Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BucureştiScumpiri de până la 40% a chiriilor pentru apartamentele vechi

F.A. Piaţa Imobiliară /

Scumpiri de până la 40% a chiriilor pentru apartamentele vechi

Presiunea cererii s-a mutat acum pe cartierele mărginaşe ale Capitalei

Piaţa chiriilor din Capitală a fost şi rămâne una extrem de tumultuoasă. Bucureştiul este un important centru universitar şi oferă şi cele mai multe locuri de muncă din întreaga ţară. Astfel că numărul cererilor de închiriere a explodat de la un an la altul, în timp ce oferta a scăzut. Chiriile au ajuns atât de mari încât mulţi chiriaşi au considerat că este mai rentabil să achiziţioneze o locuinţă prin credit ipotecar. Chiar şi în aceste condiţii, cererea este, în continuare, de câteva ori mai mare decât oferta.

Agenţii imobiliari intervievaţi de reporterii Bursa Construcţiilor au semnalat o creştere între 20 şi 40% a nivelului chiriilor în 2007 faţă de 2006. Proprietarii sunt nerăbdători să-şi recupereze investiţia, astfel încât chiria pe o cameră dintr-un apartament a ajuns să depăşească suma de 200 de euro/lună chiar şi pentru apartamentele nerenovate din cartierele periferice.

Scumpirea chiriilor a făcut ca şi pe acest segment al pieţei să scadă numărul de tranzacţii. Majoritatea potenţialilor chiriaşi nu pot acoperi, din veniturile lunare, costurile de închiriere şi de întreţinere.

Unii agenţi susţin că proprietarii vor mai scumpi şi în acest an chiriile, începând din toamnă, odată cu începerea anului universitar. Alţii susţin că piaţa va trece printr-o stagnare a preţurilor a căror rată de creştere a fost cu mult mai mare decât cea a veniturilor lunare a potenţialilor chiriaşi.

Presiunea cererii s-a mutat acum pe cartierele mărginaşe ale Capitalei, unde, în general, în anii trecuţi, preţurile erau cu mult mai mici decât în zonele semi-centrale. Acum, în mod paradoxal, sub avalanşa cererilor, chiriile din aceste zone au crescut mult mai puternic decât în cartierele bine plasate ale Capitalei.

Chiriile apartamentelor vechi din Tineretului au crescut cu până la 40%

Chiriile cerute de proprietarii de apartamente vechi din cartierul bucureştean Tineretului au crescut, în ultimul an, cu 20 - 40%. Agenţii imobiliari care au realizat astfel de tranzacţii în zonă atribuie această scumpire cererii mult prea mari comparativ cu oferta. Deşi solicitările sunt numeroase, chiriaşii nu-şi permit să plătescă sumele foarte mari cerute de proprietari. Astfel că tranzacţiile s-au împuţinat în ultima vreme.

Flori Sandu, directorul agenţiei "Casa Gabriel", estimează o stagnare a preţurilor chiriilor în acest an. La rândul lor, reprezentanţii agenţiei "Casa Bocchi" sunt de părere că preţurile vor mai urca, în medie, cu 10-15%, iar conducerea "Acasă Imobiliare" întrevede scumpiri pentru următorii 5-6 ani.

Cele mai multe solicitări de închiriere în cartierul Tineretului sunt pentru zonele de lângă metrou şi pentru apartamentele din blocurile situate de-a lungul bulevardului. Cele mai căutate locuinţe sunt cele cu două camere, urmate, în topul preferinţelor, de garsoniere.

Pentru agenţia "Acasă Imobiliare" anul 2007 nu a fost mai puţin profitabil decât 2006 din punct de vedere al contractelor de închiriere încheiate. Oficialul "Casa Bocchi" ne-a declarat că anul trecut a adus agenţiei o creştere a tranzacţiilor de închiriere cu 25-30% faţă de 2006.

Preţurile chiriilor, la finele lunii martie, erau de 350-450 de euro/lună pentru o garsonieră. Un apartament cu două camere se închiria la preţul de 500-700 de euro/lună, în perioada menţionată. Apartamentele cu trei camere aveau chiriile între 600-900 de euro/lună.

Brâncoveanu este unul dintre cele mai căutate cartiere pentru închirieri

Chiriile locuinţelor din cartierul Brâncoveanu au crescut, în ultimul an, tot cu 20-40%. Motivul scumpirii îl constituie cererea foarte mare comparativ cu oferta limitată, ne-au declarat reprezentanţii agenţiilor imobiliare din zonă. Pentru anul în curs, puţine agenţii estimează o stagnare a preţurilor, pentru că cererea pentru acest cartier este în continuă creştere. Potrivit "Acasă Imobiliare", chiriile vor cunoaşte o apreciere neîntreruptă în anii următori. Reprezentantul "Casa Bocchi" apreciază că preţul chiriilor va creşte cu 10-15% în 2008.

În pofida numărului mare de oameni dornici să închirieze apartamente vechi, agenţiile nu efectuează foarte multe închirieri, pentru că potenţialii chiriaşi nu-şi pot permite preţurile piperate.

Cea mai căutată zonă pentru închirieri este Bulevardul Brâncoveanu, iar tipurile de apartamente solicitate sunt cele cu două camere, urmate de garsoniere.

Anul 2007 a fost mai bun decât 2006 din punct de vedere al tranzacţiilor de închiriere pentru majoritatea agenţiilor din zonă.

Preţul de închiriere a unei garsoniere din Brâncoveanu, era, la finele lunii martie, de 300-400 de euro/lună. Un apartament cu două camere se închiria, în perioada menţionată, cu 400-500 de euro/lună, iar chiria unuia cu trei camere ajungea la 550-650 de euro/lună.

Cererile de închiriere din Berceni sunt de patru ori mai multe decât ofertele

În cartierul Berceni, preţurile chiriilor la apartamentele vechi au crescut, în ultimul an, cu maxim 40%. Lipsa ofertelor generează aceste scumpiri galopante, spun agenţii imobiliari din zonă. Aceştia estimează, pentru 2008, o nouă creştere sau, în cel mai bun caz, o stagnare, dar nicidecum o scădere a preţurilor chiriilor. Reprezentantul "Casa Bocchi" crede că scumpirea va fi de maxim de 10-15% pentru anul curent.

Zona preferată de chiriaşii care vor să se mute în Berceni este Bulevardul Olteniţei. Apartamentele căutate sunt cele cu două camere, dar şi garsonierele. Deşi în anul 2006 chiriile au fost mai mici, agenţii imobiliari spun că 2007 a marcat mai multe tranzacţii decât anul precedent.

Ionuţ Ivanov, reprezentantul agenţiei "Acasă Imobiliare", ne-a declarat că are cereri de chirii de patru ori mai multe decât ofertele înregistrate. Flori Sandu, directorul "Casa Gabriel", ne-a spus că, deşi cererile sunt foarte multe, nu se efectuează închirieri pentru că potenţialii chiriaşi nu-şi permit să plătească sumele solicitate.

În luna martie, chiriile din Berceni erau, pentru o garsonieră confort I, între 250-350 de euro/lună. Un apartament cu două camere costa 400-500 de euro/lună. Un apartament cu trei camere, tot confort I, în luna martie, putea fi închiriat la preţul de 400-600 de euro/lună.

Chiriile din Calea Moşilor şi Obor s-au scumpit cu maxim 20%

În zona Moşilor - Obor, chiriile apartamentelor vechi au crescut, în ultimul an, cu maxim 20%, ne-au declarat agenţii imobiliari intervievaţi. Gheorghe Avram, reprezentant al agenţiei "Prezident Imobiliar", ne-a precizat că preţurile chirilor au crescut sub influenţa creşterii preţurilor apartamentelor scoase la vânzare. Ceilalţi agenţi imobiliari intervievaţi consideră că această majorare a chiriilor este cauzată de numărul mare al cererilor în comparaţie cu ofertele.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor în 2008, părerile agenţilor sunt împărţite. Oficialul "Prezident Imobiliar" este de părere că vom asista la o scumpire a chiriilor cu 10% pentru această zonă. Oficialul "Corsica Com 996" întrevede o stagnare a preţurilor, iar reprezentantul "Art Imob" consideră că va avea loc chiar o scădere, deoarece chiriile sunt deja nejustificat de mari. Reprezentantul "ADVA Imob Tour" estimează o creştere de cel puţin 20% a chiriilor deşi numărul tranzacţiilor încheiate s-a redus semnificativ.

Chiriaşii vor apartamente în apropiere de gurile de metrou şi cât mai stradale. Cele mai solicitate apartamente sunt cele cu două camere, decomandate, dar şi cele cu 3 camere. Garsonierele sunt mai puţin căutate pentru că au şi preţuri ceva mai mari.

Preţurile chiriilor pentru garsonierele din zona Moşilor - Obor oscilau, la finele lunii martie, între 250 şi 500 de euro/lună. Un apartament cu două camere, confort I era dat spre închiriere cu sume cuprinse între 450 şi 650 de euro/lună. În perioada menţionată, un apartament cu trei camere, tot confort I, era închiriat cu 600-900 de euro/lună.

Puţine cereri de închiriere pentru Colentina şi Pantelimon

În Colentina şi Pantelimon, preţurile chiriilor au urmat, de asemenea, un curs ascendent în ultimul an. Agenţii imobiliari intervievaţi ne-au declarat că preţurile chiriilor au crescut cu 20-30%, în 2007. Pentru acest an, agenţii imobiliari de la "ADVA Imob Tour" şi cei de la "Coso Imobiliare" estimează o creştere a preţurilor chiriilor de cel puţin 10%, în această zonă. Oficialii "Art Imob" întrevăd, însă, o scădere de cel puţin 30% a chiriilor în Colentina şi Pantelimon. Agenţii imobiliari ne-au mai spus că, pentru această zonă, cererile sunt extrem de puţine, iar proprietarii au scumpit chiriile pentru că aceastea au crescut în toată Capitala.

În Colentina, cele mai căutate zone sunt între Bucur Obor şi Doamna Ghica. În Pantelimon, chiriaşii au preferat zonele Delfinului şi Morarilor. Cele mai căutate apartamente sunt cele cu două camere şi garsonierele.

Oficialii "Art Imob" ne-au declarat că scumpirea de anul trecut a chiriilor a făcut să scadă numărul închirierilor cu 50%, comparativ cu 2006. Celelalte agenţii, însă, au spus că deşi chiriile au fost mărite, 2007 a fost mult mai profitabil decât 2006.

Chiria unei garsoniere confort I, în luna martie, era 300-400 de euro/lună, în Colentina şi Pantelimon. Un apartament cu două camere era dat spre închiriere la preţul de 450-600 de euro/lună. Chiria unui apartament cu trei camere era de 600-900 de euro/lună.

În Titan, ofertele de închiriere sunt aproape inexistente

În cartierul Titan, preţurile chiriilor au crescut cu 20-30% în ultimul an. Agenţii imobiliari intervievaţi sunt de părere că lipsa ofertelor a generat creşterea preţurilor. Reprezentanţii "Prezident Imobiliar" şi cei ai "Coso Imobiliare" estimează, pentru anul în curs, o scumpire de 10% a chiriilor în Titan, din cauza cererilor prea mari în comparaţie cu oferta.

Oficialii "Casa Gabriel" întrevăd o stagnare a chiriilor pentru că se fac din ce în ce mai puţine tranzacţii în zonă, din cauza preţurilor prea mari. Oficialii "Prezident Imobiliar" ne-au declarat că 2007 a fost un an la fel de bun ca 2006 din punct de vedere al închirierilor. Reprezentanţii "Coso Imobiliare" ne-au spus că, anul trecut, au efectuat mai multe închirieri decât în 2006.

Potenţialii clienţi caută spre închiriere apartamente cu două camere şi garsoniere. Preţurile se situau, la finele lunii martie, la 350-400 de euro/lună pentru o garsonieră confort I. Un apartament cu două camere, de acelaşi tip, se închiria cu 450-650 de euro/lună, în timp ce un apartament cu trei camere avea o chirie de 600-800 de euro/lună.

Zona Gării de Nord nu mai este căutată pentru închirieri

În zona Gării de Nord chiriile la apartamente au crescut tot cu maxim 20% în 2007 comparativ cu 2006. Agenţii imobiliari din zonă susţin că blocurile vechi de lângă Gară nu mai sunt căutate pentru închirieri.

Pentru acest an, oficialii "Art Imob" întrevăd o scădere a preţurilor chiriilor, din cauza lipsei de solicitări. În schimb, reprezentanţii "K Imobiliare Construct" estimează o uşoară creştere din cauza apreciarii generale a preţurilor la nivel de Capitală.

Zonele de interes pentru chiriaşi sunt cele din imediata apropiere a gurilor de metrou, strada Gheorghe Duca şi Calea Griviţei. Cele mai solicitate apartamente sunt cele cu două şi trei camere. Garsonierele nu sunt căutate deloc în zona Gării de Nord, susţin agenţii imobiliari.

Pentru agenţia "K Imobiliare Construct", 2007 a fost mai profitabil decât 2006 pe segmentul închirierilor. Agenţia "Art Imob" a încheiat mai puţine tranzacţii de închiriere în 2007 faţă de anul 2006.

Chiria unui apartament cu două camere confort I, era, la finele lunii martie, de 500-650 de euro/lună. Un apartament cu trei camere, de acelaşi tip, avea chiria de 600-750 de euro/lună.

Chirii nejustificat de mari în Drumul Taberei

Chiriile apartamentelor din Drumul Taberei s-au scumpit, în ultimul an, cu 30%, susţin agenţii imobiliari din zonă. Potrivit "Neocity Imobiliare", această scumpire a fost generată de creşterea generală a chiriilor de pe piaţa bucureşteană. Mihai Popa, directorul general al agenţiei "Casa Mea Invest", este de părere că preţurile chiriilor au crescut pentru că ofertele sunt mult prea puţine comparativ cu cererea. Un alt motiv ar fi că proprietarii apartamentelor vor să aibă un profit cât mai mare, într-un timp foarte scurt.

Reprezentanţii "Art Imob" ne-au spus că nu mai au cereri de închirieri pentru Drumul Taberei deoarece preţurile chiriilor sunt nejustificat de mari. Pentru 2008, reprezentantul "Casa Mea Invest" estimează o stagnare a preţurilor chiriilor întrucât acestea au ajuns la un nivel prea ridicat în comparaţie cu veniturile potenţialilor clienţi. Oficialul "Neocity Imobiliare" întrevede o uşoară creştere a chiriilor din Drumul Taberei, în acest an, din cauza grabei proprietarilor de a-şi recupera investiţia.

Cele mai căutate zone din cartier sunt cele din apropierea arterei principale Drumul Taberei şi a parcului. Chiriaşii preferă apartamentele cu două camere şi garsonierele.

Pentru majoritatea agenţiilor imobiliare, care închiriază apartamente vechi în Drumul Taberei, tranzacţiile de închiriere din 2007 au fost similare cu cele din 2006.

O garsonieră confort I din Drumul Taberei costa, în luna martie, circa 300-400 de euro/lună. Un apartament cu două camere, de acelaşi tip, avea preţul de închiriere de 500-700 de euro/lună. Iar un apartament cu trei camere, în perioada menţionată era dat spre închiriere la preţul de 600-800 de euro/lună.

În Crângaşi, chiriile au crescut cu doar 10%

În cartierul Crângaşi, preţul chiriilor a crescut, în ultimul an, cu doar 10%, ne-au declarat agenţii imobiliari intervievaţi. Ei consideră că preţurile chiriilor au crescut pentru că numărul cererilor este mult mai mare, comparativ cu ofertele. Mihai Popa, directorul general al agenţiei "Casa Mea Invest", este de părere că un alt motiv al scumpirii ar fi dorinţa proprietarilor de a recupera rapid investiţia.

Pentru 2008, agenţii imobiliari estimează o stagnare a preţurilor chiriilor. Anul trecut a fost cu 40-50% mai slab decât 2006 din punct de vedere al tranzacţiilor, pentru toate agenţiile imobiliare intervievate.

Chiriaşii caută apartamente cât mai aproape de mijloacele de transport în comun şi, în special, pe Bulevardul Constructorilor. Cele mai căutate apartamente sunt cu două camere şi garsonierele.

Preţul de închiriere a unei garsoniere confort I din Crângaşi era, în luna martie, de 300-400 de euro/lună. Chiria unui apartament cu două camere, de acelaşi tip, era de 500-700 de euro/lună, în timp ce un apartament cu trei camere costa, în perioada menţionată, circa 650-700 de euro/lună.

Scumpiri de 10-20% pentru chiriile din Militari

Chiriile apartamentelor vechi din cartierul Militari s-au scumpit, în utimul an, cu 10-20%. Mihai Popa, directorul general al agenţiei imobiliare "Casa Mea Invest", ne-a declarat că unele chirii au crescut şi cu 60-70%. Domnia sa este de părere că această ascensiune a preţurilor a fost cauzată de proprietarii apartamentelor achiziţionate ca plasament imobiliar. "Aceştia doresc să obţină un profit cât mai mare, într-un timp foarte scurt",a adăugat Mihai Popa. Un alt motiv al scumpirii chiriilor îl constituie oferta care nu poate acoperi cererea.

Pentru anul curent, agenţii imobiliari întrevăd o stagnare a preţurilor chiriilor şi aşa prea mari în comparaţie cu veniturile potenţialilor clienţi. În Militari, chiriaşii caută apartamente în imediata apropiere a gurilor de metrou (Armata Poporului, Gorjului), pe strada Uverturii şi pe Bulevardul Iuliu Maniu. Cele mai râvnite apartamente sunt cele cu două sau trei camere.

Anul trecut a fost dezamăgitor pentru majoritatea agenţiilor imobiliare, comparativ cu 2006. Scumpirea chiriilor a scăzut numărul tranzacţiilor. Anul 2008 a debutat cu o cerere mică, dar, în general, oamenii nu au venituri suficient de mari pentru a acoperi actualul nivel al chiriilor şi cheltuielile zilnice. Un alt factor care îi împiedică pe oameni să închirieze este faptul că proprietarii vor un avans al chiriei pe două, trei luni, ba chiar pe jumătate de an.

Preţul de închiriere a unei garsoniere confort I din Militari era de 200-400 de euro/lună la finele lunii martie. Un apartament cu două camere se închiria cu 350-600 de euro/lună, iar un apartament cu trei camere, în perioada menţionată, avea preţul de 450-800 de euro/lună.

Aviaţiei este o zonă bine cotată la închirieri

Preţurile chiriilor apartamentelor vechi din zona Aviaţiei, au crescut, în utimul an, cu 25-50%, ne-au declarat agenţii imobiliari din zonă. Oficialii "Art Imob" ne-au spus că preţurile s-au majorat pentru că cererile sunt cu 80% mai multe decât ofertele pentru această zonă.

Pentru 2008, agenţii imobiliari de la "Art Imob" şi "Ability Real Estate" întrevăd o creştere a chiriilor de 10-15%, în zona Aviaţiei. Oficialii "Eurocasa Estate" estimează un trend descendent până la vară, după care preţurile chiriilor vor creşte din nou.

Zona preferată de către chiriaşi în Aviaţiei este Nicolae Caranfil - Aurel Vlaicu - Barbu Văcărescu. Cele mai solicitate apartamente sunt cele cu două camere.

Începutul acestui an a fost promiţător pentru agenţiile imobiliare care au oferte de închiriere întrucât Aviaţiei este o zonă bine cotată. Agenţii imobiliari ne-au declarat că au încheiat foarte multe contracte de închiriere. Totodată, în 2007, s-au încheiat cu 50% mai multe tranzacţii decât în 2006 pentru apartamentele din zona menţionată.

Chiria pentru garsoniere confort I varia, la finele lunii martie, între 300-500 de euro/lună. Un apartament cu două camere, de acelaşi tip, se închiria cu 600-1.000 de euro/lună, iar pentru un apartament cu trei camere proprietarii solicitau chirii începând de la 800 până la 2.000 de euro/lună.

Sunt aşteptate creşteri de 10-15% pentru zona 1 Mai

În zona 1 Mai, chiriile au crescut, în ultimul an, cu 20-25%, ne-au declarat agenţii imobiliari intervievaţi. Oficialul "Art Imob" ne-a spus că preţurile au crescut justificat în această zonă, pentru că apartamentele au suprafeţe mai mari, comparativ cu alte zone. Gheorghe Avram, reprezentantul "Prezident Imobiliar", este de părere că preţurile chiriilor au crescut odată cu preţurile apartamentelor scoase la vânzare.

Pentru acest an, agenţii imobiliari întrevăd o creştere de 10-15% a preţurilor chiriilor. Motivul este numărul mic de oferte comparativ cu cel al cererilor şi faptul că 1 Mai este o zonă bine cotată.

Cele mai solicitate apartamente sunt cu două şi trei camere, în zona Banu Manta, 1 Mai, Nicolae Titulescu şi Piaţa Domenii. Şi pentru această zonă anul 2007 a adus mai multe tranzacţii de închiriere decât în 2006, chiar dacă au crescut semnificativ preţurile.

În luna martie a acestui an, o garsonieră confort I avea un preţ de închiriere de 450-600 de euro/lună. Un apartament cu două camere se închiria, în aceeaşi perioadă, cu 600-1.000 de euro/lună. Iar un apartament cu trei camere, tot confort I, avea preţul de închiriere între 800 şi 1.400 de euro/lună.

Oamenii de afaceri vor să închirieze apartamente în Piaţa Unirii

În zona Pieţei Unirii, chiriile apartamentelor vechi au crescut cu 35%, ne-au declarat agenţii imobiliari intervievaţi. Creşterea chiriilor se datorează numărului mare de cereri comparativ cu ofertele, spun reprezentanţii agenţiilor din zonă. Pentru anul curent, conducerea "Casa Bocchi" întrevede o creştere de 10-15% a chiriilor din Unirii, zonă căutată în special de oamenii de afaceri. Tranzacţiile de închiriere din această zonă centrală a Capitalei cresc de la un an la altul. Reprezentantul "Acasă Imobiliare" ne-a declarat că, pentru această zonă, are cereri de patru ori mai numeroase decât oferte.

Apartamentele cele mai căutate sunt cu două sau trei camere. Zonele vizate de către chiriaşi sunt cele de la Bulevardul Mircea Vodă până la Piaţa Alba Iulia.

Preţul de închiriere a unei garsoniere confort I, în luna martie, era de 500-700 de euro/lună. Un apartament cu două camere de acelaşi tip se închiria la preţul de 700-1.000 de euro/lună. Tot în perioada menţionată, un apartament cu trei camere avea o chirie de 1.000-1.500 de euro/lună.

Scade numărul solicitărilor de închiriere în Băneasa

Preţurile chiriilor la apartamentele vechi din Băneasa au crescut cu 20-25% în ultimul an, au declarat agenţii imobiliari din zonă. Ascensiunea chiriilor este cauzată de numărul mare de cereri, comparativ cu ofertele. Pentru 2008, agenţiile imobiliare "Ability Real Estate" şi "K Imobiliare Consult" întrevăd o creştere de minim 10% a chiriilor. Oficialii "Eurocasa Estate" estimează un trend uşor descendent până la vară, după care preţurile chiriilor vor creşte din nou.

Toţi agenţii imobiliari ne-au declarat că anul trecut au efectuat mai multe închirieri în zonă decât în 2006. Ei ne-au menţionat că nu prea mai au solicitări pentru această zonă, din cauza nivelului ridicat al chiriilor în comparaţie cu veniturile solicitanţilor.

Una dintre cele mai căutate zone din Băneasa, pentru închiriere, este strada Ficusului. Cele mai căutate apartamente au două camere.

Un apartament cu două camere confort I avea, la finele lunii martie, un preţ de închiriere de 600-900 de euro/lună. Un apartament cu trei camere, de acelaşi tip, în perioada menţionată, avea preţul de 700-1.000 de euro/lună.

Chiriile apartamentelor vechi din cartierul Dorobanţi, cea mai în vogă zonă pentru protipendada bucureşteană, au crescut cu 50% în ultimul an. Agenţii imobiliari din zonă ne-au declarat că ascensiunea chiriilor a fost cauzată pentru că Dorobanţi figurează în topul cererilor, dar are o ofertă extrem de mică. Reprezentanţii "Corsica Com 996" estimează, pentru acest an, o stagnare a preţurilor, întrucât chiriile sunt deja prea mari. Agenţii de la "Eurocasa Estate" întrevăd o scădere a chiriilor până la jumătatea anului, după care preţurile vor creşte din nou. Agenţii imobiliari de la "Ability Real Estate" estimează o creştere de 10% a chiriilor, pentru anul în curs.

Cea mai căutată zonă este de la Calea Dorobanţilor până la strada Floreasca. Chiriaşii vor apartamente cu două sau trei camere. Preţul de închiriere a unei garsoniere confort I, în luna martie, era de 350-600 de euro/lună. Chiria unui apartament cu două camere, de acelaşi tip, era între 650 şi 1.200 de euro/lună. Un apartament cu trei camere, în perioada menţionată, era dat spre închiriere la preţul de 800-1.500 de euro/lună.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional