Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BUCUREŞTI, 2014S-au încheiat Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperişuri şi Congresul IFD

Amenajări /

S-au încheiat Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperişuri şi Congresul IFD

Sub patronajul IFD (International Federation for the Roofing Trade), între 18 şi 22 noiembrie 2014, au avut loc la Bucureşti a 25-a ediţie a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperişuri şi al 62-lea Congres IFD, un eveniment amplu care a reunit sute de montatori, specialişti şi membri ai acestei organizaţii din Europa, China şi SUA.

Concursul tinerilor montatori s-a desfăşurat în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo, unde, pe o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi din pavilioanele C2 şi C3, aproape 90 de concurenţi (30 de echipe) din 16 ţări s-au întrecut pentru câştigarea unui loc pe podium sau pentru premiul oferit de Preşedintele IFD la una dintre cele trei probe: acoperişuri clasice (AM), acoperişuri metalice (AM) şi acoperişuri terasă (AT).

Ţări participante:

-Austria (AC + AT)

-Belgia (AC + AT + AM)

-Cehia (AC + AT)

-China (AT)

-Elveţia (AC + AT)

-Estonia (AC + AT + AM)

-Franţa (AC + AM)

-Germania (AC + AT)

-Letonia (AC + AM)

-Marea Britanie (AC + AT)

-Polonia (AC + AT + AM)

-România (AC + AT + AM)

-Rusia (AT)

-Slovacia (AM)

-Slovenia (AC)

-Ungaria (AC)

Congresul IFD

Participanţii la conges s-au reunit în intervalul 19 - 22 noiembrie în sălile de conferinţe ale hotelului Ramada Plaza, în plen sau pe comisii ("Ştiinţă şi cercetare", "Hidroizolaţii", "Acoperişuri clasice şi placări de faţadă"). Lucrările au fost inaugurate de domnii Michael Olszewski, Preşedintele IFD, Detlef Stauch, Secretarul general al asociaţiei, şi Silviu Dimitrescu, Preşedintele ANMAR, organizatorul manifestării în România. Ultima zi a fost dedicată invitaţiei la următorul congres care va avea loc în Germania, unor prezentări susţinute de Partenerii Gold Velux şi Arcon, conferinţei susţinute de doamna Ana-Maria Dabija, Prorector UAUIM, şi unei scurte analize asupra situaţiei asocierii profesioniştilor români în domeniu, susţinute de domnul Alexandru Kemenes (ANMAR). Însoţitorii participanţilor la congres au putut vizita Bucureştiul şi Palatul Mogoşoaia, în cadrul unui program turistic organizat.

Competitorii, participanţii la Congresul IFD şi susţinătorii evenimentului au avut numeroase ocazii de a se întâlni: în cadrul vizitelor la sala de competiţie, în cadrul unei seri tradiţionale la restaurantul Pescăruş din Bucureşti şi, desigur, la gala acordării premiilor de la Palatul Cercului Militar Naţional.

Evenimente conexe

Pe 19 şi 20 noiembrie, în proximitatea zonei de competiţie au avut loc conferinţe pe teme legate de acoperiş, la care au participat arhitecţi, constructori, furnizori de materiale şi foarte mulţi studenţi. Au luat cuvântul doamna Prof. Dr. Arh. Ana-Maria Dabija, Conf. Univ. Dr. Ing. Mariana Stan, producători de material dedicate.

Tot în zona de concurs, perimetral, a fost organizată expoziţia "Best Roofs&Facades", unde vizitatorii au putut vedea cele mai reprezentative produse pentru învelitori, termo- şi hidroizolaţii, ferestre de mansard, coşuri de fum, etanşeizanţi, precum şi ultimele apariţii editorial ale presei de construcţii.

Câştigătorii celei de-a 25-a ediţii a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de acoperişuri

Acoperişuri clasice

1. Austria

2. Germania

3. UK and Ungaria

Acoperişuri terasă

1. Austria

2. Elveţia

3. Germania

Acoperişuri metalice

1. Franţa

2. Estonia

3. Polonia

Premiile speciale ale preşedintelui IFD

Acoperişuri clasice: Polonia

Acoperişuri terasă: Austria

Acoperişuri metalice: Franţa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional