Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Casa VerdeMioveni, Argeş: Panouri solare pentru instituţiile sociale

F.A. Investiţii /

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat finanţarea, prin programul "Casa Verde", a proiectului de completare a sistemului clasic de producere a apei calde de consum cu sisteme care utilizează energie solară pentru trei obiective: Spitalul Orăşenesc "Sfântul Spiridon", grădiniţa cuplată cu creşa pentru copii şi căminul social din oraşul Mioveni, judeţul Argeş.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1,84 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă propusă de AFM este de 1,38 milioane lei, iar contribuţia Primăriei Oraşului Mioveni este de 20%, potrivit doamnei Adriana Zanfir, Inspector Birou Dezvoltare Economică Locală din cadrul Primăriei Oraşului Mioveni.

Prima cerere de tragere, cerere prin care se solicită primirea de fonduri, va fi depusă în data de 20 octombrie 2010.

Astfel, pentru obiectivul "Spitalul Orăşenesc" va fi necesară o investiţie de 783,23 mii lei. Echipamentele ce vor fi achiziţionate sunt: 30 de colectoare solare cu suporţi de prindere plus accesorii şi patru acumulatoare de apă caldă/tancuri stocare.

Grădiniţa cu program prelungit cuplată cu creşa va beneficia de o investiţie de 269,76 mii lei pentru achiziţionarea şi montarea a 12 colectoare solare cu suporţi de prindere plus accesorii şi a două acumulatoare de apă caldă/tancuri stocare.

Pentru al treilea obiectiv, căminul social, vor fi achiziţionate şi montate un număr de 30 colectoare solare cu suporţi de prindere şi accesorii şi patru acumulatoare apă caldă/tancuri stocare. Suma necesară realizării acestui obiectiv de investiţii este 783,23 mii lei.

Dintr-un total de 174 de zile acordate pentru implementarea proiectului, elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie durează 30 de zile, derularea procedurilor de achiziţie 90 zile, livrarea echipamentelor 30 zile, lucrările de construcţii-montaj efectiv durează 15 zile, punerea în funcţiune şi monitorizarea demaraj instalaţie, 9 zile.

"Durata de implementare a proiectului este de 6 luni, dar ţinând cont că intrăm în iarnă se poate prelungi până la un an. În aprilie anul viitor vor fi gata lucrările", ne-a declarat doamna Zanfir.

Pentru acest proiect au fost alese obiectivele cu cel mai mare consum de apă caldă. Astfel, creşa a fost aleasă având în vedere consumul mare de gaz, dat fiind numărul mare de copii. La căminul social, de asemenea, consumul de apă este foarte mare şi în plus aici se află persoane cu venituri foarte mici.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional