Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cartierul "Reveria" va fi finalizat în toamna anului viitor

F.A. Investiţii /

Cartierul "Reveria" va fi finalizat în toamna anului viitor

Stadiul de execuţie

La finele lunii septembrie, lucrările de construcţie erau în plină desfăşurare, fiind începute 8 din cele 24 de case ale proiectului, din care trei erau deja contractate. Majoritatea vilelor demarate aveau structura de rezistenţă ridicată. Investitorii speră să finalizeze locuinţele până cel mai târziu în luna septembrie a anului viitor. Valoarea de piaţă estimată a proiectului se ridică la 5,7 milioane de euro.

Agenţia imobiliară "Terra" a colaborat la acest proiect cu biroul individual de arhitectură Andrei Dumitru Covrig. Proiectul tehnic şi de rezistenţă a fost realizată de SC "Proedel" SRL Iaşi. Studiul geotehnic a intrat în sarcina "Arhicon Proiect" SRL Iaşi, iar proiectarea străzilor în cartierul rezidenţial "Regele Carol I" a fost realizată de SC "I&G Road Project" SRL Iaşi. Lucrările de construcţie sunt executate de firma "Otis Star Group".

Cele 24 de case vor fi dispuse liniar, pe o lungime de circa 210 metri. Drumul în incintă paralel cu şirul de case este proiectat să aibă o lăţime de 7 metri, precum şi trotuare pe stânga şi pe dreapta, de 0,9 metri fiecare. Casele de la marginea modulelor vor avea un perete comun, iar cele din mijlocul modulelor, câte doi. Sistemul în care au fost concepute şi proiectate aceste locuinţe oferă independenţa totală a accesului şi utilizării instalaţiilor de apă, canalizare, gaz metan şi energie electrică.

Imobilele proiectate sunt alcătuite din patru locuinţe unifamiliale identice, dispuse simetric după axa definită de peretele comun dintre acestea. Fiecare casă dispune de un spaţiu verde, neîngrădit în partea din faţă, şi de o grădină proprie, poziţionată în spatele acesteia, delimitată strict de celelalte proprietăţi.

Funcţiuni

Domnul Corneanu ne-a precizat că, din punct de vedere arhitectural, casele sunt structurate pe parter şi etaj, având fiecare o arie desfăşurată de 226 mp. Parterul cuprinde două zone: hol de acces, bucătărie cu loc de luat masa, living, un spaţiu de studiu şi scara de acces la etaj, respectiv garaj şi grupul sanitar, aflate în legătură cu holul de acces al casei prin intermediul unui sas. Din camera de zi se realizează accesul pe terasa şi grădina situate în spatele casei. Suprafaţa utilă totală a parterului este de 73 mp, la care se adaugă suprafaţa utilă a terasei, de 18 mp.

Etajul este compus din trei dormitoare, unul matrimonial, cu baie şi balcon cu deschidere spre grădină, şi două dormitoare dintre care unul prevăzut cu balcon, deservite de o baie comună. Dormitorul matrimonial are o suprafaţă utilă de 19 mp, la care se adaugă baia matrimonială, de 4 mp. Cele două dormitoare au o suprafaţă utilă de 15 mp, respectiv 14 mp. Totalul suprafeţei utile a etajului (inclusiv balcoane şi grupuri sanitare) este de 78 mp. Aşadar, suprafaţa utilă totală a casei, la care se adaugă şi terasa, este de 169 mp.

Finisaje şi dotări

La exterior, construcţia va fi placată cu polistiren, creând un termosistem performant, peste care se vor aplica tencuieli decorative în culori unitare. Învelitoarea va fi realizată din ţiglă ceramică, iar pentru a asigura un supliment de lumină naturală, în încăperile de la etaj se vor monta ferestre de mansardă. Uşile şi ferestrele vor fi realizate din profile PVC în secţiune pentacamerală şi geam termoizolant cu sticlă de joasă emisivitate. Uşa de la garaj automată va fi acţionată cu ajutorul unei telecomenzi.

Pardoselile teraselor şi balcoanelor vor fi placate cu gresie porţelanată de exterior de tip rustic. Aleile de acces aferente caselor vor fi placate cu pavele decorative din beton, iar spaţiile necirculabile vor fi amenajate cu gazon. Despărţirile dintre proprietăţi, în zona teraselor din spatele caselor, vor fi asigurate prin pereţi de zidărie din cărămidă, finisaţi identic cu pereţii exteriori ai caselor, ca o prelungire a acestora, iar un gard din lemn va finaliza împrejmuirea.

În încăperile locuibile, pardoselile vor fi placate cu parchet laminat, iar pentru holuri, bucătărie, băile şi treptele scărilor de acces se va utiliza gresie de tip rustic sau lustruit. Pentru pereţi se vor aplica tencuieli clasice şi zugrăveli lavabile. Materialele pentru finisajele interioare sunt disponibile în trei variante de culori, fiind atât din import, cât şi din producţia indigenă. La interior, vor fi montate uşi celulare din lemn furniruit. Încălzirea caselor va fi asigurată cu o centrală termică pe gaz metan şi radiatoare din oţel cu robineţi termostat.

Pe lângă locuinţe, ansamblul va mai cuprinde şi clădiri de birouri. Drumul de acces la vile şi la birouri va fi amenajat de către investitor, valoarea acestuia fiind de 500.000 de euro. Zona va fi iluminată şi supravegheată în permanenţă, iar intrarea în spaţiul rezidenţial se va realiza printr-un punct de control securizat.

Compania imobiliară ieşeană "Terra", care aparţine omului de afaceri Bogdan Cihodaru, a lansat proiectul rezidenţial "Reveria". Ansamblul presupune construcţia a şase imobile, cu câte patru locuinţe unifamiliale, cât şi realizarea sistemului de drumuri utilitare. Locuinţele vor fi dezvoltate în viitorul cartier "Regele Carol I", pe un amplasament de 5.700 mp, la circa 300 de metri de drumul Iaşi - Rediu. Accesul dinspre centrul oraşului în zonă este extrem de facil, prin parcugerea, în numai câteva minute, a Bulevardului Copou şi a Aleii Mihail Sadoveanu.

Gabi Corneanu, sales manager "Reveria", ne-a declarat: "Interesul central al viitorului cartier rezidenţial se va axa pe investiţiile imobiliare iniţiate de către compania . Ansamblul de vile , construit în stil european, reuşeşte să contureze puternic imaginea viitorului cartier, care va deveni unul dintre cele mai luxoase spaţii rezidenţiale ale Iaşiului, atât prin calitatea construcţiilor, cât şi prin amplasarea într-una din zonele cele mai frumoase şi mai puţin poluate ale oraşului".

În funcţie de nivelul de finisare, casele pot fi cumpărate cu sume cuprinse între 170.000 şi 180.000 de euro. În costuri este inclusă şi valoarea terenului, în suprafaţă de circa 250-260 mp pentru fiecare imobil.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional