Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Au început lucrările la Portul Turistic Mangalia

F.A. Investiţii /

Au început lucrările la Portul Turistic Mangalia

Lucrările la Portul Turistic au demarat în acest an. Portul Turistic Mangalia este situat în estul oraşului. Lucrările constau în amenajarea falezei şi realizarea protecţiei malurilor. La acestea se adaugă construcţia de pontoane şi cheiuri pentru navele de agrement, cu toată infrastructura aferentă. Termenul de execuţie este de 18 luni.

Un alt obiectiv ambiţios este "Mangalia - turism balnear şi de agrement". Proiectul se afla, la finele lunii iunie, în curs de elaborare. Documentaţia va fi depusă tot pe programul PHARE.

Conducerea Primăriei Mangalia ne-a explicat că este vorba despre lucrări de infrastructură în zona cordonului dintre Saturn şi Venus. Vor fi introduse, astfel, reţelele de apă şi canalizare, va fi modernizat iluminatul public, iar aleile şi infrastructura parcului de distracţii existent vor fi reabilitate. Totodată, municipalitatea vrea să monteze un ecran de protecţie între parcul de distracţii şi lac, pentru a nu perturba fauna. Investiţia este estimată la circa 2,5 milioane de euro.

Administraţia locală vrea să acceseze fonduri structurale pentru reabilitarea lacurilor din zona Neptun. Investiţia necesară se cifrează la 2,5 milioane de euro. Lucrările constau în amenajarea trotuarelor, băncilor şi iluminatului public de pe malul lacurilor. De asemenea, trebuie realizat un canal de comunicare între lacuri şi o pasarelă, pentru a putea fi desfăşurate şi activităţi de agrement.

Lacurile I şi II din Neptun au izvoare naturale şi sunt colmatate cu vegetaţie. Astfel, un alt obiectiv al proiectului este decolmatarea lor. Canalul de legătură va avea rol şi de egalizare a nivelului apei din lacuri.

Primăria Mangalia a alocat, în acest an, circa 3,3 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de infrastructură demarate în anii trecuţi. Pentru lucrări noi, au fost repartizate aproximativ două milioane de lei.

Printre obiective se numără amenajarea falezei în zona Teilor, amenajare peisagistică zona Prichindel, aducerea utilităţilor în cartierele Dobrogea I şi Dobrogea II. La acestea se adaugă infrastructură pentru casele sociale, pentru zona industrială, dar şi pentru blocurile ANL.

Va mai fi construită o grădiniţă cu şase săli de clasă în zona Dobrogeanu şi va fi modernizată şi consolidată o clădire din Parcul Industrial, pentru transformarea ei în incubator de afaceri.

Edilul Mangaliei, Zamfir Iorguş, susţine că oraşul are nevoie de circa 200 milioane de lei pentru investiţii. Cum suma este uriaşă pentru veniturile municipalităţii, primăria vrea să apeleze la fondurile guvernamentale şi structurale, precum şi la parteneriate public-private.

Un astfel de parteneriat poate fi încheiat, în opinia primarului Iorguş, pentru reabilitarea iluminatului public din Mangalia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional