Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Casa VerdeCălăraşi: Şcolile din Călăraşi vor avea panouri solare

F.A. Investiţii /

Şase proiecte pentru şase unităţi de învăţământ din municipiul Călăraşi au fost aprobate în sesiunea din luna iunie 2010 pentru "Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermlă şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului ", a declarat domnul Nicolae Dragu, primarul din Călăraşi.

Astfel, se vor face investiţii la Şcoala nr. 11 Tudor Vladimirescu, Şcoala nr. 5 Nicolae Titulescu, Şcoala nr 10 Mihai Viteazul, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Barbu Ştirbei şi Grup Şcolar Danubius.

Valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului se ridică la 2,57 milioane lei, iar suma propusă pentru finanţare de AFM prin Programul "Casa Verde" este de 1,8 milioane lei.

Proiectele propun montarea a două pompe de căldură (260 kw) pentru încălzire, o instalaţie de biogaz de 10 m.c. şi 97 colectoare solare, ne-a spus Vasile Zaim, director executiv adjunct.

Până la jumătatea lunii septembrie nu se semnase contractul de finanţare nerambursabilă cu Administraţia Fondului pentru Mediu, fapt pentru care nu s-au putut organiza licitaţiile de atribuire a contractelor, potirvit consilierului Ionuţ Cuzeli.

Durata de implementare a proiectelor este de 12 luni de la data semnării contractelor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional