Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BihorConsiliul Judeţean Bihor va investi, în primul semestru, peste 90% din bugetul pe 2008

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Bihor

Consiliul Judeţean Bihor

Autorităţile judeţene din Bihor vor cheltui, în prima jumătate a anului în curs, mai mult de 90% din bugetul investiţional stabilit pentru acest an, ne-a precizat Ştefan Seremi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Astfel, potrivit domniei sale, în primele şase luni ale anului 2008 vor fi investite peste 39,68 milioane de lei, din cele aproape 42,99 milioane de lei, alocate de autorităţi pentru finanţarea obiectivelor investiţionale din acest an.

Cele mai multe investiţii presupun modernizarea drumurilor judeţene

Dintre proiectele care vor fi desfăşurate în 2008, cel care va fi finanţat cu cea mai mare suma - 15,82 milioane de lei - vizează modernizarea tronsoanelor Beiuş-Rosia şi Bratea-Damis, de pe drumul judeţean 764.

Alte 5 milioane de lei vor fi utilizate pentru modificarea traseului DJ 764G, DN 76 Lazuri de Beiuş. Aceeaşi sumă urmează să fie cheltuită pentru întocmirea documentelor tehnico-economice, în vederea construirii unui Complex socio-cultural pentru perfecţionare şi pregătire profesională, în Oradea.

Suma de 2 milioane de lei va fi investită în elaborarea proiectului şi documentelor tehnico-economice, necesare realizării sediului administrativ al judeţului.

Consiliul Judeţean Bihor va investi şi în amenajarea unui Incubator de Afaceri Euroregional, care necesită peste 2,7 milioane de lei.

De asemenea, urmează să fie construit un Incubator de Afaceri, în valoare de 200.000 de lei (80.000 de lei pentru documente şi 120.000 de lei pentru lucrările propriu-zise).

În vederea amenajării Teatrului în aer liber, în Bastionul Ciunt, din Cetatea Oradea, vor fi cheltuite 980.000 de lei.

Printre altele, va fi utilizat un total de peste 900.000 de lei, în vederea întocmirii documentelor tehnice, pentru modernizarea câtorva tronsoane de drum judeţean. Alte aproape 5 milioane de lei reprezintă finanţarea necesară în acest an pentru lucrările de modernizare pe patru porţiuni de drumuri judeţene.

Peste 1,85 milioane de lei şi circa 933.000 de dolari pentru alimentarea cu apă

Consiliul Judeţean Bihor a calculat un buget de peste1,85 milioane de lei şi 933.000 de dolari pentru programele de alimentare cu apă a satelor de pe raza judeţului. Astfel, potrivit HG 687/1997 şi HG 1036/2004, se află în derulare programul de alimentare cu apă în localităţile Sălacea, Otomani şi Cetariu, bugetul alocat în acest sens, din credite externe, fiind de 933.065 de dolari. Antreprenorul general este "Solel Boneh International" România.

Un alt program de alimentare cu apă este finanţat din bani de la bugetul de stat, conform HG 577/1997 modificată şi completată cu HG 1256/2005. Suma totală destinată în acest sens depăşeşte 1,85 milioane de lei, reţelele de apă fiind extinse în 39 de sate.

2,63 milioane de lei pentru pietruirea drumurilor comunale

Suma de 2,63 milioane de lei reprezintă bugetul alocat de stat pentru pietruirea unui număr de 13 drumuri comunale de pe raza judeţului Bihor - DC 51 Săcădat-Chijic, DC 19 Vaida-Sântimbreu, DC 100 Ciumeghi-Boiu, DC 261 Leheceni-Sălişte de Vaşcău-Poiana, DC 3 Curtuişeni-Văşad, DC 4 Tarcea-Galoşpetreu, DC 5 Cheşereu-Cherechiu, DC 139 Săud-Ferice, DC 12 Olosig-Cubulcut, DC 91 DJ 797B Mădăras-Marţihaz, DC 9 Sălacea-Limita judeţului Satu Mare, DC 25 Sălad-Şişterea şi DC 7 Şilindru-DN 19D.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional