agenţiile imobiliare. Însă, reprezentantul "ADCA Holding" are multă încredere în apartamentele vechi. "Încă nu se construiesc locuinţe care să ofere condiţiile unui apartament vechi", susţine domnia sa.

Pentru o garsonieră confort I din Tineretului, proprietarii cereau, la finele lunii februarie, între 80.000 şi 90.000 de euro. Pentru un apartament cu două camere, cumpărătorii trebuiau să plătească între 100.000 şi 130.000 de euro, iar pentru un apartament cu trei camere, confort I, preţul era de 130.000 - 170.000 de euro.

Agenţii imobiliari din Titan mizează pe o stagnare a preţurilor

Şi preţurile apartamentelor vechi din Titan au crescut mult în ultimul an, ne-au spus agenţii imobiliari intervievaţi. Apartamentele vechi din Titan au devenit, în 2007, cu 30% mai scumpe decât în 2006.

Reprezentanţii agenţiei "Petra Imobiliare" ne-au declarat că preţurile au crescut pentru că a avut loc o apreciere generală a tuturor proprietăţilor din ţară, dar şi pentru că băncile au dat din ce în ce mai multe credite. Flori Sandu, directorul "Casa Gabriel", ne-a precizat că scumpirea locuinţelor vechi a fost generată de oferta prea mică în comparaţie cu cererile numeroase. Conducerea "Blue Properties" consideră că nu există oferte alternative care să combată dotările apartamentelor vechi.

Pentru acest an, oficialii "Petra Imobiliare" întrevăd o stagnare a preţurilor, ba chiar o posibilă scădere de 5-10%. Agenţii de la "Blue Properties" estimează o uşoară creştere a preţurilor apartamentelor vechi din Titan.

Directorul "Casa Gabriel" mizează tot pe o stagnare a preţurilor, susţinută de argumentul că potenţialii cumpărători deja au probleme în achiziţionarea de locuinţe, din cauza sumelor prea mari cerute de proprietari.

În anul 2007, numărul tranzacţiilor cu apartamente vechi, înregistrate de agenţiile din Titan, a scăzut vizibil comparativ cu nivelul de contracte încheiate în 2006.

În Titan, preţurile apartamentelor vechi erau, la finele lunii februarie, între 70.000 şi 90.000 de euro pentru o garsonieră confort I. Pentru un apartament cu două camere, tot confort I, preţul oscila între 90.000 şi 120.000 de euro. Iar un apartament cu trei camere costa circa 120.000-150.000 de euro.

Dristor: scumpire de circa 50% a locuinţelor vechi

În Dristor, preţurile apartamentelor vechi au crescut, anul trecut, cu 40-50%, ne-au declarat agenţii imobiliari din zonă. Deşi scumpirea a fost spectaculoasă, toţi agenţii intervievaţi ne-au spus că au efectuat multe tranzacţii în ultimul an.

Pentru 2008, "Petra Imobiliare" întrevede o scădere de 5-10% a preţurilor apartamentelor vechi din Dristor, pentru că sunt din ce în ce mai puţine cereri. Directorul de la "Casa Gabriel" crede, de asemenea, că preţurile vor stagna pentru că nu mai există cereri. Sorina Moise, reprezentanta agenţiei "Casa Mea Est" confirmă faptul că nu a avut în acest an cereri pentru apartamentele vechi din Dristor.

Agenţii ne-au mai precizat că scumpirea intervenită rapid, anul trecut, a fost cauzată de numărul mare de cereri, care depăşeşte oferta.

Tipul de apartament preferat de cei care vor să cumpere o proprietate în Dristor este tot cel cu două camere, decomandat. La sfârşitul lunii februarie, preţurile pentru o garsonieră confort I erau de 70.000-100.000 de euro. Un apartament cu două camere costa între 110.000 şi 130.000 de euro, iar unul cu trei camere era de 130.000-180.000 de euro.

Locuinţele din Aviatorilor se vor mai aprecia cu 20%

Preţurile apartamentelor vechi au cres­cut spectaculos, anul trecut, şi în cartierul Aviatorilor. Agenţii imobiliari care fac tranzacţii în acest cartier ne-au declarat că apartamentele vechi s-au scumpit cu 40% în ultimul an. Fiind o zonă extrem de căutată, agenţii întrevăd încă o mărire a preţurilor cu 10-20% în 2008.

Conducerea "ADVA Imob Tour" susţine: "Proprietarii care au scumpit apartamentele atât de mult nu vor cu adevărat să le vândă. Aceştia aşteaptă doar o oportunitate pentru a scoate un profit cât mai mare. Dacă nu vor găsi clientul care să plătească suma propusă, nu au nicio problemă să mai aştepte momentul oportun. Cei care au dorit cu adevărat să-şi vândă apartamentele, au făcut-o deja încă din 2006, când raportul calitate preţ era justificat".

Aurelian Săndulescu, administrator al agenţiei "AD Corp Imobiliare", consideră că această creştere a preţurilor la apartamentele vechi este una artificială şi provocată de concurenţa dintre agenţiile imobiliare.

Toate agenţiile au recunoscut că, la începutul acestui an, existau cereri, dar nu şi tranzacţii cu apartamente vechi din cartierul Aviatorilor. "ADVA Imob Tour" a înregistrat, anul trecut, cu 5% mai multe tranzacţii decât în 2006.

În Aviatorilor, preţul unei garsoniere confort I, la sfârşitul lunii februarie, era de 90.000-120.000 de euro. Un apartament cu două camere costa 120.000-160.000 de euro, iar unul cu trei camere ajungea la 130.000-200.000 de euro.

Preţul vechilor apartamente din Calea Moşilor - Obor se mai măreşte cu 10-20%

În zona Calea Moşilor - Obor, apartamentele vechi s-au scumpit, anul trecut, doar cu 10-20%. Chiar şi aşa, preţurile sunt foarte mari, apreciază agenţiile imobiliare din zonă. Mădălina Filimon, administrator "Coso Imobiliare", este de părere că scumpirea este artificială şi generată de concurenţa dintre agenţiile imobiliare. Cătălina Sandu, director "Genic Comexim", a spus că preţurile au crescut pentru că cererea este mai mare decât oferta. Pentru anul în curs, agenţii imobiliari întrevăd o mărire de 10-15% pentru apartamentele vechi din zonă.

Zonele preferate de cumpărători pentru achiziţia de apartamente sunt cele din imediata apropiere a metroului şi blocurile situate de-a lungul Căii Moşilor.

Oficialii "Coso Imobiliare" şi cei ai "Corsica Com 996" ne-au declarat că au făcut mai puţine tranzacţii anul trecut comparativ cu 2006. Însă, "Genic Comexim" a înregistrat cu 50% mai multe tranzacţii în 2007 comparativ cu 2006.

O garsonieră, confort I, în zona Calea Moşilor - Obor, avea, la sfârşitul lunii februarie, un preţ de 80.000-120.000 de euro. Un apartament cu două camere costa între 100.000-140.000 de euro, iar unul cu trei camere - 130.000-170.000 de euro.

Preţ piperat pentru locuinţele din cartierele Colentina şi Pantelimon

Apartamentele vechi din Colentina şi Pantelimon au preţuri similare de tranzacţionare. În aceste zone, preţurile locuinţelor au crescut, în 2007, cu 20-30%. Potrivit declaraţiilor directorului "Genic Comexim", Cătălina Sandu, motivul scumpirii este cererea mult mai mare decât oferta. Reprezentanţii "Petra Imobiliare" consideră că mecanismele relaxate de acordare a creditelor au făcut posibilă scumpirea apartamentelor.

Cele mai căutate locuinţe vechi din Colentina sunt în zonele Lacul Tei şi Doamna Ghica. Cei care au achiziţionat locuinţe în Pantelimon au preferat zonele Piaţa Delfinului şi Morarilor.

Agenţii de la "Eurocasa" ne-au declarat că aderarea la Uniunea Europeană a forţat creşterea preţurilor la apartamentele vechi. Reprezentanţii "Coso Imobiliare" consideră că scumpirea este artificială, ca rezultat al concurenţei dintre agenţiile imobiliare.

Pentru anul curent, unii agenţi estimează o creştere cu 10-15% a preţurilor apartamentelor vechi, iar alţii sunt de părere că urmează o stagnare a preţurilor şi aşa prea mari.

O parte dintre agenţii imobiliari intervievaţi ne-au declarat că, la începutul acestui an, au avut cereri şi au încheiat şi tranzacţii. Alţii, în schimb, au spus că cererile sunt foarte puţine şi de tranzacţii nici nu mai încape vorba.

La finele lui februarie, o garsonieră confort I costa, în zonele menţionate, între 80.000-100.000 de euro. Un apartament cu două camere avea preţuri de 100.000-120.000, iar unul cu trei camere -de 130.000-140.000 de euro.

În cartierul 1 Mai, preţurile apartamentelor vechi au crescut, anul trecut, cu 40%, ne-au declarat agenţii imobiliari din zonă. Acest lucru a fost posibil din cauza politicii relaxate de creditare şi pentru că oferta nu poate acoperi cererea mare. În 2008, agenţii imobiliari, întrevăd o creştere de 20-25% a preţurilor pentru apartamentele vechi.

Zonele de interes pentru cumpărători sunt Mihalache, Titulescu, Banu Manta, iar cele mai căutate locuinţe sunt cele cu 2-3 camere.

Valentin Popa, reprezentantul "Art Imob", ne-a declarat că agenţia are multe cereri în acest an şi a încheiat câteva tranzacţii până la finele lunii februarie. În anul 2007, "Art Imob" a încheiat un număr de tranzacţii apropiat cu cel din 2006.

Preţul de tranzacţionare a apartamentelor vechi în zonă era, la finele lunii februarie, de circa 90.000-110.000 de euro pentru o garsonieră. Un apartament cu două camere confort I avea preţuri între 150.000 şi 180.000 de euro, iar pentru un apartament cu trei camere preţul solicitat ajungea la 180.000-210.000 de euro.

În Băneasa, la fel ca în alte zone bine cotate din sectorul 1, preţul apartamentelor vechi a crescut cu 40% în cursul anului trecut. Agenţii imobiliari consideră că această scumpire a fost posibilă din cauza ofertelor prea puţine, comparativ cu numărul mare al cererilor. Din acest motiv, agenţiile imobiliare au înregistrat foarte multe cereri, dar au încheiat puţine tranzacţii.

Preţurile solicitate erau, la finele lunii februarie, pentru o garsonieră confort I, de 110.000-120.000 de euro. Pentru un apartament cu două camere costul era de 150.000-180.000 de euro, iar pentru unul cu trei camere proprietarii solicitau între 180.000-240.000 de euro.

În Dorobanţi, preţurile apartamentelor vechi variază foarte mult pentru că este o zonă foarte căutată, ne-au declarat agenţii imobiliari intervievaţi. Anul trecut, apartamentele vechi s-au scumpit cu 40%, comparativ cu 2006. Motivul creşterii preţurilor este cererea prea mare în raport cu oferta, ne-au spus oficialii "Art Imob".

Anul 2008 a debutat cu foarte multe cereri, dar nu au fost încheiate tranzacţii până la finele lunii februarie. Preţurile solicitate sunt de 100.000 şi 200.000 de euro pentru o garsonieră confort I. Pentru un apartament cu două camere se solicită în medie 300.000 de euro, iar unul cu trei camere de la 200.000 până la 400.000 de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional