Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Aproape 30 milioane de lei - bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean Vaslui pentru 2007

F.A. Investiţii /

Aproape 30 milioane de lei - bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean Vaslui pentru 2007

Autorităţile judeţene vasluiene au calculat un buget de investiţii pentru anul în curs de 29,64 milioane de lei, ne-a spus Marin Nistor, director economic în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui. Domnia sa ne-a precizat că, din aceşti bani, circa 16,7 milioane de euro vor fi asiguraţi de la bugetul judeţean, restul de aproximativ 13 milioane de lei reprezentând alte surse legal constituite. Din bugetul total alocat pentru anul în curs, doar 2,1 milioane de lei au fost cheltuite în primul semestru al anului, restul banilor fiind destinaţi pentru obiectivele investiţionale derulate în cel de-al doilea semestru.

Pe domenii de activitate, peste 13,56 milioane de lei merg în infrastructura rutieră, 144.000 de lei reprezintă finanţarea pentru sectorul de gaze, în timp ce mai mult de 15,93 milioane de lei au fost alocate pentru alte lucrări de investiţii.

În ceea ce priveşte domeniul construcţiilor, aproape 3,2 milioane de lei vor fi investite în centrul de afaceri de la Vaslui (buget şi alte surse), în timp ce aproximativ 249,58 milioane de lei sunt alocate reabilitării sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în Vaslui, Bârlad, Negreşti şi Huşi.

O serie de drumuri judeţene fac şi ele parte din programul de reabilitare. Astfel, pentru pietruirea, asfaltarea, betonarea sau pentru realizarea îmbrăcăminţii bituminoase a celor 22 de drumuri supuse procesului de refacere, a fost alocată o sumă estimativă de 13,5 milioane de lei, alte 150.000 de lei fiind atribuite pentru construirea a două poduri betonate.

Bugetul existent pentru reconstruirea unităţilor de învăţământ afectate în urma fenomenelor meteorologice din perioada aprilie-august 2005 se ridică la 9,78 milioane de lei. Totodată, va fi extins pavilionul expoziţional Bârlad, investiţie în valoare de 200.000 de lei.

Referitor la licitaţiile desfăşurate în cea de-a doua parte a anului, Consiliul Judeţean Vaslui are prevăzute şapte proceduri pentru atribuirea unor contracte de servicii de elaborare a studiilor de fezabilitate necesare lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene. De asemenea, printre altele, sunt programate pentru derulare mai multe licitaţii, în vederea selectării antreprenorilor pentru realizarea unui pod şi pentru refacerea unui număr de 18 drumuri judeţene.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional