Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Avalanşă de mall-uri şi hypermarketuri în Municipiul Arad

F.A. Investiţii /

Proiect "Kaufland"

Proiect "Kaufland"

Febra construcţiei de centre comerciale a început să pună stăpânire pe Municipiul Arad, unde mai mulţi dezvoltatori de pe piaţa imobiliară au anunţat că vor să construiască în oraşul de pe Mureş. Astfel, nu mai puţin de şase centre comerciale de tip "mall", dar şi numeroase hypermarketuri şi supermarketuri vor domina, în acest an, piaţa investiţiilor în construcţii comerciale.

Omul de afaceri George Păunescu a anunţat că, în această vară, va începe realizarea unui mall, în parteneriat cu o firmă străină. Valoarea proiectului este estimată la 40-60 de milioane de euro şi are ca termen de execuţie 20 de luni. Totodată, în apropierea centrului comercial, va fi ridicată o clădire de birouri care va avea şi o galerie comercială. Imobilul va avea o suprafaţă de 20.000 mp şi va necesita o investiţie de 12-14 milioane de euro.

De asemenea, documentaţiile necesare construirii unui complex comercial de tip mall în Grădişte se află în faza de autorizare de către administraţia publică locală arădeană. În conformitate cu Planul Urbanistic de Detaliu, suprafaţa pe care firma beneficiară a proiectului vrea să ridice un mall este de pes-te 73.000 mp. Regimul de înălţime permis este subsol, parter şi două etaje (ultimul parţial). În mall-ul din Grădişte, proprietarii vor să găzduiască galerii comerciale, spaţii de alimentaţie publică, cinematografe, inclusiv un patinoar. La subsol vor fi amenajate circa 830 de locuri de parcare.

Mall de 50 milioane de euro construit de "Africa-Israel Investments"

Şi compania "Africa-Israel Investments" a cumpărat un teren cu o suprafaţă de 8,1 hectare, la Arad, pentru 14,5 milioane euro. Pe acest amplasament, societatea va investi 50 de milioane de euro în construcţia unui mall. Centrul va avea o suprafaţă de 50.000 mp şi va fi finalizat în 2009. Dezvoltatorii intenţionează să extindă proiectul cu 75.000 mp de birouri.

La biroul "Autorizaţii de Construire şi Urbanism" din cadrul Primăriei Arad a fost depusă o solicitare pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru construcţia a încă unui mall. Acesta ar urma să fie ridicat pe terenul pe care se afla fostul stadion "Strungul", revendicat şi restituit moştenitorilor baronului Neuman, susţinea Valer Mărginean, purtător de cuvânt al municipalităţii. Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în vara acestui an.

Încă un mall va fi ridicat lângă "Metro"

Un alt mall se va deschide pe şoseaua de centură NV a municipiului, după ce un investitor a achiziţionat un teren de la o persoană privată. Noul centru va fi amenajat în apropierea "Metro".

Şi compania de dezvoltare imobiliară Globe Trade Center România (GTC) a anunţat că a achiziţionat un teren de 33.000 mp în Arad, unde va construi un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 mp. Proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu firma "Aura Investments", care a mai cumpărat trei terenuri în ţara noastră. Lucrările pentru construcţia viitorului centru "Galleria" sunt planificate să înceapă în următoarele şase luni. Finalizarea construcţiei este prevăzută pentru trimestrul patru al anului viitor.

"Real", "Carrefour" şi "Plus" vor deschide, în 2007, centre comerciale în Arad

Alături de numeroasele proiecte de mall-uri, în alte locaţii din municipiu vor fi ridicate mai multe hypermarket-uri şi câteva supermarket-uri. Astfel, compania "Terra Invest" este prima care va finaliza, la începutul acestei veri, un proiect ambiţios, constând în construirea unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Arad. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 3,2 hectare, valoarea investiţiei ridicându-se la 10 milioane de euro. Este vorba despre un magazin "Kaufland", un supermarket "Plus" şi un magazin de electrocasnice.

Spaţiul comercial şi de autoservire se va întinde pe 8.000 mp. Antreprenorul general al lucrării este SC "Construct International" SRL, iar lucrarea a fost dată în antrepriză firmei "PSG Construct Company" SRL. Dar la ridicarea întregului complex vor mai participa şi alte societăţi comerciale din Arad.

De asemenea, alte patru centre comerciale sunt în diferite faze de pregătire a documentaţiilor pentru a-şi începe activitatea în Arad. Potrivit declaraţiilor lui Valer Mărginean, purtător de cu-vânt al Primăriei Arad, au depus cereri pentru avizarea proiectelor marile companii care administrează centrele comerciale "Real", "Carrefour", "Plus".

Pe locaţia în care a funcţionat SC Sabina&Co, fosta fabrică de confecţii "Tricoul Roşu", va fi construit hypermarketul "Real". În zona autogării din Arad, mai precis pe terenul pe care a funcţionat Secţia Producţie Indus-trială Aparataj Centralizare şi Telecomandă va fi ridicat un hypermarket "Carre-four".

Irlandezii de la "Mivan" vor şi ei un mall în Arad

Şi compania irlandeză "Mivan" a decis să investească în Arad, urmând să ridice un mall, care să revoluţioneze piaţa de shopping din municipiu. Mall-ul din Arad va fi construit pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp şi va purta denumirea "Tiago Mall", iar finalizarea construcţiei este prevăzută, alături de alte nouă astfel de centre din ţară, până în anul 2010. Printre facilităţile oferite, se numără săli de cinema, restaurante, food court şi spaţii de parcare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional