Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bugetul de investiţii al Craiovei - 128,9 milioane de lei

Investiţii /

Bugetul de investiţii al Craiovei - 128,9 milioane de lei
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Craiova are bugetate investiţii de 128,9 milioane de lei, în acest an, din care o sumă de 33,53 milioane de lei pentru investiţii noi, iar 95,45 milioane de lei pentru proiectele în derulare, potrivit unui răspuns transmis ziarului "BURSA", recent, de primarul Lia Olguţa Vasilescu.

    Cele mai mari investiţii noi, care vor fi derulate în acest an sunt amenajarea unei clădiri pavilion pentru secţii aferente Spitalului Filantropia, reabilitarea şi modernizarea Centrului Recuperare Lunca, promovarea incluziunii sociale şi combaterea sărăciei în comunităţile defavorizate, creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, achiziţia de tramvaie şi autobuze ecologice şi extinderea sistemului de funcţionare corelată a semafoarelor, potrivit primăriei.

    Bugetul prevede alocarea unor fonduri de 13,2 milioane de lei pentru reabilitări şi modernizări de străzi şi de 3 milioane de lei pentru lucrări de canalizare.

    În acest an, vor fi reabilitate termic 21 de blocuri, se menţionează în răspunsul de la Primăria Craiova, care mai arată: "În cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, contribuţia Primăriei Municipiului Craiova a fost stabilită în funcţie de veniturile proprietarilor apartamentelor din blocurile reabilitate. Astfel, contribuţia Primăriei Municipiului Craiova este de 40% din totalul cheltuielilor. Acest procent cuprinde şi cheltuielile aferente proprietarilor, cheltuieli care vor fi recuperate eşalonat, într-o perioadă de zece ani de la recepţia lucrărilor".

    Lia Olguţa Vasilescu a specificat că investiţile din acest an sunt suportate de la buget: "Având în vedere că Programul Operaţional Regional 2007-2013 s-a încheiat în 31 decembrie 2015, iar programul de finanţare următor încă nu a fost lansat în totalitate, toate investiţiile începute în anii anteriori şi care vor fi finalizate în acest an vor fi suportate din bugetul local. De asemenea, în cursul acestui an vor fi realizate investiţii din bugetul local, din granturile norvegiene, precum şi din fonduri nerambursabile de la UNDP".

    Potrivit Primăriei Craiova, cele mai mari obictive, cu privire la investiţiile în infrastructură derulate din fonduri europene, sunt reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia Nord-Sud-Est Polului de Creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova - 3 străzi, şi dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova.

    Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD, a câştigat un nou mandat la Primăria Craiova, la alegerile locale din 5 iunie.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional