Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bihor: Proiectele de infrastructură rutieră au întâietate

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pentru investiţii Consiliul Judeţean Bihor a alocat în acest an suma de 29,85 milioane lei. Din această sumă, 10,98 milioane lei provin din excedentul anului 2012, potrivit reprezentanţilor CJ Bihor.

    Bugetul alocat pentru investiţii reprezintă aproape 12% din bugetul total al Consiliului pentru 2013 care se ridică la 252,83 milioane lei.

    17 milioane lei investite în proiectele de infrastructură rutieră

    Cele mai mari sume dedicate investiţiilor vor merge către proiectele de infrastructură rutieră, peste 17 milioane lei au fost alocate acestui sector.

    Pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 792A Beliu-Tinca-Leş (km 24+984-67+696, lungime tronson 42,712 km) a fost alocată pentru acest an suma de 3 milioane lei.

    Alte proiecte importante de infrastructură sunt:

    - Reabilitarea şi modernizarea DJ 767A Uileacu de Criş -Bălaia-Burzuc- Sîrbi, L= 25km;

    - Reabilitarea şi consolidarea DJ 108 I Bucea - Bulz - Vadu Crişului;

    - Modernizarea drumului DJ795A Husasău de Tinca - Mierlău - DJ768.

    Pentru finanţarea fiecărui dintre aceste proiecte a fost alocată suma de 2 milioane lei.

    Reabilitarea muzeelor, o prioritate pentru autorităţi

    Necesitatea dezvoltării cultural- turistice a zonei nu a fost ignorată. Consiliul Judeţean Bihor a alocat în acest an 3 milioane lei pentru reabilitarea Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea. Proiectul include reparaţii capitale şi amenajări interioare în cadrul noului sediu.

    De asemenea, a fost alocată suma de 1,7 milioane lei pentru reabilitarea a trei imobile aflate în administrarea CJ Bihor. Clădirile sunt amplasate pe Calea Aradului, nr. 2, strada George Bariţiu, nr.9 şi strada I.C.Brătianu, nr.8.

    Proiectul de management al deşeurilor continuă

    În curs de implementare se află şi proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Bihor". Investiţia este finanţată în cea mai mare parte prin Programul Operaţional Sectorial Mediu - Axa 2. În acest an, din bugetul CJ Bihor a fost alocată suma de 1 milion lei pentru această investiţie.

    În ceea ce priveşte domeniul energetic, în localitatea Săcuieni se află în implementare proiectul de realizare a unei instalaţii pentru producerea energiei electrice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile - biomasă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional