Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Capitala Olandei interzice construirea de noi hoteluri

Piaţa Imobiliară /

Capitala Olandei interzice construirea de noi hoteluri
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Oraşul olandez Amsterdam nu va mai permite construirea de noi clădiri hoteliere, ca parte a luptei sale împotriva turismului de masă, a anunţat guvernul local în luna aprilie, potrivit CNN.

    "Vrem să facem şi să păstrăm oraşul locuibil pentru locuitori şi vizitatori. Acest lucru înseamnă: fără turism excesiv, fără hoteluri noi şi fără mai mult de 20 de milioane de înnoptări în hoteluri de către turişti pe an", potrivit comunicatului guvernului local.

    Un nou hotel în Amsterdam poate fi construit doar dacă un alt hotel se închide, dacă numărul de locuri de cazare nu creşte şi dacă noul hotel va fi mai bun - de exemplu, mai durabil. Totuşi, regula nu se aplică hotelurilor noi care au obţinut deja o autorizaţie. Conform eu.usatoday.com, 26 de proiecte hoteliere aprobate anterior vor continua lucrările de construcţie potrivit planificării. Totodată, sunt încurajate construcţiile de noi unităţi hoteliere în afara centrului oraşului.

    Amsterdam a încercat în mod activ să limiteze numărul de turişti, care se ridică la câteva milioane pe an, în principal prin descurajarea turismului sexual şi a celui legat de droguri în Cartierul Roşu.

    Interzicerea construirii de noi clădiri hoteliere este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri pe care capitala olandeză le-a luat pentru a atenua problema turismului excesiv în oraş. Anul trecut, Consiliul Local din Amsterdam a votat interzicerea navelor de croazieră şi închiderea terminalului său de croazieră. De asemenea, oraşul a interzis utilizarea marijuanei pe străzile publice din Cartierul Roşu şi a încheiat tururile ghidate care treceau pe lângă ferestrele lucrătorilor sexuali. Conform unei ordonanţe din 2021, denumită "Turism în echilibru în Amsterdam", consiliul oraşului este obligat "să intervină" atunci când numărul turiştilor ajunge la 18 milioane, potrivit CNN.

    Locuitorii capitalei Olandei s-au plâns de efectele numărului mare de turişti. În 2023, oraşul a experimentat 20.665.000 de nopţi de cazare numai în hoteluri, cifră care nu reflectă închirierile de locuinţe pentru vacanţă, cazările din pensiuni şi nopţile de croazieră.

    Amsterdam limitează numărul de croaziere fluviale

    Autorităţile din Amsterdam au redus, de asemenea, numărul de croaziere fluviale care intră în capitală, anunţă euronews.com.

    În 2023, aproximativ 2.300 de nave au acostat în oraş. Până în 2028, administraţia locală vrea ca această cifră să fie redusă la 1.150. Această restricţie ar reduce numărul de turişti care vizitează Amsterdam cu aproximativ 271.000, potrivit Dutch News.

    "Croazierele sunt deosebit de perturbatoare în timpul sezonului de primăvară, când aproximativ 1.000 dintre vase ancorează la Amsterdam", a declarat responsabilul financiar al oraşului, Hester van Buren, citat de Dutch News. Acesta a menţionat : "Nu spun, însă, că acest lucru va rezolva problema numărului mare de turişti, dar nu vom împărţi turiştii în buni şi răi. Aceasta este una dintr-un şir de măsuri pentru reducerea numărului de turişti, în total. Este vorba despre supraaglomerare, lucru generat şi de autocarele parcate pe trotuare".

    "Turismul excesiv este o problemă la nivel mondial şi nici turiştilor nu le place când locurile sunt atât de pline", a mai spus Van Buren, concluzionând: "Totuşi, nu putem pune pur şi simplu un gard în jurul Amsterdamului".

    Oraşul Amsterdam are politici stricte pentru noile hoteluri din 2017, dar noua iniţiativă urmăreşte "să se asigure că numărul de sejururi la hotel nu creşte şi mai mult", potrivit autorităţilor locale.

    ---------------

    FMI: "Economia olandeză este «remarcabil de rezistentă», în ciuda unei perioade de încetinire a creşterii. Ne aşteptăm ca expansiunea economică din Ţările de Jos să se remarce anul acesta şi anul viitor".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional