Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bugetul de investiţii al Primăriei Bacău pentru 2022 - 351,47 milioane lei

Investiţii /

Bugetul de investiţii al Primăriei Bacău pentru 2022 - 351,47 milioane lei
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul total de investiţii aprobat de Primăria Bacău pentru acest an se ridică la valoarea de 351.475.000 lei, după cum ne-a spus Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul Municipiul Băcău. Conform domniei sale, sursele de finanţare sunt:

    - Programe cu finanţare nerambursabilă - 192.535.000 lei,

    - Buget local - 37.414.000 lei,

    - Excedent bugetar - 50.433.000 lei,

    - Credite bancare - 49.521.000 lei,

    - Transferuri de la alte unitaţi - 7.747.000 lei,

    - Transferuri către alte instituţii - 13.825.000 lei.

    Domeniile prioritare de investiţii ale municipalităţii sunt mobilitatea urbană durabilă, infrastructura din învăţământul preuniversitar, iluminatul public, infrastructura din sănătate, infrastructura rutieră, canalizarea şi apa, investiţiile în termoficare.

    Edilul Bacăului ne-a transmis că investiţiile de tip smart aflate in implementare sunt:

    - în domeniul învăţământului: "Educaţie digitală în învăţământul preuniversitar din Municipiul Bacău - Echipamente IT mobile şi alte echipamente/dispozitive electronice menite să faciliteze desfaşurarea activităţilor didactice în mediul on-line, Programul Operaţional Competitivitate"

    - în domeniul administraţiei locale: - "UPS SMART", "Implementarea unei platforme informatice cu componente back-office şi front-office ca măsură de simplificare administrativă şi optimizare a furnizării serviciilor pentru cetăţeni la nivelul Municipiului Bacău" şi "Platforma integrată pentru Digitalizarea şi Automatizarea Proceselor din Administraţia Publică".

    Sursele de finanţare pentru proiectele smart sunt din fonduri externe nerambursabile cu cofinanţare de la bugetul de stat şi bugetul local şi din bugetul propriu. Obiectivele smart cu finanţare externă nerambursabilă sunt în valoare de 19.277.000 lei şi obiectivele finanţate exclusiv din bugetul propriu sunt în valoare de 814.000 lei, potrivit sursei citate.

    Până la sfârşitul anului, cele mai importante lucrări de investiţii ce vor fi scoase la licitaţie sunt:

    - Sistem de management al traficului pentru prioritizarea coridoarelor de transport public local şi a deplasărilor cu bicicleta, aplicatie POR,

    - Coridor pentru deplasari nemotorizate Parcul Cancicov - Stadion - Bazin de Înot - Universitatea Vasile Alecsandri (Traseul tineretului si sportului), aplicaţie POR,

    - Modernizarea, dotarea şi extinderea corpurilor Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, aplicatie POR axa 8.1,

    - Coridor pentru deplasări nemotorizate: Centru - Şerbăneşti, aplicaţie POR,

    - Coridor pentru deplasări nemotorizate Centru - Gara Bacău- Cartier CFR - Sala Polivalentă CAEX/Parc Industrial (CFR), aplicaţie POR,

    - Traseu pentru deplasări nemotorizate Sud: Centru - Aeroport, aplicaţie POR,

    - Modernizarea staţiilor de transport public, aplicaţie POR,

    - (Re)amenajarea străzii Prieteniei din cartierul Mioriţa pe modelul zona rezidenţială (home-zone), aplicaţie POR, - Proiect integrat "Amenjare Parcări" în locul bateriilor de garaje,

    - Modernizare şi reabilitare Colegiul Tehnic de Comunicaţii N.V.Karpen,

    - Modernizare şi reabilitare Colegiul Grigore Antipa, aplicaţie POR.

    Primarul din Bacău ne-a mai precizat: "Cei doi ani de pandemie au fost destul de dificili, deoarece a fost nevoie să mobilizăm resursele financiare şi umane cu prioritate pentru combaterea efectelor epidemiei. Totodată, măsurile luate de la instaurarea stării de urgenţă au dus la diminuarea încasărilor de impozite şi taxe locale de la contribuabili persone fizice şi juridice, pe fondul reducerii activităţii".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional