Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Călăraşi: Pentru ultimele două contracte licitaţiile se ţin în septembrie

F.A. Investiţii /

Călăraşi: Pentru ultimele două contracte licitaţiile se ţin în septembrie

"Ecoaqua" SA Călăraşi a primit, până la jumătatea lunii august, 17 milioane lei, în cadrul contractului de finanţare semnat pentru proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare în judeţul Călăraşi".

Valoarea totală a proiectului este de 370,08 milioane lei, din care fondurile nerambursabile se ridică la 349,18 milioane lei. Contractul a fost semnat la 9 octombrie 2008, iar proiectul se derulea­ză până în 31 decembrie 2013.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, domnul Răducu George Filipescu, ne-a declarat că, la jumătatea lunii august, erau atribuite contractele de asis­tenţă tehnică (două contracte) şi opt contracte de lucrări; un contract de lucrări era în proces de derulare a procedurii de achiziţie publică, iar pentru alte două vor începe procedurile de achiziţie în septembrie.

Situaţia contractelor

CS1. Asistenţa pentru managementul proiectului - Contract de servicii încheiat cu "Jennings O"Donovan and Partners"- Irlanda şi S.C. Tractebel, Project Managers, Engineers & Consultants (Trapec) S.A. - Romania (asociere), la valoarea de 6,86 milioane lei, fără TVA.

CS2. Asistenţa tehnică pentru supervizarea lucrărilor - În 30 martie 2009 a fost semnat contractul cu Hill International S.A.& Hill International Romania, în valoare de 11,05 milioane lei. A fost emis ordinul de începere a lucrărilor la 10 iunie 2009.

CL1. Extinderea şi reabilitarea staţiei de pre-tratare apă Chiciu pentru aglomerarea Călăraşi - conducte de aducţiune a apei.

Contractul a fost semnat la 20 octombrie 2009, cu Peyber Hispanica S.L.+Tecnicas de Desalinizacion de Aguas S.A.(asociere). Valoarea contractului este 17,66 milioane lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 16 noiembrie 2009.

Contractul prevede atât lucrări de proiectare, cât şi lucrări de construcţii. La jumătatea lunii august, era aproape finalizată proiectarea şi începute lucrările de construcţie.

CL2. Extinderea şi reabilitarea - Staţiei de tratare a apei potabile din aglomerarea Călăraşi

La 12 august 2009 a fost semnat contractul de execuţie cu S.C T.M.U.C. Bucuresti S.A. / S.C. Erg Termrom S.A. Galati / S.C. Romproed (asociere); Valoarea contractului este de 24,43 milioane lei, iar perioada de execuţie - 24 luni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la 16 septembrie 2009. Este finalizată proiectarea şi au început lucrările de construcţie.

CL3. "Extinderea şi reabilitarea sistemului de captare şi tratarea apei potabile din aglomerarea "Urziceni".

A fost semnat contractul de lucrări cu firma Peyber Hispanica S.L./Tecnicas de Desalinizacion de Aguas( asociere), în valoare de 21,88 milioane lei, la 11 noiembrie 2009. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat în data de 16.12.2009, durata de execuţie este de 18,5 luni. Este aproape finalizată proiectarea şi au început lucrările de construcţie.

CL4. "Extinderea şi reabilitarea sistemului de captare şi tratare a apei potabile din aglomerările Budeşti, Olteniţa, Fundulea, Lehliu. În septembrie 2010 va fi postat pe SEAP anunţul de licitaţie.

CL5. "Extinderea şi reabilitarea Staţiei de Epurare din aglomerarea Călăraşi". A fost semnat contractul cu firma Hochtief Construction AG Essen.

CL6. "Staţii de epurare din aglomerările Urziceni, Fundulea.

La 11 ianuarie 2010 s-a semnat contractul cu "Danex Consult" S.R.L. Bucureşti, în valoare de 18,74 milioane lei, termenul de execuţie fiind de 18 luni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 10 februarie 2010. Este finalizată proiectarea şi au început lucrările de construcţie.

CL7. "Staţii de epurare din aglomerările Budeşti şi Olteniţa".

Contractul de lucrări a fost semnat în noiembrie 2009 cu firma S.C. "General Concrete" Cernavoda S.R.L. / S.C. Stulz - Technik S.R.L. / Stulz- Planaqua GmbH (asociere), în valoare de 14.09 milioane lei, iar ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în 11 decembrie 2009. Este finalizată proiectarea şi au început lucrările de construcţie.

CL8. "Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată, în Călăraşi". În septembrie va fi postat pe SEAP anunţul de licitaţie.

CL9. "Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată, Urziceni". A fost semnat contractual de lucrări în data de 18 februarie 2010, în valoare de 21,64 milioane lei, cu firma "Fibec" S.A. Câmpina. S-au realizat aproximativ jumătate din lucrări.

CL10. "Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată, Budeşti şi Olteniţa". Contractul a fost atribuit firmei "Energo Construcţia" SA Bucureşti. Lucrările nu începuseră încă la jumătatea lunii august.

CL11. "Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată, Fundulea şi Lehliu". În procedură de achiziţie, la jumătatea lunii august.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional