Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Buzău: Cele mai multe fonduri vor merge către continuarea proiectelor începute

F.A. Investiţii /

 Buzău: Cele mai multe fonduri vor merge către continuarea proiectelor începute
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Investiţiile Consiliului Judeţean Buzău pentru acest an se ridică la suma de 44,75 milioane lei. Prioritatea autorităţilor va fi continuarea proiectelor începute în anii precedenţi pentru care a fost alocată suma de 36,53 milioane lei.

    Cele mai semnificative valori vor merge către secţiunea cultură, recreere, religie (17,56 milioane lei) şi secţiunea transporturi (13,2 miloane lei), potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Buzău.

    Muzeul Judeţean Buzău, lucrări importante programate pentru acest an

    Investiţia care beneficiază de cele mai mari fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Buzău vizează reabilitarea Muzeului Judeţean Buzău pentru care a fost alocată în acest an suma de 17,56 milioane lei, urmând ca în 2014 să fie alocate alte 6 milioane lei.

    Contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional a lucrărilor de reabilitare a fost semnat în martie 2010, perioada de implementare a proiectului fiind de trei ani.

    Proiectele de infrastructură rutieră continuă

    Consiliul Judeţean va continua în 2013 mai multe proiecte de infrastructură rutieră demarate în anii trecuţi.

    Sumele alocate pentru implementarea acestor proiecte sunt:

    - 7,97 milioane lei pentru modernizarea drumului judeţean DJ 203G km 17+100-31+865, (S Monteoru Leiculesti Izvoru) şi drumul judeţean DJ 100H, km 24+340-30+500 Tisău Haleş);

    - 2 milioane lei pentru modernizare drumului judeţean DJ 203C, Mihăileşti Mărgineanu Câmpeni, km 28+600- 36+300;

    - 2,1 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrat ale judeţului Buzău.

    Totodată, în acest an vor demara lucrările de reabilitare a Podului Vadu Paşii, de modernizare a secţiunii de drum Panatau-Pătârlagele (drumul comunal DC 69, drumul comunal DC 60, drumul comunal DC 70) şi vor începe lucrările la Master Planul - Drum de acces depozitul Cochirleanc.

    Fonduri puţine pentru investiţii în structurile de învăţământ şi sănătate

    Pentru reabilitarea infrastructurii de învăţământ în acest an, Consiliul Judeţean Buzău a alocat 1,9 milioane lei. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea a trei unităţi de învăţământ.

    Sectorul de sănătate va beneficia în acest an de finanţare de 3,65 milioane lei. Din această sumă, 2,5 milioane lei vor fi utilizate pentru finanţarea lucrărilor de execuţie de la Maternitatea Buzău iar 1,45 milioane lei pentru reabilitarea/modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional