Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Borgo ItalianoCartier rezidenţial de lux în dezvoltare lângă Timişoara

F.A. Investiţii /

Cartier rezidenţial de lux în dezvoltare lângă Timişoara
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dezvoltatorul imobiliar Borgo Italiano a lansat lângă Timişoara un proiect rezidenţial inedit, inspirat din arhitectura mediteraneeană, denumit Armonia. Compania italiană îşi propune să construiască în mai multe faze un cartier de lux în localitatea Albina. Aici, pe un teren de aproximativ 10 hectare, vor fi ridicate 87 de locuinţe, de tip vilă, duplex şi case înşiruite. Cartierul va fi deservit de un club privat cu restaurant propriu, sală de sport, precum şi de o zonă comercială. Dezvoltatorii au estimat investiţia totală la 25 milioane de euro.

    Lucrările la prima fază, cuprinzând 27 de unităţi locative, au început deja din luna iulie a anului curent şi urmează să fie finalizate în ianuarie 2014. Livrarea primelor şapte case va avea loc mai devreme, în luna septembrie.

    Michele Olivieri, CEO Borgo Italiano, ne-a declarat: "Imediat după finalizarea primei faze, o începem pe a doua. Astfel, în patru, maxim cinci ani vrem să finalizăm întregul proiect".

    Cartierul propune o redefinire a luxului

    Cartierul Armonia va fi un ansamblu de lux, construit după conceptul densităţii scăzute şi în favoarea spaţiului verde (peste 4 hectare), cu pază 24 de ore din 24, cu o piscină comună de mari dimensiuni şi acces la facilităţi de relaxare.

    "Luxul nu înseamnă doar aur. Noi înţelegem luxul prin calitate, relaxare, comunitate. Ţinta noastră este clasa medie spre superioară. Sunt persoane care au posibilitatea să cumpere aici, care nu mai vor să stea în oraş şi caută relaxare şi un anumit stil de viaţă", apreciază domnul Olivieri.

    Conceptul din spatele realizării cartierului vizează înfiinţarea unei comunităţi exclusiviste. "Trebuie să devină ca un mic oraş de prieteni, în care toată lumea se cunoaşte cu toată lumea", subliniază domnul Olivieri.

    Din acest motiv, dezvoltatorii intenţionează să introducă în contractele de vânzare-cumpărare o clauză prin care nimeni să nu se poată muta în cartier fără acordul asociaţiei de proprietari. Aceasta pentru a menţine calitatea locuirii şi caracterul exclusivist.

    Proiectul ansamblului Armonia este realizat de MAB Arquitectura, o firmă italiană cu sediul în Barcelona, Spania. Construcţia este efectuată cu antreprenori locali, sub supervizarea arhitecţilor din Barcelona. "Acesta este un proiect foarte greu tocmai pentru că impune un control strict al calităţii", subliniază dezvoltatorul.

    Regimul de înălţime al caselor din ansamblu va fi parter + etaj + mansardă sau parter + mansardă dublă. Toate locuinţele vor fi realizate din cărămidă, cu finisaje de piatră la exterior şi izolaţie dublă. Pentru învelitoare se va utiliza ţiglă ceramică antichizată, importată din Italia. Finisajele interioare vor fi de lux, provenind de asemenea de la furnizori internaţionali. De exemplu, faianţa şi mobilierul de bucătarie vor fi aduse din Italia, iar uşile din Germania.

    Pentru fiecare tip de casă vor fi disponibile diverse modele. De asemenea, clientul va putea alege din mai multe variante prestabilite de finisaje interioare. Dacă totuşi doreşte ceva suplimentar, achită diferenţa, precizează reprezentantul Borgo Italiano.

    Preţurile pentru prima fază de dezvoltare se situează între 1.000 - 1.050 euro pe mp util.

    Preţurile per unitate încep de la 200.000 de euro pentru locuinţele înşiruite cu suprafeţe de aproximativ 220 mp construiţi, cu garaj interior, verandă de lemn, bucătărie mobilată şi grădină amenajată. Cea mai scumpă proprietate este locuinţa unifamilială de 365 mp, oferită la 310.000 de euro. Locuinţele dispun de grădini cu suprafeţe ce pot ajunge până la 1.100 mp. De asemenea, ele beneficiază de acces la o psicină comună. "Toate locuinţele oferă aceeaşi calitate. Diferenţele de preţ sunt date de suprafaţă", ne asigură domnul Olivieri.

    În luna septembrie compania va demara vânzările, odată cu finalizarea primelor locuinţe din ansamblu. "Vrem ca orice cumpărător să poată vedea înainte de achiziţie produsul finalizat, cu toate finsiajele, nu doar pe hârtie. Am sesizat un mare interes pentru case", subliniază reprezentantul Borgo Italiano.

    Până în luna ianuarie, dezvoltatorul va derula o promoţie prin care casele achiziţionate vor beneficia de o reducere de 15% din preţurile amintite. Ulterior, preţurile vor fi majorate.

    Ca sistem de plată, dezvoltatorul percepe un avans pentru rezervare, apoi beneficiarul plăteşte câte 10% pe măsură ce se derulează fazele de construcţie. Alternativ, cumpărătorul poate achita avansul cu vechea locuinţă, plătind apoi doar diferenţa. În opinia domnului Olivieri, achiziţia de locuinţe în ansamblul Armonia ar putea fi realizată şi ca investiţie. De altfel, sunt investitori care au cumpărat speculativ apartamente în Timişoara şi care ar putea fi interesaţi de această variantă.

    Dezvoltatorii au purtat discuţii şi pentru atragerea unor fonduri imobiliare, însă deocamdată preferă să se axeze pe clienţii individuali şi înfiinţarea unei comunităţi puternice.

    Dezvoltatorii ar vrea să construiască pe viitor şi spaţii pentru servicii

    Armonia este primul proiect rezidenţial dezvoltat de Borgo Italiano în România, însă dezvoltatorii au experienţă în construcţia de locuinţe în Italia. În plan local, investitorii s-au implicat anterior în tranzacţii cu terenuri, tot în Timişoara.

    Dezvoltarea ansamblului actual se realizează din surse proprii. "Finanţarea bancară nu este posibilă, am cerut, dar este prea scumpă. Noi avem noroc cu finanţatori privaţi", adaugă domnul Olivieri.

    Motivele pentru alegerea oraşului de pe Bega în derularea afacerilor sunt multiple. Timişoara este cunoscută atât pentru comunitatea puternică de oameni de afaceri din Italia, cât şi pentru multitudinea de firme internaţionale care şi-au deschis aici birouri şi unităţi de producţie din toate domeniile. "Credem că piaţa are o dezvoltare foarte bună", afirmă Michele Olivieri, şi menţionează: "Din acest motiv, proiectul rezidenţial actual ar putea fi urmat de investiţii în spaţii pentru servicii".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional