Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Atracţie unică în Regiune - bob suspendat la Galaţi

Investiţii /

Sursa foto: facebook / Costel Fotea

Sursa foto: facebook / Costel Fotea

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consiliul Judeţean va construi, în premieră pentru această zonă a ţării, un bob suspendat în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Potrivit preşedintelui Costel Fotea, vor fi montate două instalaţii tip alpine coaster (bob vară/iarnă). Deja au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate.

    Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a declarat: "Vom oferi o nouă experienţă de neuitat în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Astfel, pe lângă traseele de aventură şi tiroliene, vom amenaja şi celebrul bob suspendat, o atracţie spectaculoasă în materie de adrenalină, distracţie şi relaxare în aer liber. Ne dorim să avem cea mai lungă pistă de bob suspendat din ţară, însă lungimea exactă va fi stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Vor fi montate instalaţii tip alpine coaster, una dintre ele fiind unică în ţară, coborârea fiind realizată doar cu ajutorul gravitaţiei, în timp ce cealaltă va pune accent pe adrenalină, cu numeroase curbe, trasee printre copaci şi prin tuneluri amenajate sub cota terenului. Suntem bucuroşi să aducem şi la Galaţi această inovaţie din industria parcurilor de aventură şi sunt sigur că bobul suspendat din Parcul de Aventură va fi una dintre cele mai apreciate atracţii din regiune".

    De asemenea, în cadrul acestei investiţii, vor fi amenajate şi piste de biciclete, cu diferite grade de dificultate, pe o lungime de cel puţin 5 kilometri. Procedurile de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost demarate deja.

    De asemenea, pentru a face cât mai accesibilă zona de agrement, "Pădurea Gârboavele", Consiliul Judeţean va investi peste 5 milioane de euro în amenajarea unei piste de biciclete între municipiul Galaţi şi Pădurea Gârboavele, cu rute alternative către satele din comuna Vânători şi localitatea Smârdan.

    "Este cel mai ambiţios proiect din istoria judeţului dedicat pasionaţilor de biciclete. Va fi o pistă de biciclete modernă, în natură, departe de zgomotul şi traficul din oraş, cu două sensuri, rasteluri şi sisteme de monitorizare a traseelor, care va oferi o experienţă unică tuturor iubitorilor de ciclism. În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, (n.r 26 septembrie) am făcut un nou pas înainte pentru implementarea acestui important proiect, aprobând o serie de documentaţii tehnice. Deja proiectul a trecut de prima etapă de evaluare din partea finanţatorului, urmând ca în scurt timp să depunem şi restul documentaţiei, inclusiv studiul de fezabilitate, pentru etapa a doua de evaluare şi semnarea contractului de finanţare. Lungimea pistei de biciclete va fi de 24,7 kilometri, iar valoarea investiţiei este de peste 26 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro)", a spus Costel Fotea, preşedinte CJ Buzău.

    Pădurea Gârboavele găzduieşte Grădina Zoologică, Muzeul Satului şi Muzeul Pescăresc, fiind o importantă zonă de agrement pentru gălăţeni.

    Pădurea Gârboavele are 219 hectare, este situată în partea sud-estică a judeţului Galaţi, pe teritoriul administrativ al comunei Tuluceşti, în apropierea drumului naţional DN24D, şi a fost declarată sit de importanţă comunitară în anul 2007. Situl reprezintă o zonă de câmpie (râuri, lunci, pajişti, păduri de foioase şi tufărişuri) încadrată în bioregiune stepică a Podişului Moldovenesc. Conservă habitate naturale de tip tufărişuri de foioase ponto-sarmatice, vegetaţie de silvostepă eurosiberiană cu Quercus spp şi vegetaţie forestieră ponto-sarmatică cu stejar pufos. Protejează o gamă variată de floră (stejar, stejar brumăriu, stejar pufos, păducel, porumbar, alun turcesc, măceş, scumpie) şi faună rară.

    Investiţii majore şi la noua zonă de agrement de la Balta Zătun

    Peste 3 milioane de lei vor fi investite de Consiliul Judeţean Galaţi şi pentru amenajarea unei noi zone de agrement, la Balta Zătun. Aici vor fi construite spaţii de cazare, foişoare, dar şi locuri de joacă şi pontoane pescăreşti.

    "Extindem complexul de agrement cu peste 12.500 mp - o zonă destinată relaxării în aer liber şi pescuitului recreativ, cu 9 căsuţe, 2 foişoare de 14 persoane, 1 foişor de 30 de persoane, o căsuţă de depozitare, un nou loc de joacă pentru copii şi 5 pontoane pescăreşti. În acest moment, pe şantierul complexului de agrement "Zătun 2", se lucrează atât la interior, cât şi la exterior. Astfel, au loc lucrări de finisaje la construcţii şi instalaţii interioare. Totodată, a fost montat sistemul de irigaţii, se lucrează la aleile cu pavele înierbate şi vor fi amenajate balansoarele", a declarat Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi.

    Proiectul "Zătun 2" este finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, iar valoarea totală a investiţiei este de peste 3 milioane de lei.

    Complexul de Agrement Balta Zătun se află pe malul Dunării, la circa 15 km distanţă de municipiul Galaţi. Este cea mai apropiată bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de ha în care se află diverse specii de peşte, de la crap şi caras până la ştiucă.

    Vizitatorii bazei de agrement Zătun beneficiază de urmatoarele facilităţi: zonă de popas pentru relaxare în aer liber (prevazută cu umbrele din stuf, şezlonguri din lemn şi măsuţe), grătare, bănci; mese, zonă de plajă, căsuţe, locuri de joacă, pontoane, refugii amenajate în stil tradiţional, foişoare de observare a faunei şi florei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional