Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Blocuri turn cu apartamente şi birouri în complexul "Rennaisance" din Iaşi

F.A. Investiţii /

Blocuri turn cu apartamente şi birouri în complexul "Rennaisance" din Iaşi

În primăvara anului viitor, în zona "Iulius Mall" din Iaşi, vor începe lucrările de construcţie la Proiectul "Rennaisance", un ambiţios complex rezidenţial şi de birouri. La finele lunii septembrie, obiectivul se afla în stadiul de proiectare şi avizare. "Sperăm să depăşim în timp util toate aceste etape, astfel încât cel mai târziu la începutul lunii aprilie a anului viitor să demareze lucrările efective de construcţie", ne-a declarat Florin Ştefănoaia, project manager în cadrul agenţiei imobiliare "Terra Real Estate" Iaşi, promotor şi agent exclusiv al proiectului.

Dezvoltatorul "Rennaisance", societatea ieşeană "Macony Trade House" SRL, şi-a propus să realizeze un complex de locuinţe şi de birouri modern pe un amplasament de 12.000 mp de teren, situat în vecinătatea "Iulius Mall", o zonă în care se preconizează că vor prinde contur şi alte obiective rezidenţiale sau comerciale. Şeful proiectului, arhitectul Mihai Drişcu, din cadrul societăţii "Rex Grup" SRL Iaşi, a imaginat un complex format din trei blocuri cu regimuri mari de înălţime. Două dintre aceste imobile vor avea 12, respectiv 14 etaje, şi vor fi destinate amenajării de apartamente. Cea de-a treia construcţie, dedicată spaţiilor comerciale şi de birouri, va avea 16 etaje, însumând o suprafaţă totală pentru închiriat de 19.000 mp.

În ceea ce priveşte spaţiile locuibile, pe fiecare nivel va exista un apartament cu o cameră, cu o suprafaţă utilă de 45 mp, trei tipuri de apartamente cu două camere, cu suprafaţa utilă cuprinsă între 67 şi 76 mp, precum şi un apartament cu trei camere, cu suprafaţa de 89 mp. La etajele superioare, vor fi amenajate apartamente de tip penthouse, cu 3 şi 4 camere, cu suprafeţe cuprinse între 108 şi 130 mp. "Din aceste apartamente, viitorii locatari vor avea acces la terase generoase. Fiecare apartament va fi dotat cu centrală termică, geamuri termoizolante cu tâmplărie de lemn stratificat, instalaţii de aer condiţionat etc. De asemenea, vor fi utilizate gresie, faianţă şi parchet de calitate superioară, materiale livrate de producători recunoscuţi, iar baia şi bucătăria vor fi mobilate şi utilate cu toate cele necesare unui trai modern", ne-a mai spus domnul Ştefănoaia.

Dezvoltatorul apreciază că preţul la cheie al apartamentelor se va ridica la circa 1.300 de euro/mp. În total, cele două blocuri vor însuma circa 26.000 mp de spaţiu locuibil. "Complexul rezidenţial va beneficia de 400 de locuri de parcare subterană şi supraterană, fiecărui apartament din cele două blocuri fiindu-i rezervat un loc de parcare. De asemenea, vor mai fi amenajate spaţii verzi generoase, locuri de joacă pentru copii, viitorii locatari urmând să beneficieze şi de un supermarket, de o farmacie, precum şi de serviciile unor agenţii bancare", ne-a menţionat managerul proiectului "Rennaisance".

Cel de-al treilea bloc, proiectat pentru a adăposti spaţii comerciale şi de birouri, va fi dotat cu patru lifturi, din care două vor fi panoramice, cu instalaţii performante de încălzire şi aer condiţionat. Fiecare dintre cele 16 etaje ale imobilului va avea circa 1.000 mp suprafaţă utilă, aceasta urmând să fie compartimentată şi amenajată în funcţie de cerinţele şi nevoile viitorilor chiriaşi. Contractarea tuturor spaţiilor va începe imediat după demararea lucrărilor efective de construcţii pe şantier.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional