Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Basescu intentioneaza sa blocheze aprobarea bugetului pe 2014

I.D. Perspective /

Bugetul pe 2014 pe care Guvernul de abia l-a trimis catre Parlament ar putea fi blocat de presedintele, Traian Basescu. Acesta a solicitat Guvernului duminica intr-o conferinta de presa sa renunte la acciza suplimentara pentru combustibil: "O spun in mod categoric: daca nu se renunta la cresterea accizei la combustibil, voi trimite inapoi bugetul de stat. Dupa care este foarte posibil sa il atac si la Curtea Constitutionala, daca voi gasi in el motive in forma finala." Presedintele este hotarat sa gaseasca alte variante de aduce bani la buget astfel incat acciza suplimentara sa fie evitata:

"Eu cred ca sunt solutii; si sunt solutii mult mai multe in buget, dar pana nu discuti chiar cu cei care urmeaza sa faca cheltuielile - si nu neaparat cu ministrii; de multe ori trebuie sa discuti cu directorii, cu sefii de institutii, ca sa intelegi unde sunt excedente.", a adaugat Traian Basescu.

Pe de alta parte premierul Victor Ponta atrage atentia asupra efectelor negative provocate de intarzierea aprobarii bugetului:

"Extrem de grav, in lipsa bugetului pe 2014 nu vom putea creste gradul de cofinantare al fondurilor europene, grad absolut necesar pentru a se folosi toate programele deja deblocate - contributia nationala pentru 2014 reprezinta 5,5 miliarde de lei si, evident, asta va duce la dezangajarea unor sume importante. Nu va putea fi inceput nici un nou obiectiv de investitii, Autostrada Comarnic - Brasov sau cea Suplacul de Barcau - Bors - sunt cele mai cunoscute si mai mari ca si pondere in buget. Exista un risc major de intrerupere a acordurilor cu institutiilor internationale. Evident ca toate datele bugetului au fost, asa cum stiti, convenite cu reprezentantii Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale. Nu putem sa accesam, in lipsa bugetului, acel top-up de 10% la fondurile europene, scaderea cofinantarii romanesti de la 15 la 5%, si asta inseamna o pierdere de 1,7 miliarde de lei."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional