Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Aproape 100 de milioane de lei pentru investiţiile din Slatina

Investiţii /

Aproape 100 de milioane de lei pentru investiţiile din Slatina
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul total de investiţii preconizat de Primăria Slatina pentru anul 2016 este de 97,9 milioane de lei, după cum ne-au transmis reprezentanţii municipalităţii, care susţin că finanţarea lucrărilor în desfăşurare va beneficia de suma de 73,4 milioane de lei.

    Alte 17,6 milioane lei au fost repartizate pentru lucrările noi şi suma de 6,9 milioane lei este repartizată pentru finanţarea altor cheltuieli asimilate investiţiilor.

    Printre cele mai mari investiţii noi derulate de Primăria Slatina se numără construirea sălii de sport la Şcoala Gimnazială Vlaicu Vodă, alimentarea cu energie electrică şi execuţia canalizării în parcul industrial, modernizarea şi extinderea supravegherii video în municipiul sau reabilitarea străzilor Ulmului, Milcovului, Zorleasca.

    Totodată, oficialii primăriei mai au în vedere sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe, reabilitarea şi modernizarea adăpostului de câini din Sărăceşti şi cofinanţarea, în proporţie de 30%, la Sala de sport multifuncţională cu 3.000 de locuri de pe strada Crişan.

    Potrivit surselor citate, bugetul alocat pentru lucrările la reţeaua de apă şi canalizare este de circa 900.000 de lei, iar pentru lucrările aferente străzilor din municipiu suma este de 28,4 milioane de lei.

    Pe lângă cele menţionate mai sus, vor mai fi reabilitate şi străzile Cireaşov (4 milioane lei), Primăverii (2,5 milioane lei), Cornisei (2,5 milioane lei), Artileriei (1,7 milioane lei), Libertăţii (1,5 milioane lei), cu bani de la bugetul local.

    Sursele de finanţare pentru investiţiile din acest an sunt excedentul anului precedent (50,3 milioane lei) şi veniturile anului curent (47,6 milioane lei).

    În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, oficialii primăriei ne-au declarat: "Reducerea consumului de energie pentru încălzirea blocurilor de locuinţe are ca efecte reducerea costurilor de întreţinere cu încălzirea, diminuarea efectelor schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii. Pe lângă reducerea cheltuielilor cetăţenilor cu întreţinerea blocurilor de locuinţe prin reducerea facturilor cu încălzirea, se asigură susţinerea operatorilor economici din domeniul construcţiilor şi se creează noi locuri de muncă. Lucrările vor fi finanţate din bugetul local. Având în vedere că s-a aprobat varianta finală a Ghidului solicitantului în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea 3.1. Operaţiunea A. Clădiri rezidenţiale, Primăria municipiului Slatina va depune proiecte în vederea obţinerii de finanţare europeană pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, în exerciţiul financiar 2014-2020".

    Potrivit surselor citate, în anul 2016 vor fi reabilitate termic un număr de 103 blocuri în municipiul Slatina.

    Concretizarea dorinţei de susţinere a mediului privat şi de creştere a economiei locale prin investiţii, crearea unei relaţii investiţionale de durată, necesitatea de a oferi investitorilor oportunitatea dezvoltării afacerilor într-un oraş cu tradiţie industrială, cu forţă de muncă înalt calificată şi cu o administraţie bazată pe principiile transparenţei şi eficienţei, sunt măsuri prioritare ale Primăriei Slatina, apreciază oficialii municipalităţii.

    Aceştia ne-au transmis că va fi elaborat un set de criterii de prioritizare care să conducă la evalurea şi selecţionarea într-un mod eficient a investiţiilor publice locale semnificative în vederea includerii acestora în programul de investiţii publice.

    Tot în sensul atragerii de investitori în oraş, oficialii Primăriei Slatina pregătesc o serie de proiecte printre care un program de revitalizare a zonelor industriale (dezvoltarea unui centru de afaceri şi de facilităţi suplimentare, precum şi a parcului industrial), o analiză pentru identificarea şi promovarea oportunităţilor de investiţii, înfiinţarea unui centru de informare şi dialog cu mediul de afaceri pentru promovarea oportunităţilor locale.

    De asemenea, Primăria Slatina pregăteşte şi un proiect de sprijin pentru antreprenori şi de susţinere a mediului de afaceri local, prin înfiinţarea unui incubator de afaceri în zona parcului industrial, respectiv program de granturi mici pentru firme nou înfiinţate, acompaniat de facilităţi de sediu şi consultanţă specializată în cadrul incubatorului de afaceri.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional