Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Bermo Group continuă dezvoltările rezidenţiale din Braşov şi Arad

F.A. Investiţii /

 Bermo Group continuă dezvoltările rezidenţiale din Braşov şi Arad
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un suflu de optimism în investiţiile rezidenţiale se resimte acum dinspre marile oraşe din provincie, după anii de criză şi penuria de credite ce au diminuat drastic elanul dezvoltatorilor.

    Dezvoltatorii locali şi-au adaptat proiectele pentru a se încadra în veniturile actuale ale beneficiarilor. Iar vânzările par să meargă.

    Astfel, Bermo Group urmează să finalizeze în această lună la Braşov prima fază din complexul rezidenţial Alphaville, amplasat în cartierul Răcădău. Această etapă include 90 de apartamente cu două sau trei camere.

    "Lucrările sunt în grafic, chiar s-ar putea să terminăm puţin mai devreme decât era preconizat", ne-a declarat Flavius Eşnican, director marketing Bermo Group. La mijlocul lunii mai, 75 din cele 90 de apartamente erau deja contractate.

    A început a doua fază din Alphaville

    În paralel, Bermo Group a început în luna martie a acestui an faza a doua din complexul Alphaville, fază ce include încă 55 de apartamente. Acestea urmează să fie finalizate în intervalul mai - iunie 2013. Şi pentru această etapă a început contractarea, a precizat domnul Eşnican.

    În perspectivă, dezvoltatorul are în vedere şi începerea unei a treia faze cu aproximativ 50 de apartamente. Lucrările ar putea demara fie la sfârşitul anului curent sau la începutul lui 2013. Durata de construcţie va fi tot de un an.

    Lucrările la ansamblul Alphaville sunt realizate în cadrul grupului de către compania Bermo Logistic.

    Un alt proiect de viitor are în vedere construirea unui ansamblu rezidenţial de aproximativ 25 de apartamente în Arad. În luna mai era în lucru documentaţia de urbanism. Dezvoltatorul ar vrea să înceapă lucrările chiar în această toamnă.

    Bermo Group nu exclude extinderea activităţii în alte oraşe ale ţării. "Studiem posibilitatea şi de a intra pe piaţa din Bucureşti", ne-a mărturisit domnul Eşnican.

    Profituri mai mici, dar vânzări mai bune

    Strategia Bermo Group a fost adaptată condiţiilor de piaţă caracterizate de o bătălie pentru preţuri. "În loc să reducem din calitate am preferat să reducem din profit şi să oferim cumpărătorilor alternative de finanţare, prin plata în rate la dezvoltator", menţionează Flavius Eşnican.

    În privinţa preţurilor, multe dintre apartamentele oferite se încadrează în plafonul programului Prima Casă. De exemplu, preţul unui apartament cu două camere în ansamblul Alphaville Braşov variază între 45.000 şi 65.000 de euro, în funcţie de suprafaţă şi nivelul avansului, explică directorul de marketing al companiei.

    Preocuparea pentru calitatea locuinţelor se transpune şi prin asigurarea unei eficienţe energetice ridicate. De exemplu, în complexul Alphaville s-a aplicat la exterior un termosistem cu polistiren de 15 cm grosime. În plus, pereţii despărţitori dintre apartamente, respectiv apartamente şi casă scării sunt realizaţi din zidărie dublă, cu un strat de vată minerală la mijloc.

    Nu vor înceta să apară oportunităţi în rezidenţiale

    În opinia domnului Eşnican, continuă să existe oportunităţi pe piaţa rezidenţială şi vor fi tot timpul, însă dezvoltatorii şi proiectele imobiliare se vor cerne, pe măsură ce cresc aşteptările clienţilor.

    Pe de altă parte, cumpărătorii trebuie să fie atenţi şi la alte aspecte în afară de preţ, precum locaţia, materialele folosite, aspectul clădirii, vecinii etc.

    În prezent unii dintre potenţialii cumpărători se tem să facă o achiziţie şi aşteaptă mai multe semnale pozitive venite din economie.

    Activitatea fondurilor de investiţii imobiliare pe zona rezidenţială este redusă întrucât caută produse speculative. În cazul Bermo Group nu s-au concretizat tranzacţii către fonduri, deşi reprezentanţii Grupului se declară deschişi şi la această posibilitate.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional