Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Camera de ziPentru o cameră de zi cât mai comodă şi spaţioasă, alegeţi mobila adecvată!

F.A. Amenajări /

Cameră de zi "Monte Carlo", firma "Iugeşti", Sibiu

Cameră de zi "Monte Carlo", firma "Iugeşti", Sibiu

Cumpărătorii se îndreaptă către mobilierul de calitate medie-superioară

Dintotdeauna, fiecare locuinţă, indiferent dacă este situată într-o zonă din provincie sau că este un apartament amplasat în blocurile orăşeneşti, a beneficiat de un spaţiu mai protejat, de o cameră "bună" în care erau primiţi invitaţii sau erau organizate mesele festive. În cazul locuinţelor mai mici sau a familiilor mai numeroase, acest spaţiu este utilizat şi ca loc pentru dormit.

În timp, această "sufragerie" şi-a multiplicat funcţiunile, servind, astfel, ca loc unde, seara, se adună întreaga familie pentru un moment de odihnă şi chiar pentru a lua cina. Astfel, noul living cuprinde şi un spaţiu - dinning-ul - unde poate fi servită masa. De aceea, livingul trebuie să fie un spaţiu încăpător şi confortabil, adaptat atât pentru câteva ore de odihnă după o zi de muncă, pentru sărbătorirea unui eveniment sau, pur şi simplu, pentru cinat sau pentru servit cafeaua. Ceea ce contribuie decisiv la amenajarea unui astfel de loc este mobilierul pentru care optăm. Acesta trebuie să fie pe cât de stilat şi aerisit, pe atât de confortabil şi cuprinzător.

Bibliotecile - cele mai vândute piese din mobilierul pentru living

Mobilierul pentru living prezent în ţara noastră acoperă o gamă foarte largă de produse, printre care se numără barurile, bibliotecile, canapelele, comodele, comode TV/HI-FI, corpurile diverse/independente, fotoliile, măsuţele, scaunele şi mesele, oglinzile, vitrinele, obiectele decorative etc.

Alexandru Socol, din cadrul firmei "Iugeşti" din Sibiu (una dintre societăţile de profil care comercializează întreaga gamă de mobile pentru living, de la mobilier din pal până la cel cu elemente din lemn masiv şi/sau furnir din lemn, canapele din stofă sau piele naturală, măsuţe din sticlă cu cadre metalice etc.), ne-a precizat că cele mai vândute piese de mobilier din domeniu sunt bibliotecile. Cele compacte, apreciază domnia sa, pot fi montate uşor în orice tip de locuinţă şi au preţurile mici, fapt care ajută la situarea lor în topul celor mai solicitate elemente.

La rândul său, Irina Man, din cadrul firmei "Akt Decor", consideră că atât bibliotecile, cât şi canapelele înregistrează cele mai multe solicitări în ceea ce priveşte mobilierul pentru living.

Un living poate ajunge la 40.000 de lei

Preţul unui set de mobilă pentru spaţiul de living diferă în funcţie de gusturile cumpărătorului. Potrivit reprezentantului "Iugeşti", un living complet echipat cu mobilier din gama celor cu lemn masiv şi furnir poate depăşi 40.000 de lei, deşi o bibliotecă costă minim 450-500 de lei.

Desigur, după cum ne-a spus doamna Man, pot exista şi seturi de mobilier pentru living la preţul de 4.000-8.000 de lei.

În funcţie de fiecare persoană, un living complet poate varia foarte mult. O astfel de cameră poate conţine o masă cu scaune sau o măsuţă pentru cafea, un set de canapele (stofă sau piele), o vitrină sau mai multe, corpuri tip bar, diverse alte corpuri (raft, dulap cu poliţe, comode) corp pentru TV şi echipament HI-FI, obiecte de decor, oglindă etc., este de părere domnul Socol, în timp ce reprezentantul "Akt Decor" subliniază că mobilierul pentru living poate fi limitat la canapea, fotolii, bibliotecă şi staţie TV.

Cumpărătorii se îndreaptă către mobilierul de calitate medie-superioară

În prezent, pe piaţa de profil există tendinţa cumpărătorilor de a achiziţiona mobilier din gama medie spre superioară, din punct de vedere al preţului şi calităţii. De aceea, în fiecare an, producătorii de mobilă realizează modele şi programe noi.

Un exemplu în acest sens ar fi bibliotecile realizate din lemn masiv şi metal.

În ceea ce priveşte materialele din care sunt confecţionate obiectele de mobilier, un living poate fi alcătuit din produse realizate din PAL, MDF, PAL cu furnir din lemn sau cu elemente din lemn masiv, sticlă şi metal etc. Pentru canapele sunt folosite, printre altele, stofa, pielea ecologică sau naturală ori tapiţeriile textile.

Dintre combinaţiile utilizate de producători, putem aminti mobilierul cu elemente din lemn masiv şi furnir din lemn sau culorile nuc cu negru lucios. Totodată, firmele de profil ştiu să îmbine clasicul cu modernul.

Mobila s-ar putea scumpi

Piaţa mobilei pentru living a avut, în ultimul timp, un trend ascendent, potrivit specialiştilor din domeniu. Aceştia apreciază că a crescut şi pretenţia cumpărătorilor, care sunt din ce în ce mai educaţi din punct de vedere al calităţii produselor.

De asemenea, oferta este într-o continuă creştere. Producătorii anunţă posibile majorări de preţ, deşi cererea nu este, încă, pe măsura ofertei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional