Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

BrăilaSpitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea o nouă secţie de cardiologie şi pediatrie

F.A. Investiţii /

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea o nouă secţie de cardiologie şi pediatrie
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consiliul Judeţean Brăila are în acest an un buget pentru investiţii publice de 26,79 milioane lei, potrivit reprezentanţilor judeţului.

    Cea mai mare atenţie va fi acordată în 2013 sectorului de sănătate. Pentru aceste investiţii a fost alocată suma de 14 milioane lei.

    Lucrările de proiectare şi executare în vederea construcţiei secţiei de cardiologie şi pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila se vor ridica la suma totală de 21,7 milioane lei. Din această sumă 12,13 milioane lei vor fi utilizate pentru lucrări de construcţii şi montaj iar 7,94 milioane lei pentru achiziţia de echipamente medicale. În acest an se vor realiza lucrări în valoare de 8 milioane lei.

    Secţia de cardiologie şi pediatrie va ocupa o clădire cu regimul de înălţime parter+ 3 etaje. La demisol va fi montat un angiograf şi vor fi amenajate vestiarele. La parter va fi zona de investigaţii, la etajul 1 cardiologia iar la etajele 2 şi 3 pediatria.

    Accesul în localitatea Liscoteanca va fi îmbunătăţit

    Pentru investiţiile de infrastructură rutieră în acest an au fost alocate 3,2 milioane lei.

    Din această valoare 2,97 milioane lei vor fi folosiţi pentru servicii de proiectare şi execuţie în cadrul proiectului de modernizare a drumului judeţean DJ 203R- Liscoteanca Km 22+500 - 24+500.

    Până la momentul de faţă în cadrul proiectului a fost atribuit contractul pentru realizare a expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare. Câştigătoarea procedurii de atribuire prin "cerere de oferte" a fost asocierea Bia Consproiect - Micosty Proiect.

    Tronsonul de drum vizat este pietruit, în stare avansată de degradare, ceea ce face ca traficul rutier în această zonă să se desfăşoare cu mare greutate.

    Casa Alexiu, monument istoric din Brăila, va fi repus în drepturi

    Lucrările de reabilitare a clădirii monument-istoric de pe strada Polonă nr. 14, au fost incluse în bugetul de investiţii pe anul 2013.

    Imobilul propus pentru consolidare şi reabilitare denumit Casa Alexiu are regim de înălţime de subsol parţial + parter + mansardă parţială.

    Clădirea de patrimoniu Casa Alexiu face parte din programul coordonat de Consiliul Judeţean Brăila de repunere în valoare a construcţiilor vechi din judeţ şi introducerea acestora în circuitul de funcţionalitate adecvat necesităţilor. Valoarea totală a investiţiei este de 2,92 milioane lei. Pentru lucrările executate din acest an este prevăzută suma de 2,2 milioane lei.

    Contractul de lucrări a fost atribuit societăţii Confort 2000 la valoarea de 2,29 milioane lei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional